Ljubica dobrodošla! Žao mi je da morate to sve prolaziti ali uz ovu malu našu grupu je lakse kad znas da nisi sam 🤗
Crvenkapice žao mi je 😔 znam kako se sad osjecas... isplaci se ovaj vikend i od ponedjeljka u nove pobjede!
Pozdrav svim curkama 🤗😘
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Crvenkapice, jako mi je žao. 🥺 💔 Znam koliko si se čuvala i dala napravila sve što si mogla. Nadam se da će tuga brzo proći i da su nove pobjede skoro pred vama. ❤️
Tratinčice, mi smo putovali usred korone i najvećih kaosa, no većih problema nismo imali. HZZO nam je izdao dokument koji je bio potvrda da nas moraju pustiti prek granice zbog liječenja. Ne znam izdaje li se to i inače. Ako da, oni će ti to sami reći i poslati jer su tako i nama. Inače pojma ne bih imala. Tad smo još morali imati i negativan PCR ili potvrdu o cijepljenju. 😩 Sad ti to više ne treba. Mislim da će vama od svega nabrojanog biti dovoljna osobna za svaki slučaju.
Slovensku vinjetu smo kupili kod nas na pumpi. Tako uvijek napravimo kad putujemo Slovenijom. Austrijsku smo kupili na automatu na granici, a Češku u ‘kućici’ za prodaju također na granici. Sve je jasno označeno, ne možeš fulati. Ceste su super, navigacija vodi bez problema. Reci mužu nek ne brine. 😅
👩🏻 ✅
👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
postupak s doniram stanicama
bebica stigla 🤍 👶🏻🤍
Hvala Momtobe na objašnjenu. Da, zasad nam iz hzzo nisu još ništa to spominjali, vjerojatno će reći što treba kad nam odobre liječenje. Ali mislim da su te potvrde trebale zbog korone i granice, sad nema ni jednog ni drugog. 🤣 pa se nadam da će nam biti još lakše...
Aha, dobro je, muž je htio samo potvrdu da se sve može na granici kupiti.
Mi smo iz Slavonije, pa je nama bliži put- Mađarska, Slovačka pa Češka. Mislim da ćemo tim putem, ali pretpostavljam da je sve slično. Hvala tii😘😘
.
Juutrooo cure ❤
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Jutro cure.. @crvenkapice jako mi je zao , ali glavu gore bit ce 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
👩🏻32
👦🏻31
Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
Prag 11/23
Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
Nemamo smrzlica
Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage
Dobro jutro cure, tek jutros čitam komentare.. Crvenkapice ne mogu ti opisati koliko mi je žao, baš me rastužila i šokirala tvoja vijest.. znam da je teško ali što kažu cure odtuguj i hrabro dalje, možete vi to💪 💖💖
Ljubice i mi smo jedni od tih kod kojih se doktorica u Cita iznenadila rezultatom. Mi smo na M-TESE išli u 07/22 , na spermiogramu u 06/22 kod njih su navodno našli jedan nepokretan spermij i ona nas je požurila sa zahvatom tvrdeći da će 100% nešto naći. Znam taj šok i osjećaj, jednostavno dok se ne otvori ne mogu ništa znati i tako tvrditi da će naći sigurno je još teže podnijeti lošu vijest. Što se tiče histopatološkog dobiti ćeš kad tek nakon što ih budeš naganjala, ja da nisam bila dosadna ne bi ga dobila nikada. A čak i ono što sam dobila su par rečenica malo bolje oblikovane nego na otpusnom pismu. Što se tiče inozemstva i mi smo razmišljali o Turskoj, mislim da su oni tu definitivno najhvaljeniji i najnapredniji po ovom pitanju. Reci nam koliko godina imate, jeli kod tebe sve oke? Jeli vam donacija ili posvajanje opcija ako ništa ne upali? Možda ne bi bilo loše da malo potpis urediš da te možemo pratiti.😜
Lola, Tratinčice, Alice, Lucy grlim vas sve ❤❤❤❤❤
Momtobe2022 uvijek dostupna za sva pitanja, ljubim🥰😘😘😘
👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
AMH:35
🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
M-TESE ❌
12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
04.01. 1️⃣uzv✔️
no-give-up
url=https://www.tickerfactory.com]
No-give-up,
ja sam 92 godište, muž je 95 i nekako se osjećamo još mladi da bi tek tako odustali, bez obzira na dijagnozu pogotvo jer imamo osjećaj da se nismo ni borili sa njom nego nas je eto odmah zatekla. S menom je više manje sve ok, jedino sam imala dosta nisku razinu vitamina D, ali mi je doktorica dala da pijem to pa se popravilo, ali inače nemam nekih problema. Barem nisam imala do sada, od pustog stresa sve je moguće Što je najgore, nas nije samo ova doktorica u Cita uvjeravala, nego i drugi urolozi, embriolog u drugoj klinici pa i endokrinolog, najviše radi toga inhibina b. Ali eto ispostavilo se da ni to nije baš neki pokazatelj. Ma da su kod nekih ljudi i sa većim fsh i malo manjim inhibinom