AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lotta33
    05. Ožujak 2024. 09:47

Draga MalenaS, ako je punkcijom nesto nadeno (a sto je vadenje na slijepo), naprednijim tehnikama mesa/mtese bi trebalo biti jos vise toga. tako da mislim da ste u super situaciji sto se ove dijagnoze tice. ostaje pitanje kvalitete tih muskih stanica (mozda zato nije doslo do blaste). Psiholoska priroda...ahh. utjece to na zivot, na odnose s drugima, na volju i zelju za icim...jedino se mozemo nadati da ce cim prije to sve zavrsiti i da cemo imati sretan kraj, ne znam kako bi si drugacije to u glavi poslozila 
    Bopsich, drobic je top, vec je velik dosta, kako li ce biti pred kraj 
    Leona, drzim fige za papire, cim su ih prihvatili znaci da postoji sansa da sve prode! psihologica je (nadam se) ti htjela sve najbolje, ali isto nije joj bas bilo u redu mijesati se u struku koja ona nije...tako da vjeruj ti svojoj doktorici i nasim strucnjacima iz praga koji to rade, a cini mi se, na svakodnevnoj bazi.

🙋🏻‍♀️: nalik PCOS, uredan ciklus
    🙋🏻‍♂️: azoospermija
    🍀✨IVF Prag ✨🍀
    08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
    09/24 FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt - UZV: ❤️
    ...it's a🩵

• MalenaS
    05. Ožujak 2024. 10:10

Lotta33

Draga MalenaS, ako je punkcijom nesto nadeno (a sto je vadenje na slijepo), naprednijim tehnikama mesa/mtese bi trebalo biti jos vise toga. tako da mislim da ste u super situaciji sto se ove dijagnoze tice. ostaje pitanje kvalitete tih muskih stanica (mozda zato nije doslo do blaste). Psiholoska priroda…ahh. utjece to na zivot, na odnose s drugima, na volju i zelju za icim…jedino se mozemo nadati da ce cim prije to sve zavrsiti i da cemo imati sretan kraj, ne znam kako bi si drugacije to u glavi poslozilaBopsich, drobic je top, vec je velik dosta, kako li ce biti pred krajLeona, drzim fige za papire, cim su ih prihvatili znaci da postoji sansa da sve prode! psihologica je (nadam se) ti htjela sve najbolje, ali isto nije joj bas bilo u redu mijesati se u struku koja ona nije…tako da vjeruj ti svojoj doktorici i nasim strucnjacima iz praga koji to rade, a cini mi se, na svakodnevnoj bazi.

Draga, Lotta,
    Mnogo ti hvala! Ja sam uplašena za budućnost, prekinula sam kontakte sa prijateljima, doslovno sam ljuta na sve, neki sporadični kontakt samo me dodatno iznervira. Ne treba ovakve stvari da pišem, bojim se da nekog od vas dodatno družim. Hvala Bogu, imam divne roditelje i dobar odnos sa mužem. 
    Endokrinolog misli da je nemoguće da je samo do kvaliteta spermatozoida, pa sam ja na dodatnim pretragama, jer imam manjih problema da štitnom žlezdom.
    Pratim vas sve, čekamo Ivonin izveštaj. 🙂

👱 37 god, sve ok, blagi PCOS, hipotireoza
    🧔41 god, FSH 18-25, LH 8-12, testosteron ok.
    Punkcijom zamrznuti spermatozoidi za dva pokušaja.
    1.24. ISCI - 10 embriona, 0 blaste

• MalenaS
    05. Ožujak 2024. 10:16

MalenaS

Lotta33

Draga MalenaS, ako je punkcijom nesto nadeno (a sto je vadenje na slijepo), naprednijim tehnikama mesa/mtese bi trebalo biti jos vise toga. tako da mislim da ste u super situaciji sto se ove dijagnoze tice. ostaje pitanje kvalitete tih muskih stanica (mozda zato nije doslo do blaste). Psiholoska priroda…ahh. utjece to na zivot, na odnose s drugima, na volju i zelju za icim…jedino se mozemo nadati da ce cim prije to sve zavrsiti i da cemo imati sretan kraj, ne znam kako bi si drugacije to u glavi poslozilaBopsich, drobic je top, vec je velik dosta, kako li ce biti pred krajLeona, drzim fige za papire, cim su ih prihvatili znaci da postoji sansa da sve prode! psihologica je (nadam se) ti htjela sve najbolje, ali isto nije joj bas bilo u redu mijesati se u struku koja ona nije…tako da vjeruj ti svojoj doktorici i nasim strucnjacima iz praga koji to rade, a cini mi se, na svakodnevnoj bazi.

