Oko nas dosta ljudi zna, odnosno znaju obitelji i prijatelji. Svi su oduševljeni i stvarno velika potpora.
Bilo je par glupih komentara i mišljenja koje nismo tražili od drugih osoba, ali uopće se ne zamaram i ne želim zamarati takvim stvarima.
A opet, reći ili ne reći, stvar osobnog odabira, svatko zna što je za njega najbolje. Neki ne govore ni da su u "običnom" postupku.
Mali princ jako bi je žao zbog te dvije ampule....s druge strane drago mi je da se dobro držite i da ste to dobro primili. Na ovom putu je stvarno bitno da imate dobar i zdrav odnos s partnerom,a vidim da vi to imate🥰 Ja sam imala more dilema vezano za donaciju, a najveca mi je bila hocemo li moci jednako voljeti to dijete kao i ja. I vec vidim koliko je moj muž sretan i koliko ljubi moj trbuh...toliko smo ga već zavoljeli da me užasno strah svakog pregleda hoće li biti sve uredu. Mi smo ti koji smo nikome govorili, jednostavno to je naša stvar, i drago mi je zbog toga. U poliklinici smo dobili opis dečka koji je donor sjemena, i zahvalna sam mu neizmjerno iako se ne znamo. Opisom jako djeluje na mog muža. A zapravo nije ni bitno samo da je živo i zdravo, i da ce ga moj divno muž odgajati, jer mislim da boljeg tatu nisam mogla izabrati🩷 Vezano za temu razgovora s djetetom o tome kako je nastalo i u kojim okolnostima, to cemo ostaviti kad se rodi i poraste. Stvarno ne moramo odmah sve znati, a i neke stvari dođu same od sebe. Sretno vam mila od srca💕💕💕
👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
AMH:35
🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
M-TESE ❌
12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
04.01. 1️⃣uzv✔️
no-give-up
url=https://www.tickerfactory.com]
Isabela drago mi je da imate divnu podrsku obitelji i prijatelja 🥰
Sto se tice glupih komentara od ljudi bez empatije...i mi smo ih imali nekoliko samo na temu ivf-a pa upravo zbog toga ne bih htjela da puno ljudi zna
Srculence pa kod muza i mene je jedino nas odnos zdrav 😂😂
zezamo se da su vece sanse osvojiti eurojackpot, nego imati sve dijagnoze koje su nas zadesile😅
Bas je lijepo procitati da ste se toliko povezali s vasom bebicom 💞
Neka ti u miru prode ostatak trudnoce 🤗
Jeste li mogli birati izmedu vise donora i koje su informacije o donoru dostupne?
Mali princ ispunjava se formular sa karakteristikama koje želite. Ne znam.dali postoji mogucnost biranja mislim da ne,nama je nasa koordinatorica na temelju razgovora s njom i tog formulara javila isti dan da su nasli donora, i napisala ukratko neke karakteristike i osobine donora. Npr godine, zavrseno obrazovanje, boja kose i ociju, građa, preferencije, hobi itd. I mi smo bili odusevljeni opisom🥰 Inace nasa koordinatorica je stvarno bila divna i stvarno smo imali povjerenja u nju kao i u cijelu polikliniku🥰
👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
AMH:35
🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
M-TESE ❌
12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
04.01. 1️⃣uzv✔️
no-give-up
url=https://www.tickerfactory.com]
Srculence hvala ti na lijepim zeljama ❤️ cestitam ti na trudnoci, vjerujem da je predivan osjecaj napokon to dozivjeti. 🥰
Danas su nam javili da su odmrznute i posljednje 2 ampule i isto nista. Tako smo i ocekivali pa ni nismo tuzni… ili smo vec navikli i otupili.
