Isabela hvala ti, vidjet ću što će mi danas reći pa ću odlučiti za dalje.😘
Lola najbolje nazvati pravnicu tamo pa pitaj što te zanima.❤️😘
Tratinčice stvarno se nadam da je tako.🍀🤞🏻❤️
Blue dobrodošla i sretno dalje što god odlučili🤞🏻🍀
Ivona sretno na transferu, neka se ta jedna primi i ne pušta mamu sljedećih 9 mjeseci🤞🏻🍀🎊🎉❤️😘
...
Ja upravo u bolnici čekam da me dr. primi i ispuni tiskanicu pa idem predati napokon papire u HZZO 🎉🎊🍀🍀🍀🍀 ljubim vas sve❤️😘držite 🤞🏻 na rukama i nogama da nam prođe sve🍀
💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣
Embriotransfer danas u 15h,jedna ali vrijedna bebica nam je ostala za sada,ostale ce jos provjeriti,nisu se dovoljno razvile pa ce popratiti,ali jedna je blastica samo ❤️
Neka ti je sa srecom da se ta vrijedna bebica lijepo ugnjezdi kod mamice ❤️🙏 Nikad se ne zna, mozda se iznenadis kad dodes sa jos kojom blasticom 🤞🤞🤞🤞🤞
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Isabela hvala ti, vidjet ću što će mi danas reći pa ću odlučiti za dalje.😘
Lola najbolje nazvati pravnicu tamo pa pitaj što te zanima.❤️😘
Tratinčice stvarno se nadam da je tako.🍀🤞🏻❤️
Blue dobrodošla i sretno dalje što god odlučili🤞🏻🍀
Ivona sretno na transferu, neka se ta jedna primi i ne pušta mamu sljedećih 9 mjeseci🤞🏻🍀🎊🎉❤️😘
…
Ja upravo u bolnici čekam da me dr. primi i ispuni tiskanicu pa idem predati napokon papire u HZZO 🎉🎊🍀🍀🍀🍀 ljubim vas sve❤️😘držite 🤞🏻 na rukama i nogama da nam prođe sve🍀
Draga sretno! 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Kod mene vam je sve super s bebom, cervix se skratio na 1 cm, 1/4 otvoren, sluzni cep izlazi pomalo vec par dana. Kontrola opet za 7 dana ako ne rodim prije 😊
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
Evo i naše priče. Javili smo se Emreu i dogovorili datum kada je suprugu trebalo biti odradjena MicroTese operacija, medjutim, na prvim konsultacijama, Emre je uputio supruga na još jedan spermogram. Rekao nam je da voli proveriti spermogram još jednom pre operacije, jer mu često dolaze muškarci sa dijagnozom azoospermije, kod kojih se mogu pronaći spermatozoidi u ejakulatu. Naglasio nam je da njihove laboratorije imaju bolju opremu i da je to razlog zbog kojeg se dešava da oni pronađu spermatozoide u ejakulatu. To je bio slučaj i kod nas, pronađeni su spermatozoidi u ejakulatu, zamrznuti su i nije bilo potrebe za MicroTese.
Tada smo otišli za Istanbul u ponedeljak uveče, vratili se narednog ponedeljka ujutru. Znači 6 dana smo bili tamo. Naglasila bih vam samo da, pošto će Emre tražiti da suprug odradi spermogram već na prvim konsultacijama, vodite računa kada ćete imati odnose Nama je rekao 2-3 dana apstinencije pre spermograma.
Mi smo se odlučili da radimo sve odvojeno, iz razloga da ako se kod supruga ne pronadju spermatozoidi, ja ne prolazim kroz stimulaciju uzalud.
Emre sarađuje sa 3 ginekologa i uputiće vas na jednog od njih. Odmah se radi pregled, ultrazvuk i dogovarate se kada bise vi krenuli sa stimulacijom. Stimulacija počinje drugog dana menstruacije. I možete otići na stimulaciju odmah naredni mesec, za 2,3 meseca ili kako već vama odgovara. Nama poslovi to dozvoljavaju i nemamo problema sa tim ni suprug, a ni ja, tako da smo se odlučili prvi sledeći ciklus.
Da li ćemo transver odraditi odmah nakon aspiracije ili ćemo se vratiti kući, pa treći put otići za Istanbul, videćemo u zavisnosti kako se situacija bude odvijala i šta ginekolog bude preporučio.