nalazili i punkcijama već, al očito nema pravila. MIslim mi smo bili užasno pod stresom radi ove prve dijagnoze anejakulacije i godinu dana doslovno odlazili po doktorima u nadi da će neko reć konkretan uzrok tog problema, a ne samo to ti je od operacije, jer većina ljudi koja ima oštećene živce ima retrogradnu ejakulaciju pa negdi barem ode, a ne nigdi. Ali u biti, čisto gubljenje vremena jer nitko nije u stanju bio niti pogledat snimke magneta. Slažem se sa ostalim curama da se moj muž dosta već napatio sa svojim prijašnjim bolestima i da ja ne bi volila da on sada se godinu dana kljuka tabletama i ide ponovo pod nož. Ali s druge strane on tvrdi da njemu to nije problem i da bi dao obje ruke i noge ako treba i volili bi biti sigurni da smo stvarno sve učinili što smo mogli, jer imam nekako osjećaj da taj mtese ode to i nije bio baš. Mislim, mi svakako trebamo sada čekati ove genetske testove jer bez toga ne možemo dalje nigdi, a i dobro će nam doći malo odmora od svega. Nama su sve opcije otvorene, možda sam ja više za posvajanje nego donaciju, ma da znam da to može trajati dosta dugo, a ono što bi najviše ublažilo ovu bol je jedino jedno malo biće. S druge strane, što se tiče donacije imam toliko strahova nad glavom, ali opet to će dijete od prvog dana biti naše, tako ako odemo na posvanje ne odbacujemo i ovu drugu mogućnost.
👩(92) - sve ok
🧑(95) Azoospermija, Anejakulacija
02/23 M-TESE - neuspješno
Ljubice, da mladi ste pa idite polako, i svaka odluka koja padne dajte joj vremena da dobro sjedne. Jeste možda negdje s područja Zadarske županije? Nekako mi se čini da na tom području nas ima masu s ovakvim slučajevima. Čak mi je u glavi nekakva priča doktora iz Italije kako mu masu parova s problemima neplodnošću dolazi iz Zadarske županije, on je to povezao s posljedicama rata. Nemojte me uzeti za riječ nešto takvo mi je ostalo u sjecanju, davno je bila priča o tome nisam tad ni sanjala što će me snaći🙈 Pije li ti muž kakvu terapiju, suplemente? Što su vam rekli u Cita, što dalje?
M-TESE ❌
04.01. 1️⃣uzv✔️
no-give-up
No-give-up,
mi smo iz Sdž. A doktorica nam nije puno rekla, nek izvadi kariogram i ymikrodelecije, čeka hp nalaz, ali po njoj to su samo sertolijeve stanice i tu se ne daje terapija. Ja kad sam je pitala jesmo li možda predvidjeli nešto, je li možda trebao uzimati neku terapije prije, ona tvrdi da se terapija daje samo kod niskog testosterona, a njemu je na gornjoj granici. Ja sam čitala neke članke, ljudi kojima se nađu samo sertolijeve stanice, ne mora značiti da nema nekih žarišta gdje postoji spermatogeneza, jer ono nalaz je samo iz onih uzoraka što su oni uzeli, a ne iz cijelog testisa. I bio je slučaj liječenja sa FSH inekcijama valjda u Italiji koji je rezultirao trudnoćom na kraju. Ja kad sam je to pitala, ona meni govori, dat ću ja njemu što god vi hoćete, što mi je malo ono glupo, nisam ja doktor. Ona tvrdi da je njemu ovo posljedica ili kemoterapije, ma da tvrdi da je prošlo jako puno vremena od tada ili jednostavno u razvoju embrionalnom kako je imao i taj tumor kao beba ko zna do čega je tu došlo. Ali ima potpuno zdravih ljudi koji imaju isto azoo tako da baš i nema pravila. Mislim tvrdila je da će i naći, da mu je i sjemenovod proširen što bi značilo da nešto pokušava izać, a na kraju ništa. Puno svi oni pričaju, a zapravo nema pravila. Nekad kad pročitam dijagnoze ljudi, i vidim da su im našli, a kod nas malo povišen fsh i ništa jednostavno ne možeš vjerovat. Mislim nama je pričala za slučaj, ne znam je li i vama, da joj je došao jedan lik sa jednim testisom i to veličine graška i da je uspjela naći... Mislim i logično je, da je lakše nać na jednom i malom, nego na dva velika haha....A što se tiče suplemenata nije uzimao nista specijalno niti ista dugotrajno, nesto malo tu i tamo kao računam dobro će doć svakako... Mislim ako nam genetski nalazi budu ok, mi ćemo otići po drugo mišljenje, vjerojatno Turska pa ako ništa barem probati, mislim da je iskustvo jako bitno, a činjenica da ga oni ovdje nemaju baš. I da, ima on i varikokelu II stupnja, i oni u Turskoj valjda imaju praksu i to operirat prije mTese pa ćemo vidit. Čitala sam i o terapiji matičnim stanicama, ali mislim da smo još daleko od toga... A to što kažeš da nisi niti sanjala što ćete snaći, ja isto eto ne mogu vjerovati, mislila sam koje sam ja sriće kad smo znali samo za problem anejakulacije i to mi je bila najveća nesreća,a sad bi dala sve da je ostalo samo na tom problemu.
