BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    flower93
    15. Rujan 2020. 11:04

Mene svakakva probadanja prate od samog početka.. Nije to neka bol koja bi uhvatila i ne bi puštala čitav dan, ali povremeno me nešto bocne pa zategne i sl.. Smatram to nekako normalnim, s obzirom da se radi o blizancima, a i prati me od samog starta, a na svakoj kontroli je do sad bilo sve uredno.. Vjerujem da kad moraš baš mirovat, ležat, ta probadanja budu još jača.. tijelo se opusti, mišići ne rade toliko, a bebe rastu.. 

Charlies
    15. Rujan 2020. 15:21

Bila sam na pregledu. Cure imaju po kilo ipo i super su. 😁 Meni je malo omekšao cervix, nadam se da se neću pocet otvarat🤞🏻

flower93
    15. Rujan 2020. 18:11

Charlies

Bila sam na pregledu. Cure imaju po kilo ipo i super su. 😁 Meni je malo omekšao cervix, nadam se da se neću pocet otvarat🤞🏻

Super za djevojcice 😍 smanji tempo i bude sve ok 😘

tajchika005
    17. Rujan 2020. 13:33

Javljam se i ja 😀
    Bila sam u utorak privatno na pregledu kod dr.koji mi je vodio ivf i izmjerio mi je cerviks samo 14mm!!! Smeksan, lagano u y oblik! Nakon konzultacija s primarijusom na sv.duhom upucena sam jucer na hospitalizaciju 😭😭
    Ostala sam u soku jer mi je moj gin i jedna ginekologica privatno u 8.mj mjerili cerviks na 43mm!!! Doktori su tu bili u nevjerici kad sam im rekla te brojeve i metode mjerenja(ona je mjerila preko trbuha s to se tako uopce ne radi). Kao nema sanse s mojom anamnezom i blizanackom trudnocom da cerviks u tim tjednima bude tako velik. 
    Ja sam im vjerovala,malo se i opustla sto se tice mirovanja jer su me uvjeravali da dok sam izvana zatvorena da nemamo razloga za brigu. 
    I sada sam zatvorena, nemam trudove ni nikva stezanja ali opasno je ako se cerviks potpuno skrati jer su bebe ipak tek na kilu i pol!! 
    Primila sam injekcije za razvoj pluca i tablete protiv trudova za svaki slucaj. U subotu ulazim u 32tt i bilo bi dobro izgurati najmanje do 34tt!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

flower93
    17. Rujan 2020. 14:09

tajchika005

Javljam se i ja 😀
    Bila sam u utorak privatno na pregledu kod dr.koji mi je vodio ivf i izmjerio mi je cerviks samo 14mm!!! Smeksan, lagano u y oblik! Nakon konzultacija s primarijusom na sv.duhom upucena sam jucer na hospitalizaciju 😭😭
    Ostala sam u soku jer mi je moj gin i jedna ginekologica privatno u 8.mj mjerili cerviks na 43mm!!! Doktori su tu bili u nevjerici kad sam im rekla te brojeve i metode mjerenja(ona je mjerila preko trbuha s to se tako uopce ne radi). Kao nema sanse s mojom anamnezom i blizanackom trudnocom da cerviks u tim tjednima bude tako velik.
    Ja sam im vjerovala,malo se i opustla sto se tice mirovanja jer su me uvjeravali da dok sam izvana zatvorena da nemamo razloga za brigu.
    I sada sam zatvorena, nemam trudove ni nikva stezanja ali opasno je ako se cerviks potpuno skrati jer su bebe ipak tek na kilu i pol!!
    Primila sam injekcije za razvoj pluca i tablete protiv trudova za svaki slucaj. U subotu ulazim u 32tt i bilo bi dobro izgurati najmanje do 34tt!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Uhh, najezila sam se sva.. Meni svaki put doktor mjeri cerviks vaginalno i bas mi je naglasio da ce cerviks uvijek tako mjerit. Drzi se, budi hrabra, odmaraj i miruj.. To je najmanje sto mozes napraviti. ❤️

Charlies
    17. Rujan 2020. 15:19

tajchika005

Javljam se i ja 😀

Uh, drzi se čitala sam da su i žene kada im je skroz nestao cerviks znale izdržat još tjednima. 💪 Mene isto iskreno sada počela hvatati blaga panika jer mi je smekšao cerviks i kao otvorena za vršak prsta, šta valjda nije strašno ako se ne nastavi... A imam i dosta BH stezanja, iako mi se to događa već mjesecima čini mi se da je sad učestalije.