Draga, Lotta,
    Mnogo ti hvala! Ja sam uplašena za budućnost, prekinula sam kontakte sa prijateljima, doslovno sam ljuta na sve, neki sporadični kontakt samo me dodatno iznervira. Ne treba ovakve stvari da pišem, bojim se da nekog od vas dodatno stužim. Hvala Bogu, imam divne roditelje i dobar odnos sa mužem.
    Endokrinolog misli da je nemoguće da je samo do kvaliteta spermatozoida, pa sam ja na dodatnim pretragama, jer imam manjih problema da štitnom žlezdom.

👱 37 god, sve ok, blagi PCOS, hipotireoza
    🧔41 god, FSH 18-25, LH 8-12, testosteron ok.
    Punkcijom zamrznuti spermatozoidi za dva pokušaja.
    1.24. ISCI - 10 embriona, 0 blaste

Lotta33
    05. Ožujak 2024. 10:34

MalenaS, nisi jedina! i ja sam se povukla, smanjila sam druzenja jer mi jednostavno nije vise ugodno (cijelo drustvo ima djecu). i dalje sam dobra sa svojim prijateljima, ali nisam vise toliko cesta i opcenito sam losije volje i manje me stvari veseli, a i to sto sama kazes - ljuti. odnos s dragim mi je super, uz ovu situaciju rekla bi i blizi nego prije i to me drzi. 
    Sto se zdravlja tice, lijepo napravi sve pretrage sa svoje strane da mozes tu otkloniti bilo kakve sumnje ili smjetnje pa da si mirna. Stitinjaca je bitna u trudnoci pa ju svakako izreguliraj :)

🙋🏻‍♀️: nalik PCOS, uredan ciklus
    🙋🏻‍♂️: azoospermija
    🍀✨IVF Prag ✨🍀
    08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
    09/24 FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt - UZV: ❤️
    ...it's a🩵

• verujem
    05. Ožujak 2024. 10:56

Kod nas je na početku bio šok, suprugu je malo teže palo nego meni, tada me je zamolio da ja istražim gde, šta i kako možemo uraditi. Divno je to što je odnos između vas dvoje super i to je jedino važno. Mi smo se u samom startu dogovorili da ćemo dati sve što je do nas, odlučili smo se za Emrea, žrtvovali novac za to, morali da se pozajmimo, ali nekako bude lakše kad znaš da si dao sve od sebe, otišao kod najbolji lekara, pa ako ne uspeva, mirna je savest, ne postoji crv sumnje "a šta bi bilo da smo probali ovo?". Mi smo se dogovorili, idemo kod Emrea, ako ne uspe, idemo na donaciju i to je to. Jeste teško, ali očajavanje ne pomaže rešavanju problema. Ne želim da zvučim kao motivacioni govornik, ali sama dijagnoza azoospermije nije jednostavna, ne moramo je mi dodatno otežavati.Ja sam na ovom forumu i na forumu ringeraja.rs pronašla utehu, videla da su čuda moguća, to mi je davalo nadu, ali sam donekle sa rezervom sve to posmatrala, jer nisam želela da se nadam previše, pa da se, u slučaju našeg neuspeha, previše razočaram. Ovi forumi mi posebno znače jer sam shvatila da nismo sami u ovome, da postoji još mnogo ljudi koji se bore, kad smo bili u Istanbulu, lakpe sam sve podnela, jer smo upoznali još 3 para iz Srbije sa kojima smo se družili tamo. Kada smo mi pokupavali da napravimo bebicu, a nije nam išlo, nekako sam mislila da se to samo nama dešava, celu mladost strepimo da slučajno ne ostanemo trudne, a kada to pokupavamo, ne ide. Mislila sam da sve to ide mnogo lakše, da to nije neka filozofija, ali sada vidim da mnogo parova ima probleme, samo retko ko o tome priča. Tek kada smo mi počeli da pričamo, parovi iz našeg okruženja su počeli da govore da i oni ili trenutno imaju ili su ranije imali problema. Tako da, glavu gore, dajte sve što je do vas i znajte da moramo prihvatiti da nije sve u našim rukama, već je nešto do Boga, sudbine ili nečeg trećeg u šta verujete ❤️