Imam nekoliko pitanja za zene koje su isle u Prag ❤️
Razmisljate li o tome kada cete i na koji nacin reci djetetu kako je nastalo i kako ce reagirati na to? To mi je najtezi dio sto se tice donacije. Mozda ne bih trebala razbijati glavu time jer jos nismo niti otisli u Prag, ali jednostavno mi se motaju takve misli.
Mislim da je jedna od vas napisala da nikom niste ni rekli za donaciju, pa cak ni roditeljima. Mi bi svakako to podijelili s roditeljima i bracom/sestrama, oni znaju sto smo sve prosli, razumjeli bi i bili nam podrska, ali tesko da bi dalje od obitelji govorili. Bojim se da bi me opterecivalo da na neki nacin lazem prijateljima. A i ona vjecna usporedivanja na koga dijete lici 🙄 Znam da su to sve gluposti i da je najbitnije da je dijete zdravo, samo tesko je ne razmisljati i o tome. Muz mi kaze da se bezveze opterecujem sa tim glupostima 😅 i kaj se njega tice njemu ne bi bio problem da drugi znaju za donaciju jer ga nije briga kaj drugi misle. Znam da je djelomicno u pravu, niti itko moze razumjeti sto smo sve prosli i kako je nama, ali ne da mi se slusati tuđa misljenja koja nisam ni trazila.
Slicna sam pitanja i ja postavila ovdje prije koji mjesec pa su me ove divne zene ohrabrile. Meni je zapravo najveci strah bio da ce muz imati manje roditeljskog osjecaja jer je eto, donacija. Mada sve ja u teoriji znam da ne mora biti tako, a vidim i po drugima ovdje da nije 😊
Srculence, draga hvala sto mislis na mene, cekam rezultate trombofilije, papa testa i spolnih bolesti i mislilm da onda vise manje imam sve. Trenutno mislim da cemo probati s jos jednom mTesom, ali neovisno o donaciji. Ali ima do toga jos...
Drago mi je da ti uzivas u svojoj trudnoci, zasluzila si i neka se samo tako nastavi do zadnjeg dana❤️
Amy i Ivona, sretno cure!! 🍀🍀🍀🍀
🙋🏻♀️: nalik PCOS, uredan ciklus, AMH 44 pmol/L
🙋🏻♂️: azoospermija
🍀✨IVF Prag ✨🍀
08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
30.09. FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt - UZV: ❤️
...it's a🩵
Srculence ❤️❤️❤️hvala draga, moram biti spremna. Moram razmišljati pozitivno, a nakon kontrole, ovisno o rezultatu, ako bude loš, onda ću vas gnjaviti sa pitanjima za Prag🫣🥰
Na sve smo spremni i ja baš osjećam da ću ove godine biti trudna, na ovaj ili onaj način🥰🥰to me veseli i gura dalje, bez vaše podrške i podrške od strane muža i bližnjih ne znam kako bih ostala prisebna, hvala vam na tome ❤️
Amy sretno na operaciji i držimo 🤞🏻 da se spermiogram normalizira nakon operacije ❤️jeste iz Zg-a? Ako jeste gdje će muž biti operiran?
