Leona, brz oporavak mužu i sretno sa strpljenjem do 8.2 ❤️
.
Odgovor zašto odmah jasno ne kažu - nama je dr rekao da oni na Rebru nemaju svu opremu potrebnu za detaljan uvid u situaciju, navodno embriolog za vrijeme operacije pregledava tkiva ali to nije dovoljno. Ako nekom odmah nadu, onda je situacija jasna. Ali ako za to vrijeme ne nađu, mora se slati na detaljniju analizu jer oni to tamo nemaju.. Poučena iskustvom do sad, čim odmah nema, vjerojatno neće ni biti.. Ali nikom ne kažu odmah jer nemaju papirnati dokaz i nalaz. 🫣
Trudimo se od 9/21.
👱♀️25- PCOS, 🙋♂️29- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
Stigla princeza 29.04.24.🥰
Tratinčice mom mužu su došli i rekli da nisu ništa odmah našli, ali da moraju pregledati još neka tkiva i spominjali su nekakvu centrifugu. Iskreno, i ja sam u tom trenu mislila da neće biti ničega ako odmah nisu našli. Ali eto, za niti 2 sata smo se jako ugodno iznenadili. Tako da, tko zna. Ali isto mi nije jasan tako dug period, ne može to ni stajati 2 tjedna, to bi se moralo odmah pregledavati. Ali ja govorim samo što mislim ovako napamet, nisam neki stručnjak svakako 🙈
👱🏻♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
Veritas ✅️
17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵
Leona, držite se i nema predaje, nije gotovo još ništa. Nekako izdržite ovaj period čekanja i budite pozitivni. Teško je, znam 💝 Ne dajte se, bitno je da ste u ovoj borbi zajedno kako god na kraju završilo 😘 Pazi-mazi muža i lijepo se oporavite oboje od ovoga na Rebru, želim vam što brži prolet vremena iščekivanja i na kraju predivne vijesti 🍀🍀🍀🍀
Meni se cini da im je 2 tjedna jednostavno neki kao rok kad embriolog pise detaljan nalaz nakon sto je napravio analizu. Mi smo npr dosli nakon dva tjedna a nalaz nije bio gotov jer je doktor bio odsutan. Tako da oni ocito to mogu i prije rjesit al eto, pregled je nakon dva tjedna pa ujedno i sluzbeni nalaz. Takav sam dojam ja dobila... Dr. H je rekao da mu se jednom dogodio slucaj da je rekao da nema nista, a nakon analize se naslo pa da vise ne govori unaprijed da nema niceg iako na samoj operaciji nije vidio. Tako da je sve moguce, sanse nisu velike, ali postoje. A centrifugu mislim da svi rade.
🙋🏻♀️: nalik PCOS, uredan ciklus, AMH 44 pmol/L
🙋🏻♂️: azoospermija
🍀✨IVF Prag ✨🍀
08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
30.09. FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt - UZV: ❤️
...it's a🩵
Lotta vidim da si ti nesto slicno poput mene 🙈 mene je isto tako mucilo odustajanje nakon druge tese na kojoj nisu nasli nista 🙈
Skratit cu koliko cu moc pa se unaprijed ispricavan na dugom postu 😂
2021.god u 2.-om mj smo radili prvu tesu kod dr Hauptana i on je nasao nesto materijala,to smo iskoristili za 3 postupka i jedan fet.Nakon toga smo dogovorili tese kod dr. Grubišića u 10.mj 2022.god medutim on nije nasao nista i poslao nas na donaciju.Mi smo od šoka odmah dogovorili i ispunili sve papire za Prag i otisli doma s odlukom da cekamo koordinatoricu da nam se javi 🤣 aliii moj zenski mozak mi nije dao mira i par dana nakon toga smo bili na konzultacijama kod dr Radovnikovic i ona je trazila sve komplet nalaze i stavila ga odmah na terapiju do 3.mj 2023.Kontrolirala je svaka 2-3 tjedna testotesron i prema njemu nastimavala terapiju,prije operacije je trazila ponovno da ponovi sve nalaze i kad je testosteron dosao na 17 ga je operirala(na pocetku je bio 9,pa je nakon prve i druge tese pao na 4 i onda ga je postepeno dizala na 17 i zakljucila da je to taman za micro tesu) ali ona je trazila njemu i amh i po njemu je bila relativno sigurna da ce nesto nac,ali nije nikako nista obecavala.Sad ima kontrolu krajem treceg mj kod nje.
