Adaptirano mlijeko

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

crnamala

Broj poruka: 426

Prijavi adminu

Glavicu je moj mali vec u rodilistu dizao, a sad je bas dugo sam drzi. Počeo se pomalo vrtit sam na bok ali ne moze jos sam skroz.  Vec pokazuje da ce biti zivahan. Zebrice tvoja malena je sad vec 2 mjeseca stara? Fino je napredna kad se vec vrti i hvata.

Pilici

Broj poruka: 1097

Prijavi adminu

I prijateljica je prešla na babylove dosta je jeftinija kaze da je zadovoljna.. Mi smo na Nanu otpočetka pa necemo ni mjenjat.. Moja cura ima dva i pol mjeseca jaka je jaka sve mi se cini kak to vrijeme brzo ide.. Hehe a tvoj mali kolko ima

zebrica

Lilly6

Broj poruka: 280

Prijavi adminu

Zebrica

Pozdrav mame, pretrazila sam citav ovaj podforum beba ali nisam nigdje pronasla ovakvu ili slicnu temu, ako mi se omaklo slucajno, ispravite me.Moja curica sad ima mjesec i pol dana. U bolnici mi je tek zadnji dan doslo mljeko a dotad je bila na dohrani. Kad smo dosle doma cicala je i po danu bi bilo super, a navecer nikako nije zaspala znala je do 3,4 plakat i odbijat cicu pa smo poceli sa nocnom dohranom. Po danu je bilo super a navecer bi dobila jednu bocicu, pa se to povecalo kroz tjedan dva na dva obroka pa tri.. Sad smo na tome da je skroz presla na dohranu ali joj ja svejedno dam cicu prije svakog hranjenja, mada kad je jako gladna nece ju ni primit. Jede mi svakih 3,4,5 sati, nekad pojede 120ml nekad svih 150ml . Nekad ju tih 150ml drzi po 5 sati a nekad vec nakon 2 i pol se place bas gladno vidi se da je gladna pa joj ja ponudim cicu. Neznam dali je dobro sto tako radim. Znam da djeca koja su na dohrani, trebaju tekucine medutim, vodu prokuhanu mi nece guc dva i dosta. Kupila sam hippov caj od komoraca te mi njega pijucka al isto nije odusevljena svega 60,70 ml na dan popije. Dali joj onda fali tekucine ili da probam sa nekim drugim cajem? Ako koja ima iskustva, voljela bi ga znati.Zanima me i koja ste adaptirana mljeka davali svojim bebama, dali ste se pridrzavale uputa koliko mora biti razmak izmedu hranjenja, sto ste davale od tekucina i kolko mililitara ste davale, koliko cesto bebe bi trebale od te hrane kakati..itd. Svako iskustvo me zanima. Znam da je vise mama koje svoju djecu iskljucivo doje, ali nadam se da ce se naci i pokoja mama koja je svoje djete adaptiranim mljekom hranila. Hvala na odgovorima unaprijed 

Draga isto ovako je bilo i meni,kao da sam ja pisala. Moj mali sad ima skoro 7mj. Od mjesec dana je na ad-u i nemoram ti ništa pisati jer je sve bilo isto kao kod tebe to za noćne oboroke. Ja se jednostavno nisam više htjela opterećivati jer što sam više o tome razmišljala bila sam nervoznija i to se onda na njega prenosilo. On je bio stalno gladan i plakao kad bi bio na cici,i jednostavno je prihvatio ad a cicu nije htio,ja sam pokušavala ali zbilja nema smisla ostaviti dijete da plače nakon dojenja očito mu je bilo malo.A od ad nije imao nikakvih problema i tako smo i nastavili,važno da on meni lipo papa i napreduje i da je on zadovoljan. Nekad bi tražio svaka dva sata jesti nekad tri sve je to normalno,prilagodi se bebi nema druge! Moj mali zbilja voli jako papati i sad zna tražiti jesti svaka 4h i još ima dvije dohrane kašicama,nemožeš tu ništa forsirati iako te nekad to sve izludjiva jer se više ne snalažiš.A tekućinu je isto odbijao,niti vodu a niti čaj nije htio.Kad bi mu nasilu dala onda bljucne pa sam i to prestala dok nije počeo prihvaćati,sad pije samo čaj i sok vodu neće isto kad ponudim on bljucne a ima skoro 7mj.
    Bio je na aptamilu do 4mj pa mu više nije pasao počeo ga puno bljuckati,i probala sa baby love od dm-a to mi je netko preporučio i njega super jede i danas!
    p.s.nikako mi nije jasno kako se može tako mame kritizirati vezano uz prehranu djeteta,pa ni jedna mama ne želi loše svojem djetetu!

Lilly6

Prijavi adminu

U potpunosti se slažem sa tobom! I ja sam pokušava dojiti pa ako ne ide neide,neću dijete izgladnjivati i pustiti da plače. Ispada po tome da smo loše mame jer nismo dojile godinu dana svoju djecu. Moj mali ima sada skoro 7mj i normalno je i napredno dijete ništa mu ne fali. Počeo je jesti kašice,sve normalno funkcionira! Svaka mama želi najbolje svome djetetu i sasvim je pogrešno osudjivati mame zbog toga što ne doje. Možda mi sa drugim djetetom bude drugačija situacija,nikad se nezna. Puno ovisi i o djetetu!