Uh, mislis mjesec dana biti u Istanbulu? Vidim da su neke cure odlazile par puta. Ne znam kako cemo to zbog posla, moj je dosta zeznut po tom pitanju. Za to se bolovanje ne moze uzeti ili?
Drzim vam fige, citam da ste u procesu i cekate ivf ako se ne varam, imali ste dobre rezultate, bas mi je drago🥹
Vidjet cemo sto ce doktor reci, koje sve nalaze moramo prikupiti do konzultacija s njim. Jeste vi svoje nalaze prevodili na eng ili ste i to radili tamo?
Imaju u vidu da postoje i parovi koji odu u Istanbul, pa Emre prepiše terapiju koja će se koristiti neki period, pa tek onda otići na MicroTese. Tako da, najbolje da se čuješ sa njim, ukoliko ti ne odgovara, ne očajavaj, nama je odgovorio posle 2 dana. Ili ako ti baš ne odgovori malo duži period, piši mu ponovo.
Nama je preko poruka veoma kratko i šturo odgovarao, ali uživo uopšte nije tako, vrlo rado će odgovoriti na sva vaša pitanja.
Uh, mislis mjesec dana biti u Istanbulu? Vidim da su neke cure odlazile par puta. Ne znam kako cemo to zbog posla, moj je dosta zeznut po tom pitanju. Za to se bolovanje ne moze uzeti ili?
Drzim vam fige, citam da ste u procesu i cekate ivf ako se ne varam, imali ste dobre rezultate, bas mi je drago🥹
Vidjet cemo sto ce doktor reci, koje sve nalaze moramo prikupiti do konzultacija s njim. Jeste vi svoje nalaze prevodili na eng ili ste i to radili tamo?
Da da,ja sam na bolovanju cijelo vrijeme,kao i muz,imate oboje pravo na to.
Mi evo sutra trebamo imati embriotransfer,ali prvo pregled posto mi je izvadeno 26js,strah od ohss i tako.
Ovdje smo od 11.2 i bit cemo do srijede. 😁
Neka muz izvadi ukupni testosteron i estradiol,nalaze i uzv urologa,kariogram i mikrodelecije,lh i fsh je nebitan,al moze i to.
Nema prevodenja,sve ces mu poslati na whats app fino,on vec to ima da si sam prevede,nema tu papirologije nit ista kao kod nas 🤣
A kad njega Emre rijesi,onda ce tebi dodjelit ginekologa koji ce tebe vodit,svi su odlicni ovako koliko ih vidjam,a mene vodi Suleyman Tosun i vrhunski je doktor,kulturan i cak je i za salu nekada i taj humor mi se svida.
Nisam sigurna da su LH i FSH nebitni. Moj suprug je imao odrađene hormone, ali su oni tamo ipak ponovili analize krvi za ukupni testosteron, FSH i LH.
Sve u svemu, mi ovde prenosimo samo svoja iskustva, a azoospermija je veoma specifična i može imati mnogo različitih uzroka, pa samim tim i terapija će biti drugačija, nekome odmah rade MicroTese, nekome se prepisuje terapija koju će koristiti nekolik meseci, nekima se spermatozoidi nadju i u spermi... Tako da, moj savet, javite se Emreu, i odgovore sa foruma koristite kao smernice i savete kome se javiti, gde otići, ali ne i kao rešenje za vas, jer smo svi individue za sebe i svaka azoospermija zahteva drugačiji tretman i pristup.
Malo sam se raspisala, ali slabo ulazim ovde, pa se nakupilo dosta toga što sam imala da kažem
Pomoc zene. Muzev nalaz uredan i dobar. Ja danas na sonohsg saznala da su mi jajovodi skoro pa neprohodni skroz. Ako u roku ovog ciklusa poslije ispitivanja ne ostanem trudna receno mi je da razmotrim vantjelesnu. Jer se navodno malo odcepe dok se radi sonohsg. Receni mi je da ce se brzo opet zacepiti.
Da li he neka uspjela ostati trudna?
OIvonaSi2509 sretnoooo , jedan ali vrijedan 🫶
Verujem javili smo mu se pa cekamo upute za dalje. Jos nam je sve bas novo pa imam sto pitanja, ali svaka situacija je individualna za sebe, jasno mi je. Malo mi je lakse kada sve ovo citam, puno divnih zena, podrske i lijepih prica. Hvala na svim info, svaka je dobrodosla. Puno srece, javljaj novosti ☺️
Sortiraj odgovore
Najstariji