👩(92) - sve ok
Ljubice, i moj ima varikokelu II stupnja i isto nije ništa pio prije zahvata niti radio genetske pretrage. FSH prije zahvata je bio 18, testosteron 14. Mjesec ipo iza zahvata FSH skocio na 30, testosteron 16, inhibin B <0,001, mikrodelencije uredne kariogram čekamo. Prvi spermiogram u 09/21 pokazao kao 0,2 mil ( 200.000) dijagnoza teška oligoastenozoospermija. Pa ti budi pametan🤷♀️
M-TESE ❌
04.01. 1️⃣uzv✔️
no-give-up
No-give-up,
to što kod vas nije bilo na mTese sada ništa, ne znači da se neće pojaviti nekad u ejakulatu opet, pogotovo jer ste imali nekada. Ti hormoni variraju, i sigurna sam da stres utječe masu na njih. Kao što si vidila iz našeg primjera inhibin B je nama 39 pa opet ništa, a testosteron je njemu varirao u zadnjih 6 mjeseci dosta, od 34 što je bilo preko granice, do 29 pa 22... mislim da je to jednostavno rezultat stresa. Ne znam je li se sjećam dobro kada sam čitala po forumu, ali od lucyo8 mm je uzimao klomifen prije radi nižeg testosterona i mTese je bila uspješna, ne mora značit da je do toga ali ono... vidila sam dosta nesuglasica oko toga je li se trebaju uzimat hormoni ili ne, ali svaki organizam je zaseban, nekome pomogne nekome ne... Ovi urolozi dosta gledaju te intervale, a kad je meni muž bio kod endokrinologa on mu je reka da prvo samo oni trebaju čitat nalaze hormona, jer je sve to jako varljivo. Doduše eto kod nas ga je opet inhibin b odveo na krivi trag... Mislim testosteron 14 je na sredini intervala, ali vjerojatno ništa ne bi škodilo da se malo poradilo i na tome prije same operacije. Koliko sam vidila kod vas je bilo nezrelih, a testosteron u biti ti i je najvazniji za taj drugi dio razvoja do zrelog spermija. Isto tako te njihove priče da su embriolozi pogriješili i da tada nije bilo kako su rekli, tko kaže da je na mTese odrađeno sve kako treba. Činjenica je da je doktorica u Cita baš forsira odmah napravit mTese šta je meni nebuloza teška. Na primjeru meni muža, kaže mu prije 6 mjeseci, napravi MTese pa zamrznite i onda napravi magnet da vidimo jel imaš šta, tipa neka blokada ili nešto u ejakulatornom kanalu, jer ako odete sad na magnet morat ćete čekat 6 mjeseci za biospiju. I onda smo otišli kod Hauptmana i on govori to je glupost, ne trebate čekat. I kad se vratio sa magnetom nije pogledala snimke jer ne valja kompjuter haha, nego ono i šta ćemo sada... Jbg, nismo uspjeli u 6 mjeseci riješit taj naš problem pa smo iz očaja isli na mTese odmah u upali u još veći Sigurna sam da imate jako puno šanse, više nego mi baš radi tih spermiograma. Ljudima su se popravljali spermiogrami, nego mi danas idemo odmah na biospiju i gotova priča... Sigurno ne treba potrošiti sada cijeli život čekajući i nadajući se, ali ja znam da i ako kroz godinu dana mi odemo na posvajanje ili donaciju da nećemo odustat dok god bude vremena. Ima jako puno pozitivnih primjera tako da sve je moguće.
👩(92) - sve ok
Sortiraj odgovore
Najstariji