Mali princ žao mi je što ni u preostalim ampulama nije ništa nađeno😓super je da vas to nije pokolebalo i da krećete dalje. Od ❤️ vam želim puno sreće🤞🏻🎉❤️😘i mi smo razmišljali već o tome hoćemo li reći nekome ili ne. Vidjet ćemo još što ćemo odlučiti na kraju. Ja sam imala ideju pošto samo uža obitelj i kumovi znaju za MTese da njima kažemo, drugima ne. Daleko je to još sve, ali svakako ne bi od djeteta skrivala na koji način je došlo na svijet❤️❤️ muž mi je jednom rekao nakon što smo opet dobili nalaz azoospermije, da ako se ispostavi nakon svega da on neće moć biti biološki otac, nikako ne želi meni priuštiti da nikad ne osjetim kako je to biti trudna, tada smo zapravo donijeli odluku o donaciji i meni je to bilo prekrasno🥰❤️🥰❤️
Lotta drago mi je da si pri kraju sa skupljanjem nalaza i da uskoro krećete, sretno u svakom slučaju❤️navijamo i javljaj nam sve🥰😘
💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣
Srculence super mi je sto nije opisan samo fizicki izgled, nego i obrazovanje i hobiji 😊
Lotta nakon sto sam ovdje procitala kako su brizni svi muzevi 🫶a posebno oni koji su po svoju srecu otisli u Prag, vise nisam sumnjala. Vjerujem da cim ugledas plusic i znas da je zivo bice u tebi, oboje se toliko vezete i djelomicno zaboravite kako ste dosli do tog trenutka. 🥰
Leona tako je i meni muz rekao 🥰 on je od pocetka spominjao Prag, dok sam ja vise bila za posvojenje. Prevagnuo je Prag jer imamo jajne stanice koje planiramo prebacit tamo, pa da ne riskiram ponovno teski ohss.
Leona i Lotta vidim da ste u slicnim razmisljanjima i planovima kao i mi. Neka ovo bude nasa godina 🧡🧡
Hej ekipa🤗
Srculence, drago mi je da si dobro❤️
Verujem i Ivona, od srca vam želim svu sreću na vašem sadašnjem putu, da se vratite sa najljepšim mogućim vijestima🤞😁
Leona, samo vi ostanite pozitivni do kraja, zbilja se nikad ne zna, Momtobe uvijek kaže - ova dijagnoza je nepredvidiva- i je. 🥰🤞
Amy, nemate što izgubiti sa operacijom, samo naprijed, možete samo dobiti. Nadam se lijepom ishodu za vas nakon operacije😘
Lucy, žao mi je što te stalno nešto uhvati.. Valjda imamo preloš imunitet trenutno🥴🤣
.
Vezano za donaciju i "pitanja" koja nas muče...
Moj muž je rekao da će obavezno reci da dijete liči na poštara, ako se nekad nađemo u situaciji da netko komentira kako ne liči na njega... 🤣
Već sam pisala nekad prije, nije mi problem ponoviti..
Ja imam ocuha od svoje 12 godine. Gdje god, ali god smo bili skupa dok sam bila manja, čulo se samo " jaoooo vidi ju, ista tata, ista tata, ista tata"
Tako da ću vam ja rec, da ljudi nemaju pojma i pričaju samo da bi pričali. 🤣 Tko ne zna da mi je ocuh, mojoj mami govori kako ništa nisam povukla na nju. 🤣 Imam polusestru, svi govore kako smo iste. 🤣🤣
Što se tiče izabira donora, sve važne karakteristike su uzeli u obzir, odnosno opisivali smo mog muža. Kad smo dobili info o donoru, sve je identično mom mužu, osim što je donor 7,8 kila lakši. 🤣🤗
Boja kose, očiju, visina u milimetar točna 🤣
.
Mi smo za cijelu istinu rekli mojim roditeljima i mojoj kumi, te muževim roditeljima i bratu i sestrama. Situacija je bila takva da svekrva radi u bolnici, muž je svašta moramo obavljati, ona je sve mogla vidjeti u kompu i nije bilo smisla lagati.
Ja radim sa svojim roditeljima u istom salonu, nisam mogla sakriti da idem na duuug put i da me neće biti. I sretni smo s tim. Moj svekar, kad smo im rekli gdje idemo i zašto, samo je rekao " a dobro, znate da se to tamo može, njemu je bilo glupo predložiti, dobro smo odlučili"! Od strane obitelji do sada nismo osjetili neko negodovanje.
A za mog muža.. Nemam što reći... Tata je tata ❤️
.
Ps. Zanimljivost-- moj muž i njegova obitelj imaju malo veći nos i onako, svi imaju isti nos. Danas sam bila na UZV pregledu i dobila par slika, ljuuuudi mojiii - nos mog muža i svekrve! Šta reć!! 🤣🤭
Trudimo se od 9/21.
