AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Amy_94
    02. Ožujak 2024. 10:52

Cure, gdje se u Zg radi Micro tesse? Suprugu njegova dokt daje uputnicu? I koliko se čeka?
    Hvala

👨‍🦱39- teška oligoasthenozoospermia
    👩‍🦱30 - Amh 1.83 μg/L.
    1x IVF prirodni ❌
    06/23 aspiracija 4 folikula 4 jajne stanice 3 blaste❌️
    1/24 aspiracija 5 folikula 4 jajne stanice,
    spermiogram azoospermija, jajne stanice zaleđene
    10.03 imamo spermije
    10/24
    1❄️ blasta (decortin, prolutex, fragmin, cyclogest)
    14.10 + beta (32-24-70-196-342-477-703) 6tt💔
    19.12 fet 24.12 +(9dnt 131 ,11dnt 376, 15dnt 1807)
    16.01 imamo ❤️6+5tt
    12tt boy 💙 (trisomija 18,Edwards sindrom)14tt💔

Tratinčica123☺
    02. Ožujak 2024. 11:36

Cure, nadam se ipak da ćete još uvijek upasti u postupak preko hzzo. Možda je to "ideja" kojoj će trebati vremena da preraste u neku stvarnost. 🤞

Amy, u Zagrebu se radi na Rebru. 
    Prvo morate na konzultacije kod dr koji to radi u Zg--Dinko Hauptman. Možete se naručiti na Rebro kod njega što se sigurno duže čeka ili u polikliniku Godan, mi smo termin dobili za 5 dana. 
    On će vam dati popis pretraga koje muž mora obaviti ako da zeleno svijetlo operaciji i onda kad mu pošaljete nalaze na e mail, upisuje vas na listu za operaciju. Mi smo čekali neka 3 i pol mjeseca, a cure ovdje su čekale i 5,6 mjeseci... Ovisi o gužvi, godišnjima... 
    Sve što muž dobije kao uputu za obaviti, uputnice mu daje njegova dr. 

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️25- PCOS, 🙋‍♂️29- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

• blue33
    02. Ožujak 2024. 12:18

Curke, pozdrav. Nova sam na ovoj stranici, na ovu temu sam procitala skoro se stranice :D 
    Mi imamo slicnu situaciju, azoospermija, ali do sada nisam vidjela da li je netko od muskih sa istom dijagnozom prosao kemoterapije, sto je u nasem slucaju vjerovatno uzrok toga.
    Ja jos imam za obaviti pretrage iako po dosadasnjim ginek.pregledima je sve uredno, iako sam takoder prosla kemo.
    Vodi se kod dr. Hauptmana, vidim za njega dosta dobre recenzije.
    Nakon nalaza preporuka je za mTESE , iako je odmah rekao da se ne nadamo i da se psihicki pripremimo za odlazak po donaciju :( 
    Za sada nemam pitanja, samo sam dosla po podrsku i ukljucila se u ovu temu , jer cemo se izgleda druziti duze vrijeme:)

IvonaSi2509
    02. Ožujak 2024. 19:53

blue33

Curke, pozdrav. Nova sam na ovoj stranici, na ovu temu sam procitala skoro se stranice :D
    Mi imamo slicnu situaciju, azoospermija, ali do sada nisam vidjela da li je netko od muskih sa istom dijagnozom prosao kemoterapije, sto je u nasem slucaju vjerovatno uzrok toga.
    Ja jos imam za obaviti pretrage iako po dosadasnjim ginek.pregledima je sve uredno, iako sam takoder prosla kemo.
    Vodi se kod dr. Hauptmana, vidim za njega dosta dobre recenzije.
    Nakon nalaza preporuka je za mTESE , iako je odmah rekao da se ne nadamo i da se psihicki pripremimo za odlazak po donaciju :(
    Za sada nemam pitanja, samo sam dosla po podrsku i ukljucila se u ovu temu , jer cemo se izgleda druziti duze vrijeme:)

Pozdrav blue33,pročitala sam tvoju priču,i mogu ti iz prve ruke reći da dr.Hauptman nema baš rezultata.
    Muž koji ima klinefelter je dobio "odbijenicu" za mtese i kao može TESE,kao hormoni ženski previsoki,mali testisi i tako.
    Isto kao i vama,nama je rekao da se pripremimo za donaciju. 😬
    Shvatili smo da smo "otpisani" u Hrvatskoj i jednostavno nismo željeli donaciju,dok ne pokušamo dalje.
    Ovako,ja ti savjetujem da prevrtiš unazad naša dopisivanja i pogledaš iskustvo mene i Bopsich. 😉
    Ja sam na njen savjet kontaktirala dr.Emre u Turskoj,i evo nas lagano čekamo ponedjeljak za embrio transfer.
    U Istanbulu smo od 11.2,mtese uspjela,imamo prekrasnih 8 embrija. ❤️
    Dr.Emre dolazi u Zagreb u 4om mj i skupi muževe nalaze,kad javim ovdje datum i mjesto odite i popričajte s njim,makar drugo mišljenje.
    Čovjek je baš maher što se tiče urologije,i ima fantastičan tim ginekologa. ✔️