dorapamidora
    17. Rujan 2020. 19:10

Tajchika, ufff... gle, nije strasni, uvjerena sam da ces ti to odraditi vrhunski, cula sam kako cure s blizancima mole Boga da dodju u 32.tjedan. svi samo spominju taj 32., a ti si prakticki tu, pa eto, nadam se da te to malo utjesilo. Samo miruj i bez stresa i zivciranja. I super da si dobila te injekcije . 💪 javljaj se, drzimo figice i vjerujem.da ce sve biti super ❤
    Malo sam se sad zabrinula jer meni doktorica uvik mjeri preko trbuha... 😱 a ja se, iskreno, cure moje, ponasam ko da nisam ni trudna, iden okolo, cistim kucu, setam osa, idem u trgivinu, kuham....moram malo stat na loptu... 

tajchika005
    17. Rujan 2020. 20:02

Hvala vam cure ❤️❤️ Mora to biti dobro, samo da se mi oni udebljaju 🙏🏻🙏🏻
    Nebi htjela nikoga plasiti jer je svako tijelo i trudnoca drugacije! 
    Svaki doktor ima drugacije misljenje i metode, eto jedni rade prek trbuha, jedni to ni ne rade, a drugi vele da je to kontra onome sto se studira na medicini!! Pa sad ti znaj 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
    Sto se tice mirovanja, hm, mislim da tu najvise ovisi o tijelu zene a ne o radnjama. Moj cerviks je od postupaka ivfa, kiretaza, poroda, aspiracija, transfera, vec prije bio “izmucen” i meni je doktor cak i prije nego smo krenuli u postupak predlozio serkaz. Isto tako, normalno je da cerviks do poroda nestane kako bi se porodile. Maternica je veca kako su unutra dvije bebe (meni je npr. u 27tt bila velicine za 33tt kad bi nosila 1 bebu) i sad kako ona dode do svog maksimuma kojeg odreduje sama priroda naseg tijela, ona na neki nacin krecen prema porodu. Sad dal je to otvaranje, iznenadno pucanje videnjaka ili trudovima-to nitko ne moze znati.

tajchika005
    17. Rujan 2020. 20:09

Zenska maternica je za nosenje 1 bebe, a dvojki il trojki, oni su “anomalija”. Tako su meni neke stvari objasnjene sto se tice blizanacke trudnoce. Ona je specificna i drugacija i kao takva se treba voditi. 
    Ne krivim sebe za skracenje cerviksa, ali definitvno priznajem kako sam zadnjih par tjedana bila preaktivna s obzirom na svoje stanje, nisam radila fizicke poslove ali sam stalno hodala simo tamo i nisam lezala koliko sam to radila do nekih 26-28tt. A s 22tt je cerviks jos bio “u redu”. 
    Nisam za strogo mirovanje jer to nije zdravo i ja ni sad u bolnici nisam samo u krevetu! Idem i do wc, dnevnog boravka di su automati s kavom  i picem, prosecem lagano hodnikom zbog cirkulacije i tako. Lezanje po sat sat i pol a po desetak minuta na noge. 
    To je moj maksimum jer inace bi poludjela i od lezanja i od bolova i nedaj moze neke tromboze i slicno. 

flower93
    18. Rujan 2020. 08:01

tajchika005

Zenska maternica je za nosenje 1 bebe, a dvojki il trojki, oni su “anomalija”. Tako su meni neke stvari objasnjene sto se tice blizanacke trudnoce. Ona je specificna i drugacija i kao takva se treba voditi.
    Ne krivim sebe za skracenje cerviksa, ali definitvno priznajem kako sam zadnjih par tjedana bila preaktivna s obzirom na svoje stanje, nisam radila fizicke poslove ali sam stalno hodala simo tamo i nisam lezala koliko sam to radila do nekih 26-28tt. A s 22tt je cerviks jos bio “u redu”.
    Nisam za strogo mirovanje jer to nije zdravo i ja ni sad u bolnici nisam samo u krevetu! Idem i do wc, dnevnog boravka di su automati s kavom i picem, prosecem lagano hodnikom zbog cirkulacije i tako. Lezanje po sat sat i pol a po desetak minuta na noge.
    To je moj maksimum jer inace bi poludjela i od lezanja i od bolova i nedaj moze neke tromboze i slicno.

Apsolutno se slazem u vezi strogog mirovanja. Nece ti nista lose donijeti ako malo protegnes noge, ali svakako tempo smanji kako bi jos koji tjedan uspjesno prosao 😊😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.