AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lola1
    21. Studeni 2022. 16:13

I poslala sam mu nalaze, napisao je da i da bilo sto nadje da nema smisla zamrzavati.. evo ubio me u pojam al doslovno 😔

👩🏻32
    👦🏻31
    Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Lola1
    21. Studeni 2022. 16:46

Sorry na puno poruka cure al bas me izbacilo iz takta jos napise kao ako je cryptozoospermija (sto bi cak za nas super dijagnoza bila) takodjer da nema smisla zaledjavati kao jer ne bi prezivjeli odmrzavanje.. ok al mi onda nije jasno i sa mtese materijalom on se zaledjiva i evo ne kuzim nista vise :( al ugl to Vam je to od repromeda mi ipak necemo ici tamo nego ponoviti u poliklinici ivf..

👩🏻32
    👦🏻31
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Tratinčica123
    21. Studeni 2022. 18:07

Bokić cure.. 
    Mi smo dobro, do 30.11 ćemo obaviti sve potrebno što se pretraga za mTese tiče..  tako da 1.12 šaljemo nalaze i onda čekamo termin.. 🙏
    .
    Lola, Hvala ti što si i s nama podijelila.. da, zaista sad ne kužim koja je razlika između toga i između onoga što se nađe operacijom..😕😕
    Onda da, nemojte tamo raditi spermiogram, cilj je da vam ipak zalede ako bilo što nađu...
    Ja sam baš bila pitala urologa ako se kod muža nešto i nade, u tih 10% šanse, da li će oni moći oploditi.. rekao je da to svakako budu lošiji spermiji i da se to ne može znati..  zaista ne očekujem puno od svega ovoga.. 😔😔

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Tratinčica123
    21. Studeni 2022. 18:08

Tratinčica123

Bokić cure..
    Mi smo dobro, do 30.11 ćemo obaviti sve potrebno što se pretraga za mTese tiče.. tako da 1.12 šaljemo nalaze i onda čekamo termin.. 🙏
    .
    Lola, Hvala ti što si i s nama podijelila.. da, zaista sad ne kužim koja je razlika između toga i između onoga što se nađe operacijom..😕😕
    Onda da, nemojte tamo raditi spermiogram, cilj je da vam ipak zalede ako bilo što nađu…
    Ja sam baš bila pitala urologa ako se kod muža nešto i nade, u tih 10% šanse, da li će oni moći oploditi.. rekao je da to svakako budu lošiji spermiji i da se to ne može znati.. zaista ne očekujem puno od svega ovoga.. 😔😔

I da, muž je radio spermiogram na Svetom Duhu, sve je bilo ok 🤗 netko je pitao za gdje ići u Zg.. nazove se za termin.. bude brzo.. nalaz drugu dan..  

Trudimo se od 9/21.

Lola1
    21. Studeni 2022. 21:33

A ne znam kako uopce ima onda smisla ponavljat spermiograme nama s takvim dijagnozama 🤷🏻‍♀️ ne nadam se ni ja previse al opet ono mislis se ajde pa i par da se nadje je dobro al ocito nije .. 

👩🏻32
    👦🏻31
    Prag 11/23
    Nemamo smrzlica

Tratinčica123
    21. Studeni 2022. 21:43

Lola1

A ne znam kako uopce ima onda smisla ponavljat spermiograme nama s takvim dijagnozama 🤷🏻‍♀️ ne nadam se ni ja previse al opet ono mislis se ajde pa i par da se nadje je dobro al ocito nije ..

Da, stvarno kad tako kažeš, nema smisla. Ajde i vama kojima se nekad nešto i našlo... al nama kojima nikad ništa. Mi smo se dogovorili da nećemo više ni pokušavati sa spermiogramom.. 🤷‍♀️
    Da li možda znate koliki broj spermija se mora naći da bi se išlo u postupak? 
    Meni je moj doktor rekao da mora biti određen broj da bi se moglo par postupaka odraditi.. jer puno ih propadne kada se zamrzne..😭
    Što znači da nama nije dosta 10 ak spermija, nego znatno više....

Trudimo se od 9/21.