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

• blue33
    03. Ožujak 2024. 16:37

Sad sam procitala vase sve komentare, mozda sam nesto propustila.
    Poslali smo dr.Emreu mail.
    Sad me zanima, dok cekamo odgovor doktora, jel mi mozemo skupiti sve nalaze pa da ga operira kada je u Zagrebu ili on to radi iskljucivo u Turskoj? Ako bi ga operirao u Zagrebu i nade nesto, dalje proces ide ovdje ili on to "nosi" sa sobom u Tursku?
    Skroz smo novi u ovome, nedavno smo tek saznali slucajno za dijagnozu tokom nekih drugih pregleda, htjeli smo bebu ali ne bas sada odmah, dok ne rijesimo stambeno pitanje i sl. Sad sa ovim novim info., zelimo u postupak krenuti sto prije, nikada ne znas koliko ce sve to trajati i da li ce uspjeti iz prve.. 
    Ps. svim buducim i sadasnjim mamama cestitke, a nama koje smo u procesu zelim puuuno srece 

• blue33
    03. Ožujak 2024. 17:16

Za sada se vodimo kod dr.Hauptmana, ali posto nije dao zeleno svjetlo i nije bio bas optimistican, radije bi to preskocili i isli sa dr.Emreom.

IvonaSi2509
    03. Ožujak 2024. 18:15

blue33

Sad sam procitala vase sve komentare, mozdasam nesto propustila.
    Poslali smo dr.Emreu mail.
    Sad me zanima, dok cekamo odgovor doktora, jel mi mozemo skupiti sve nalaze pa da ga operira kada je u Zagrebu ili on to radi iskljucivo u Turskoj? Ako bi ga operirao u Zagrebu i nade nesto, dalje proces ide ovdje ili on to "nosi" sa sobom u Tursku?
    Skroz smo novi u ovome, nedavno smo tek saznali slucajno za dijagnozu tokom nekih drugih pregleda, htjeli smo bebu ali ne bas sada odmah, dok ne rijesimo stambeno pitanje i sl. Sad sa ovim novim info., zelimo u postupak krenuti sto prije, nikada ne znas koliko ce sve to trajati i da li ce uspjeti iz prve..
    Ps. svim buducim i sadasnjim mamama cestitke, a nama koje smo u procesu zelim puuuno srece

Emre ti radi sve u Istanbulu.
    Najbolje je otici tamo,odraditi sve u 25 dana cca koliko vam kaze da cete bit i to je to,paralelno mtese i ivf.
    Ima on svoju internet stranicu,ima dosta clanaka,a mozes ga kontaktirati putem whatsapp.
    Ima i facebook,instagram,dosta objavljuje na stranicama neke stavke,informacije i tako.
    Mi smo prezadovoljni svime,odradio je mtese,da se muz oporavio kroz tjedan dana komplet,konci otpadaju polako,ali nije bol osjetio al nikako.
    Jos ces ga cekati u sobi fino,biti uz njega prije i poslije operacije,a rezultat cete odmah znati,nama je prvo rekao da nema nista,ali mora odradit dodatne pretrage,i onda se naslo.
    A dok u Zg ces ga danas ujutro ostavit,prekosutra doci po njega i cekat cete nalaze 2tj.

👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

• blue33
    03. Ožujak 2024. 18:40

Uh, mislis mjesec dana biti u Istanbulu? Vidim da su neke cure odlazile par puta. Ne znam kako cemo to zbog posla, moj je dosta zeznut po tom pitanju. Za to se bolovanje ne moze uzeti ili?
    Drzim vam fige, citam da ste u procesu i cekate ivf ako se ne varam, imali ste dobre rezultate, bas mi je drago🥹
    Vidjet cemo sto ce doktor reci, koje sve nalaze moramo prikupiti do konzultacija s njim. Jeste vi svoje nalaze prevodili na eng ili ste i to radili tamo? 

IvonaSi2509
    03. Ožujak 2024. 18:50

blue33

Uh, mislis mjesec dana biti u Istanbulu? Vidim da su neke cure odlazile par puta. Ne znam kako cemo to zbog posla, moj je dosta zeznut po tom pitanju. Za to se bolovanje ne moze uzeti ili?
    Drzim vam fige, citam da ste u procesu i cekate ivf ako se ne varam, imali ste dobre rezultate, bas mi je drago🥹
    Vidjet cemo sto ce doktor reci, koje sve nalaze moramo prikupiti do konzultacija s njim. Jeste vi svoje nalaze prevodili na eng ili ste i to radili tamo?

Da da,ja sam na bolovanju cijelo vrijeme,kao i muz,imate oboje pravo na to.
    Mi evo sutra trebamo imati embriotransfer,ali prvo pregled posto mi je izvadeno 26js,strah od ohss i tako.
    Ovdje smo od 11.2 i bit cemo do srijede. 😁
    Neka muz izvadi ukupni testosteron i estradiol,nalaze i uzv urologa,kariogram i mikrodelecije,lh i fsh je nebitan,al moze i to.
    Nema prevodenja,sve ces mu poslati na whats app fino,on vec to ima da si sam prevede,nema tu papirologije nit ista kao kod nas 🤣
    A kad njega Emre rijesi,onda ce tebi dodjelit ginekologa koji ce tebe vodit,svi su odlicni ovako koliko ih vidjam,a mene vodi Suleyman Tosun i vrhunski je doktor,kulturan i cak je i za salu nekada i taj humor mi se svida.

👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

IvonaSi2509
    04. Ožujak 2024. 10:35

Embriotransfer danas u 15h,jedna ali vrijedna bebica nam je ostala za sada,ostale ce jos provjeriti,nisu se dovoljno razvile pa ce popratiti,ali jedna je blastica samo ❤️

👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.