Tratinčica123☺
    05. Ožujak 2024. 11:40

Nove cure koje ste nam se pridružile, želim vam puno strpljenja i puno uspjeha kojim god putem krenule ići.. 🤗
    Nije lako s ovom dijagnozom, ali postoje opcije na svu sreću.. Netko će se na kraju uspjeti izboriti za biološko dijete, netko neće.. Ali najvažnija je podrška između vas dvoje i da ste mirni s odlukom koju donesete..
    Leona, jako mi je drago da ste riješili sve u hzzo, držim fige da već za 3 tjedna Rješenje bude kod vas, kao što je i nama bilo!🤞 Meni je osobno malo glupo što su vas na savjetovanju toliko isprepadali, dobro je biti informiran ali mislim da je ona tu ubacila svega subjektivnog... Hm.. Nemojte se brinuti, u dobrim ste rukama, a kao što je i naša draga Srculence rekla, to poslije aspiracije se sve preživii, nije ugodno ali ono što dolazi poslije je predivno 😊 držite se.
    Ivona, sretno, nek bude lijepih vijesti! 🤞
    Bopsich, kada je moja mala jako aktivna u pupi i kad me izudara, ja se uvijek sjetim tebe i kažem si "dobro je, kako je tek njoj"! 😂 Ne mogu ni zamisliti kako je imati 2 bebe u buši... Želim vam sreću na 4d, mi idemo na zadnji pokušaj u petak, ako se tad mala ne bude dala, bit će prebijena😂😂
    Puuupica je baš sladak 🥰😁
    Lucy, meni je također potrebna pomoć oko ustajanja, pogotovo po noći, kad je oko mene muž i jos jedno 10 jastuka😂😂
    Sve vas grlim 🤗🤗🤗🤗

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️25- PCOS, 🙋‍♂️29- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

Lucy08
    05. Ožujak 2024. 12:20

MalenaS

Lotta33

Draga, Lotta,
    Mnogo ti hvala! Ja sam uplašena za budućnost, prekinula sam kontakte sa prijateljima, doslovno sam ljuta na sve, neki sporadični kontakt samo me dodatno iznervira. Ne treba ovakve stvari da pišem, bojim se da nekog od vas dodatno družim. Hvala Bogu, imam divne roditelje i dobar odnos sa mužem.

Svi smo mi prosli te krize. Tesko je suocit se s azospermijom i svime ostalim cime se moramo nosit. Prosla sam to sve , osjecaj da se sve srusilo, povlacenja u sebe, laganje raznoraznih razloga  prijateljima zasto ne mogu se druzit, nabijanje kila jer sam se zavukla u svoja 4 zida, na poslu vise nisam funkcionirala normalno... ali zelja za djetetom je bila jaca od svega i to te vuce naprid. Treba preradit sve emocije i onda nac snagu za dalje , a snage ima kad te vuce ta jaka zelja jer onda nista nije nemoguce. 🤗❤️

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Lucy08
    05. Ožujak 2024. 12:33

Tratinčica123☺

Nove cure koje ste nam se pridružile, želim vam puno strpljenja i puno uspjeha kojim god putem krenule ići.. 🤗
    Nije lako s ovom dijagnozom, ali postoje opcije na svu sreću.. Netko će se na kraju uspjeti izboriti za biološko dijete, netko neće.. Ali najvažnija je podrška između vas dvoje i da ste mirni s odlukom koju donesete..
    Leona, jako mi je drago da ste riješili sve u hzzo, držim fige da već za 3 tjedna Rješenje bude kod vas, kao što je i nama bilo!🤞 Meni je osobno malo glupo što su vas na savjetovanju toliko isprepadali, dobro je biti informiran ali mislim da je ona tu ubacila svega subjektivnog… Hm.. Nemojte se brinuti, u dobrim ste rukama, a kao što je i naša draga Srculence rekla, to poslije aspiracije se sve preživii, nije ugodno ali ono što dolazi poslije je predivno 😊 držite se.
    Ivona, sretno, nek bude lijepih vijesti! 🤞
    Bopsich, kada je moja mala jako aktivna u pupi i kad me izudara, ja se uvijek sjetim tebe i kažem si "dobro je, kako je tek njoj"! 😂 Ne mogu ni zamisliti kako je imati 2 bebe u buši… Želim vam sreću na 4d, mi idemo na zadnji pokušaj u petak, ako se tad mala ne bude dala, bit će prebijena😂😂
    Puuupica je baš sladak 🥰😁
    Lucy, meni je također potrebna pomoć oko ustajanja, pogotovo po noći, kad je oko mene muž i jos jedno 10 jastuka😂😂
    Sve vas grlim 🤗🤗🤗🤗