👱♀️25- PCOS, 🙋♂️29- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
Stigla princeza 29.04.24.🥰
Hej ekipa🤗
Srculence, drago mi je da si dobro❤️
Verujem i Ivona, od srca vam želim svu sreću na vašem sadašnjem putu, da se vratite sa najljepšim mogućim vijestima🤞😁
Leona, samo vi ostanite pozitivni do kraja, zbilja se nikad ne zna, Momtobe uvijek kaže - ova dijagnoza je nepredvidiva- i je. 🥰🤞
Amy, nemate što izgubiti sa operacijom, samo naprijed, možete samo dobiti. Nadam se lijepom ishodu za vas nakon operacije😘
Lucy, žao mi je što te stalno nešto uhvati.. Valjda imamo preloš imunitet trenutno🥴🤣
.
Vezano za donaciju i "pitanja" koja nas muče…
Moj muž je rekao da će obavezno reci da dijete liči na poštara, ako se nekad nađemo u situaciji da netko komentira kako ne liči na njega… 🤣
Već sam pisala nekad prije, nije mi problem ponoviti..
Ja imam ocuha od svoje 12 godine. Gdje god, ali god smo bili skupa dok sam bila manja, čulo se samo " jaoooo vidi ju, ista tata, ista tata, ista tata"
Tako da ću vam ja rec, da ljudi nemaju pojma i pričaju samo da bi pričali. 🤣 Tko ne zna da mi je ocuh, mojoj mami govori kako ništa nisam povukla na nju. 🤣 Imam polusestru, svi govore kako smo iste. 🤣🤣
Što se tiče izabira donora, sve važne karakteristike su uzeli u obzir, odnosno opisivali smo mog muža. Kad smo dobili info o donoru, sve je identično mom mužu, osim što je donor 7,8 kila lakši. 🤣🤗
Boja kose, očiju, visina u milimetar točna 🤣
.
Mi smo za cijelu istinu rekli mojim roditeljima i mojoj kumi, te muževim roditeljima i bratu i sestrama. Situacija je bila takva da svekrva radi u bolnici, muž je svašta moramo obavljati, ona je sve mogla vidjeti u kompu i nije bilo smisla lagati.
Ja radim sa svojim roditeljima u istom salonu, nisam mogla sakriti da idem na duuug put i da me neće biti. I sretni smo s tim. Moj svekar, kad smo im rekli gdje idemo i zašto, samo je rekao " a dobro, znate da se to tamo može, njemu je bilo glupo predložiti, dobro smo odlučili"! Od strane obitelji do sada nismo osjetili neko negodovanje.
A za mog muža.. Nemam što reći… Tata je tata ❤️
.
Ps. Zanimljivost– moj muž i njegova obitelj imaju malo veći nos i onako, svi imaju isti nos. Danas sam bila na UZV pregledu i dobila par slika, ljuuuudi mojiii - nos mog muža i svekrve! Šta reć!! 🤣🤭
Ako su stvarno tako dobri u odabiru donora po opisu muza, onda bi se trebala "brinuti" da bi dijete moglo vise liciti na muza nego na mene😅
bila bi presretna kad bi bilo tako 🥰
Mali princ krasne muževe imamo 🥰🥰🥰❤️jesi već kontaktirala neku kliniku u Pragu? Svu sreću vam želim 🎉❤️😘
Tratinčice tako je ❤️ stvarno stalno pričamo i rekli smo već 100 puta da gore od ovog ne može, u smislu da već znamo da je dijagnoza sama po sebi ozbiljna i teška pa da nas neće previše iznenaditi ako bude opet isti rezultat tj.0 a ako bude pozitivno našoj sreći neće biti kraja❤️🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻da vidimo slikice 😍😍😍😍
Ljubim vas sve😘❤️
💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣
Sortiraj odgovore
Najstariji