Mene svakakva probadanja prate od samog početka.. Nije to neka bol koja bi uhvatila i ne bi puštala čitav dan, ali povremeno me nešto bocne pa zategne i sl.. Smatram to nekako normalnim, s obzirom da se radi o blizancima, a i prati me od samog starta, a na svakoj kontroli je do sad bilo sve uredno.. Vjerujem da kad moraš baš mirovat, ležat, ta probadanja budu još jača.. tijelo se opusti, mišići ne rade toliko, a bebe rastu..
Bila sam na pregledu. Cure imaju po kilo ipo i super su. 😁 Meni je malo omekšao cervix, nadam se da se neću pocet otvarat🤞🏻
Bila sam na pregledu. Cure imaju po kilo ipo i super su. 😁 Meni je malo omekšao cervix, nadam se da se neću pocet otvarat🤞🏻
Super za djevojcice 😍 smanji tempo i bude sve ok 😘
Javljam se i ja 😀
Bila sam u utorak privatno na pregledu kod dr.koji mi je vodio ivf i izmjerio mi je cerviks samo 14mm!!! Smeksan, lagano u y oblik! Nakon konzultacija s primarijusom na sv.duhom upucena sam jucer na hospitalizaciju 😭😭
Ostala sam u soku jer mi je moj gin i jedna ginekologica privatno u 8.mj mjerili cerviks na 43mm!!! Doktori su tu bili u nevjerici kad sam im rekla te brojeve i metode mjerenja(ona je mjerila preko trbuha s to se tako uopce ne radi). Kao nema sanse s mojom anamnezom i blizanackom trudnocom da cerviks u tim tjednima bude tako velik.
Ja sam im vjerovala,malo se i opustla sto se tice mirovanja jer su me uvjeravali da dok sam izvana zatvorena da nemamo razloga za brigu.
I sada sam zatvorena, nemam trudove ni nikva stezanja ali opasno je ako se cerviks potpuno skrati jer su bebe ipak tek na kilu i pol!!
Primila sam injekcije za razvoj pluca i tablete protiv trudova za svaki slucaj. U subotu ulazim u 32tt i bilo bi dobro izgurati najmanje do 34tt!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Javljam se i ja 😀
Bila sam u utorak privatno na pregledu kod dr.koji mi je vodio ivf i izmjerio mi je cerviks samo 14mm!!! Smeksan, lagano u y oblik! Nakon konzultacija s primarijusom na sv.duhom upucena sam jucer na hospitalizaciju 😭😭
Ostala sam u soku jer mi je moj gin i jedna ginekologica privatno u 8.mj mjerili cerviks na 43mm!!! Doktori su tu bili u nevjerici kad sam im rekla te brojeve i metode mjerenja(ona je mjerila preko trbuha s to se tako uopce ne radi). Kao nema sanse s mojom anamnezom i blizanackom trudnocom da cerviks u tim tjednima bude tako velik.
Ja sam im vjerovala,malo se i opustla sto se tice mirovanja jer su me uvjeravali da dok sam izvana zatvorena da nemamo razloga za brigu.
I sada sam zatvorena, nemam trudove ni nikva stezanja ali opasno je ako se cerviks potpuno skrati jer su bebe ipak tek na kilu i pol!!
Primila sam injekcije za razvoj pluca i tablete protiv trudova za svaki slucaj. U subotu ulazim u 32tt i bilo bi dobro izgurati najmanje do 34tt!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Uhh, najezila sam se sva.. Meni svaki put doktor mjeri cerviks vaginalno i bas mi je naglasio da ce cerviks uvijek tako mjerit. Drzi se, budi hrabra, odmaraj i miruj.. To je najmanje sto mozes napraviti. ❤️
Javljam se i ja 😀
Uh, drzi se čitala sam da su i žene kada im je skroz nestao cerviks znale izdržat još tjednima. 💪 Mene isto iskreno sada počela hvatati blaga panika jer mi je smekšao cerviks i kao otvorena za vršak prsta, šta valjda nije strašno ako se ne nastavi... A imam i dosta BH stezanja, iako mi se to događa već mjesecima čini mi se da je sad učestalije.