🤣 
    Ja sad iman shemu kako da mali luduje na pregledu zbog CTGa da smo prije gotovi. Prva dva puta me privarija i prispava sve pa sam skoro prodimila na onom stolu jer je dugo trajalo, a oni hoce da vide kako srce radi u mirovanju i akciji. Nekim ko elektrosokerom su ga budili 😣 Lipo drmni neki sok ili colu malo prije pregleda . Ja na parkingu popijem 2dcl cole i izlupa me zivu dok smo na onom stolu, a nalaz bude odlican. 😉 

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• verujem
    05. Ožujak 2024. 13:11

Može li mi neka od vas koje ste već prošle kroz proces VTO objasniti od čega zavisi da li će vratiti embrion ili blasticu?

MaliPrinc
    05. Ožujak 2024. 15:40

Leona89

Lucy hvala draga❤️😘🤞🏻🍀 bitno da je sve u redu sa bebicom, još malo pa je u tvojim rukama ❤️❤️❤️❤️
    Verujem kako lijep nastavak vaše priče😍 jako mi je drago da ste izbjegli mTese i da su nađeni spermiji , sretno dalje😍❤️🍀🤞🏻
    IvonaPUPO naša❤️ čekamo s tobom i nadamo se lijepim vijestima, testićima, plusićima😍😍😍❤️🍀🤞🏻🎊🎉 sada samo uživanje kako ti je Lucy napisala, mužu uvali kućanske poslove ❤️❤️🎊🎊🎊

Predala papire, kažu čeka se do 60 dana. Ja se iskreno nadam da će biti što prije. Prije predaje su pregledali papire i rekli da je sve u redu. Molim Boga da prođe 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    Što se tiče mojih strahova oko OHSS-a, dr. je bila stvarno strpljiva i sve mi objasnila, ali je bila i užasno ljuta što me psihologica tako isprepadala. Kaže da je gotovo sigurna da sa ovom stimulacijom i mojim AMH-om neću dobiti OHSS. Znam da to nije garancija, ali ipak me to utješilo. Prvi dan ću doći na UZV 6,7 ili 8 dan, ovisi o danu u tjednu. Odahnula sam i dr. je jako pozitivna oko svega i rekla je da će to biti sve super i da se ništa ne bojim, tako da ostajem kod nje❤️🤞🏻🍀

Leona kad si isla u petrovu za tiskanicu jesi se svaki put morala narucit ili si samo dosla? Ja sam se usput htjela narucit za pregled jer moja ginekologica ne surađuje baš i sve joj je tesko, od pisanja uputnica pa do toga da napise opce stanje jajnika i maternice i prilozi slike ultrazvuka 🤦‍♀️
    Ugl najraniji termin koji imaju u petrovoj je tek za nesto vise od 5 tjedana, a malo mi je to predugo za cekati..
    Vidim da te strah ohss-a, s tvojim amh ne vjerujem da ces dobiti ohss, a pogotovo ne tezi oblik. Kako su vec i ostale cure pisale, psihologica je vjerojatno u najboljoj namjeri htjela upozoriti na moguce nuspojave, ali mislim da je ipak pretjerala u tvom slucaju. Nemoj se opterecivati time i nek te ne brine pikanje, prvi dan nije ugodno i veci je strah nego bol, a svaki sljedeci dan je lakse i opustenije.
    Drzim fige da sto prije dobijete rjesenje od hzzo-a 🫶😊
    Ivona navijam da se lijepo ugnjezdi i raste slijedecih 9 mjeseci🥰
    Trudnicama zelim bezbrizan ostatak trudnoce i uzivanje u blazenom stanju 🤗
    Ostalim curama zelim puno srece i snage za dalje, da svi koji se suocavamo s ovom dijagnozom imamo svoj sretan zavrsetak sto prije 🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.