Ako te bilo sta jos zanima samo pitaj,dok sam sve natipkala zaboravila sam vec sta si pitala 🤣
Hvala na detaljnom odgovoru 🙂🙂 zenska intuicija je ovdje pokazala da s pravom postoji 🙌🙌 svakako si mi vasim iskustvom dodatno bacila bubu u uho heh. Jer sto kazu cure, sve materijale ovdje u velikoj vecini imamo sa cita i to me sad plasi.
🍀✨IVF Prag ✨🍀
...it's a🩵
Pozdrav svima koji ovdje dijele svoja iskustva s dijagnozom azoospermije i svima koji samo čitaju iskustva drugih i pronalaze utjehu i snagu za daljnju borbu. I ja sam jedna od onih koja je do sada samo čitala, pratim vas od pocetka, a kada sam procitala poruku od Lotte morala sam se javiti jer smo muz i ja taj par kojima se desilo "čudo". Puna sam nade kad pročitam da su mnogi parovi, unatoč ovoj dijagnozi, uspjeli ostvariti svoj najveći san. Bez obzira na koji ste nacin to ostvarili.
Prvi susret s ovom dijagnozom moj muž (tada decko) i ja imali smo prije 7 godina. Tada je mom mužu dijagnosticirana multipla skleroza te zbog lijekova i terapija koje je primio i trebao tek poceti primati dobio je savjet da bi bilo dobro da zamrzne svoje plivače za svaki slučaj. Tako je nekoliko mjeseci od prve dijagnoze, dobio i drugu, onu koja je pogotovo njemu puno teže pala, a to je azoospermija. Buduci da smo u tako kratkom roku saznali za 2 teske dijagnoze, a ova prva je tada bila vaznija, te da smo oboje tada bili u ranim dvadesetim godinama i nismo jos razmisljali o zasnivanju obitelji, drugu dijagnozu tada smo ostavili postrance.
Na ljeto 2021. muz je krenuo na sve pretrage kojima je potvrđena azoospermija.
Svi nalazi su u redu, osim sto je broj spermija bio 0. Uzrok nazalost ne znamo.
Muz je u ožujku 2023. godine bio na m tese na Rebru kod dr. Hauptmana te mu je nakon operacije rečeno da nista nije nađeno. Nakon 3 tjedna od operacije na kontroli, receno mu je da je ipak nesto pronađeno te smo imali 8 zamrznutih uzoraka.
U postupak smo krenuli tek u 10 mj jer sam morala odraditi sve pretrage i cekali smo 3 mj na odobrenje od hzzo za premjestaj uzoraka u Repromed.
Zbog mojih hormona i pcos-a dr je predlozio blagu stimulaciju jer je moj AMH 80. Tako sam uz blagu stimulaciju zavrsila u agoniji zvanoj teska hiperstimulacija, i nakon 6 dana strasnih bolova zavrsila na hitnoj s vodom u plucima i poteskocama s disanjem. Malo je reci da sam istraumatizirana cijeli iskustvom jer sam i u bolnici ostala tjedan dana gdje sam bila na intenzivnoj, te nakon dodatnog pogorsanja u bolnici morali su napraviti punkciju abdomena i izvadili su gotovo 2 litre tekucine.
Doktor je blago receno ostao sokiran reakcijom mog organizma na lijekove. Do transfera nije ni doslo jer nam je dan nakon aspiracije 12 js uslijedio veliki sok.. Embriolog nas je obavijestio da nakon nekoliko sati pretrazivanja muzevog materijala nazalost nije nista pronasao... Dr pretpostavlja da je to razlog mog teskog ohss. Psiha je za.ebana stvar. Sada nam preostaje nasih 12 js i odluka sto dalje.
Nakon muzeve operacije i prvotnog priopcenja da nista nije pronadeno bili smo spremni krenuti u postupak posvajanja, medutim zbog svega sto smo prosli u zadnjih 10 mjeseci i sve muke, nadanja, mastanja, pa na kraju i potrosenih novaca tesko nam se odreci jajnih stanica te razmisljamo o Pragu.