Lola1
    22. Studeni 2022. 08:18

pa evo ne znam ni ja onda, neko kaze da se bar jedan jedini nadje , ovaj sada drugacije tako da pojma nemam.. mi cemo ga jos jednom samo ponovit cisto da znamo jel ima uopce ista il zaista nema nista , jer me kopka taj prvi nalaz da je pronadjeno nesto , vjerojatno ni nije zapravo 🤷🏻‍♀️ a citam tipa cak i da nepokretni se mogu pokreniti sa nekom substancom al ocito to u hr jos ne rade uopce.. al za icsi opet mi nije jasno pa on ne treba ni bit pokretan , samo ne smije bit mrtav da se tako izjasnim koliko sam citala 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

👩🏻32
    👦🏻31
    Prag 11/23
    Nemamo smrzlica

Srculence3
    22. Studeni 2022. 08:37

Jutro žene❤
    Lola hvala ti za informaciju za Repromed, stvarno im je hvaljen embriolog ali ovu informaciju nisam znala. Kužim ja taj dio da se išta i nađe da to nisu spermiji neke kvalitete, ali znate što, baš me briga. Ako neće oni zalediti neću kod njih, ima neko ko hoće. Po meni ako se nađu ponovo velika je šansa da se nađu i iza toga. Dakle ako se nađe išta ja bi zaledila i dogovorila postupak iza toga. U postupak bi išli sa svježim uzorkom pa ako se baš iz njega ništa ne nađe onda ovo što je zaleđeno. To bi bio samo backup, ali po meni realno ako se nađe za zalediti trebalo bi se naći i svježe za postupak. 
    Kužim ja i da su to male šanse za naći kamoli da se desi oplodnja pa održi trudnoća, ali opet ponavljam baš me briga. Želim pokušati, želim znati što bi bilo kad bi bilo. Nemojte odustajati ni očajavati, medicina često nema odgovor na neke stvari, niti empatije. 
    Tratinčice, pročitala sam da ste predali zahtjev za posvojenje, želim vam svu sreću da što prije dobijete poziv💖🥰🥰🥰
    Moj backup plan je definitivno donacija, i ako to ne upali onda posvojenje. Treba malo izaći iz okvira, i otvoriti srce💕

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

Lola1
    22. Studeni 2022. 09:00

Ma naravno sve je meni jasno sto si rekla i da nadju, nisu to neki wooww spermici nit oni mogu cudesa napraviti , ali isto kao i ti razmisljam da je to neki back up , kazu da je 1 dovoljan pa kako znat da bas to ne bi bilo to.. i mi zelimo sve pokusati na kraju krajeva sami placamo i spermiogram i eventualnu kriopohranu tako da 🤷🏻‍♀️ali otvoreni smo i mi u glavi smo poslozili da odustajanje nije opcija i da ako se nista ne nadje, idemo na donora 🫶🏻 
    Ali da, doktori su nekad bas okrutni imam feeling da se ne zele ni potruditi.. napise kao ako se tek centrifugiranjem nadje da to ne valja , pa druge klinike upravo zato i rade centrifugu spermija da ista pronadju 🤷🏻‍♀️🫣 ugl mi cemo otic ponovno u ivf polikliniku za nasu dusu jos jednom ponovit prije sastanka s dr Hauptmanom pa vidjeti

👩🏻32
    👦🏻31
    Prag 11/23
    Nemamo smrzlica

Crvenkapica94
    22. Studeni 2022. 16:32

Pozdrav cure, evo i mene s novostima. Bili smo danas u poliklinici Cito kod dr Radovniković. Ponovljen spermiogram opet sve 0, nakon pregleda dr rekla da je dijagnoza neopstruktivna azoospermia. Lijevi testis nije spušten i u njemu nema ništa, a iz desnog bi radili M tese. Ipak, prvo bi da 3 mjeseca pije terapiju zbog hormona. Rekla je da izvadi opet prolaktin, estradiol i testosteron i da joj pošaljemo na mail pa će mu poslati koju terapiju da uzima. Rekla je da nije nešto optimistična (nisam pitala za postotke, zaboravila), ali da to ništa ne mora značiti, nikad se ne zna dok ne naprave M tese. Dala mu je i da napravi kariogram i Y mikrodelecije pošto ćemo ionako čekati 3 mjeseca najmanje. Sad sam opet zaboravila, kad dobije uputnicu za to, jel mi zovemo Rebro i sami se naručujemo?

👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
    👱🏻‍♂️34 - neopstruktivna azoospermia
    📍 Zadar
    1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
    2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
    4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
    10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
    +5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
    Veritas uredan - stiže dečko 💙
    22.07.2024. 👶🏻💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.