Tajchika, ufff... gle, nije strasni, uvjerena sam da ces ti to odraditi vrhunski, cula sam kako cure s blizancima mole Boga da dodju u 32.tjedan. svi samo spominju taj 32., a ti si prakticki tu, pa eto, nadam se da te to malo utjesilo. Samo miruj i bez stresa i zivciranja. I super da si dobila te injekcije . 💪 javljaj se, drzimo figice i vjerujem.da ce sve biti super ❤
Malo sam se sad zabrinula jer meni doktorica uvik mjeri preko trbuha... 😱 a ja se, iskreno, cure moje, ponasam ko da nisam ni trudna, iden okolo, cistim kucu, setam osa, idem u trgivinu, kuham....moram malo stat na loptu...
Hvala vam cure ❤️❤️ Mora to biti dobro, samo da se mi oni udebljaju 🙏🏻🙏🏻
Nebi htjela nikoga plasiti jer je svako tijelo i trudnoca drugacije!
Svaki doktor ima drugacije misljenje i metode, eto jedni rade prek trbuha, jedni to ni ne rade, a drugi vele da je to kontra onome sto se studira na medicini!! Pa sad ti znaj 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Sto se tice mirovanja, hm, mislim da tu najvise ovisi o tijelu zene a ne o radnjama. Moj cerviks je od postupaka ivfa, kiretaza, poroda, aspiracija, transfera, vec prije bio “izmucen” i meni je doktor cak i prije nego smo krenuli u postupak predlozio serkaz. Isto tako, normalno je da cerviks do poroda nestane kako bi se porodile. Maternica je veca kako su unutra dvije bebe (meni je npr. u 27tt bila velicine za 33tt kad bi nosila 1 bebu) i sad kako ona dode do svog maksimuma kojeg odreduje sama priroda naseg tijela, ona na neki nacin krecen prema porodu. Sad dal je to otvaranje, iznenadno pucanje videnjaka ili trudovima-to nitko ne moze znati.
Zenska maternica je za nosenje 1 bebe, a dvojki il trojki, oni su “anomalija”. Tako su meni neke stvari objasnjene sto se tice blizanacke trudnoce. Ona je specificna i drugacija i kao takva se treba voditi.
Ne krivim sebe za skracenje cerviksa, ali definitvno priznajem kako sam zadnjih par tjedana bila preaktivna s obzirom na svoje stanje, nisam radila fizicke poslove ali sam stalno hodala simo tamo i nisam lezala koliko sam to radila do nekih 26-28tt. A s 22tt je cerviks jos bio “u redu”.
Nisam za strogo mirovanje jer to nije zdravo i ja ni sad u bolnici nisam samo u krevetu! Idem i do wc, dnevnog boravka di su automati s kavom i picem, prosecem lagano hodnikom zbog cirkulacije i tako. Lezanje po sat sat i pol a po desetak minuta na noge.
To je moj maksimum jer inace bi poludjela i od lezanja i od bolova i nedaj moze neke tromboze i slicno.
Zenska maternica je za nosenje 1 bebe, a dvojki il trojki, oni su “anomalija”. Tako su meni neke stvari objasnjene sto se tice blizanacke trudnoce. Ona je specificna i drugacija i kao takva se treba voditi.
Ne krivim sebe za skracenje cerviksa, ali definitvno priznajem kako sam zadnjih par tjedana bila preaktivna s obzirom na svoje stanje, nisam radila fizicke poslove ali sam stalno hodala simo tamo i nisam lezala koliko sam to radila do nekih 26-28tt. A s 22tt je cerviks jos bio “u redu”.
Nisam za strogo mirovanje jer to nije zdravo i ja ni sad u bolnici nisam samo u krevetu! Idem i do wc, dnevnog boravka di su automati s kavom i picem, prosecem lagano hodnikom zbog cirkulacije i tako. Lezanje po sat sat i pol a po desetak minuta na noge.
To je moj maksimum jer inace bi poludjela i od lezanja i od bolova i nedaj moze neke tromboze i slicno.
Apsolutno se slazem u vezi strogog mirovanja. Nece ti nista lose donijeti ako malo protegnes noge, ali svakako tempo smanji kako bi jos koji tjedan uspjesno prosao 😊😘
Sortiraj odgovore
Najstariji