U pocetku mi je bilo tesko prihvatiti to kao opciju jer sam razmisljala ako ne mozemo imati biolosko dijete, onda radije da pomognemo djetetu koje je ni krivo ni duzno zavrsilo u domu i pruzimo mu svu ljubav. A onda citam o raznim iskustvima i koliko cesto posvojenje traje godinama.
Nakon svega sto smo prosli, oboje smo poprilicno iscrpljeni, psihicki i fizicki i ne znam koliko snage imamo boriti se s birokracijom i uzasnim zakonima lijepe nase.
U repromedu imamo jos 2 ampule koje tek treba odmrznuti kada ce embriolog imati vremena posvetiti cijeli dan samo tome. S obzirom na to da smo svjesni da su sanse gotovo nikakve da se nesto nade u ta preostala 2 uzorka, javili smo se Pronatalu te trenutno dogovaramo konzultacije. Svima koji ovo citaju od sveg srca zelim svu srecu i snagu za daljnju borbu i nadam se da ce nam svima uskoro zasjati sunce.
Crvenkapice tnx♥️nada umire posljednja 🤞🏻
Bopsich tnx ♥️moram biti pozitivna i nadati se do konačnog nalaza, drugo mi ništa ne preostaje 🤞🏻nadam se da će i kod nas biti takva situacija i da će ipak nešto naći♥️
Sanja tnx♥️držimo 🤞🏻 i dalje🎉
Mimi tnx, nema predaje ❤️ brzo će proći vrijeme do kontrole, samo se nadam da će nalaz stvarno biti gotov do tad i da ćemo sve znati🤞🏻
Lotta znači vi ste došli nakon dva tjedna i nije bilo ni nalaza ni doktora? Kad ste onda opet išli? To me brine, nama su rekli doći 08.02. između 09 i 15h, što znači da možda ni mi nećemo ni uloviti dr.H. jeste vi imali termin ili su vam isto kao nama ovako rekli?
Mali princ dobrodošla i hvala što si podijelila svoju priču. Puno ste toga prošli, ne mogu ni zamisliti šok nakon što ste saznali za dvije teške dijagnoze 😓 ne veseli me to što si napisala da ste tri mjeseca čekali na prijenos materijala, užas kako je to sporo😓nakon vaše operacije je očito doktor odustao od dijeljenja informacija dok konačni nalaz ne bude gotov. Nije mi jasan taj dio da su vam na kraju rekli da su ipak našli nešto, a da na kraju embriolog opet nije ništa našao? Što vam je pisalo na nalazu? Žao mi je što si prošla tako tešku situaciju sa OHSS-om, ali bitno da je to sad iza vas. Drago mi je što ste krenuli dalje i želim vam od ❤️ da dočekate svoje malo klupko sreće🤞🏻❤️🤞🏻❤️🤞🏻❤️
😘🥰
💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣
Mali princ, pozdrav, tesko je bilo citati vasu pricu, uz ovu groznu dijagnozu tebe je snasao jos i taj ohss. U ovakvim situacijama ljudi su spremni svasta napraviti, tesko i nemoguce, pogotovo ako dodu do cilja. A ako ne... Uh. 😔 Drzite se, i sretno s Pragom, tu smo negdje onda vi i mi😘
...
Leona, dr H cete sigurno vidjeti jer je to cetvrtak a on tad radi u ambulanti s pacijentima. Ocekivali smo pregled rane ali kraju se to uopce nije dogodilo, samo je pitao muza kako je. Nismo dobili tad nalaz jer ga H nije kod sebe imao, a nije ga imao zato sto ga embriolog nije tad jos napisao. Iako je proslo dva tjedna. Poslao mi ga je na kraju mailom...
🍀✨IVF Prag ✨🍀
...it's a🩵
Lotta super, drago mi je da ćemo ga vidjeti i onda će stvari biti jasnije. Ako i ne bude nalaz, reći će nam usmeno bar, a pregled rane ću svakako zahtijevati. Nakon koliko si dobila nalaz mail-om od pregleda?
💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣
Sortiraj odgovore
Najstariji