Pilici

Prijavi adminu

Lilly

Zebrica

Pozdrav mame, pretrazila sam citav ovaj podforum beba ali nisam nigdje pronasla ovakvu ili slicnu temu, ako mi se omaklo slucajno, ispravite me.Moja curica sad ima mjesec i pol dana. U bolnici mi je tek zadnji dan doslo mljeko a dotad je bila na dohrani. Kad smo dosle doma cicala je i po danu bi bilo super, a navecer nikako nije zaspala znala je do 3,4 plakat i odbijat cicu pa smo poceli sa nocnom dohranom. Po danu je bilo super a navecer bi dobila jednu bocicu, pa se to povecalo kroz tjedan dva na dva obroka pa tri.. Sad smo na tome da je skroz presla na dohranu ali joj ja svejedno dam cicu prije svakog hranjenja, mada kad je jako gladna nece ju ni primit. Jede mi svakih 3,4,5 sati, nekad pojede 120ml nekad svih 150ml . Nekad ju tih 150ml drzi po 5 sati a nekad vec nakon 2 i pol se place bas gladno vidi se da je gladna pa joj ja ponudim cicu. Neznam dali je dobro sto tako radim. Znam da djeca koja su na dohrani, trebaju tekucine medutim, vodu prokuhanu mi nece guc dva i dosta. Kupila sam hippov caj od komoraca te mi njega pijucka al isto nije odusevljena svega 60,70 ml na dan popije. Dali joj onda fali tekucine ili da probam sa nekim drugim cajem? Ako koja ima iskustva, voljela bi ga znati.Zanima me i koja ste adaptirana mljeka davali svojim bebama, dali ste se pridrzavale uputa koliko mora biti razmak izmedu hranjenja, sto ste davale od tekucina i kolko mililitara ste davale, koliko cesto bebe bi trebale od te hrane kakati..itd. Svako iskustvo me zanima. Znam da je vise mama koje svoju djecu iskljucivo doje, ali nadam se da ce se naci i pokoja mama koja je svoje djete adaptiranim mljekom hranila. Hvala na odgovorima unaprijed 
    Draga isto ovako je bilo i meni,kao da sam ja pisala. Moj mali sad ima skoro 7mj. Od mjesec dana je na ad-u i nemoram ti ništa pisati jer je sve bilo isto kao kod tebe to za noćne oboroke. Ja se jednostavno nisam više htjela opterećivati jer što sam više o tome razmišljala bila sam nervoznija i to se onda na njega prenosilo. On je bio stalno gladan i plakao kad bi bio na cici,i jednostavno je prihvatio ad a cicu nije htio,ja sam pokušavala ali zbilja nema smisla ostaviti dijete da plače nakon dojenja očito mu je bilo malo.A od ad nije imao nikakvih problema i tako smo i nastavili,važno da on meni lipo papa i napreduje i da je on zadovoljan. Nekad bi tražio svaka dva sata jesti nekad tri sve je to normalno,prilagodi se bebi nema druge! Moj mali zbilja voli jako papati i sad zna tražiti jesti svaka 4h i još ima dvije dohrane kašicama,nemožeš tu ništa forsirati iako te nekad to sve izludjiva jer se više ne snalažiš.A tekućinu je isto odbijao,niti vodu a niti čaj nije htio.Kad bi mu nasilu dala onda bljucne pa sam i to prestala dok nije počeo prihvaćati,sad pije samo čaj i sok vodu neće isto kad ponudim on bljucne a ima skoro 7mj.
    Bio je na aptamilu do 4mj pa mu više nije pasao počeo ga puno bljuckati,i probala sa baby love od dm-a to mi je netko preporučio i njega super jede i danas!
    p.s.nikako mi nije jasno kako se može tako mame kritizirati vezano uz prehranu djeteta,pa ni jedna mama ne želi loše svojem djetetu!

Drago mi je da vidim da nisam sama tako radila..
    Ah sta da ti kazem, izgleda da su tu na klokanici neke mame pokupile svu pamet svjeta jer "niti jedna patronazna mama nevalja","mame koje nedoje su ljencine i neda im se", a to sto djete place od gladi i muci se to bi trebalo zanenarit. I dalje mislim da je dojenje bolje od ad ali ako nesto neide neide.
    I moja voli papai sad imamo neki ritam da svaka 4 sata trazi papati, i dobije ciku prije samo to netraje dugo al ipak malo pocica. Po noci mi je super ljepo spava jednom se samo probudi za paoati. E to sto opisujes tako i ja guram caj nasilu ali gura se nece ga .. 
    Kakve sokice pijete?one hipp?

zebrica

Pilici

Prijavi adminu

Patronazna sestra..:)

zebrica

Pilici

Prijavi adminu

Lilly

U potpunosti se slažem sa tobom! I ja sam pokušava dojiti pa ako ne ide neide,neću dijete izgladnjivati i pustiti da plače. Ispada po tome da smo loše mame jer nismo dojile godinu dana svoju djecu. Moj mali ima sada skoro 7mj i normalno je i napredno dijete ništa mu ne fali. Počeo je jesti kašice,sve normalno funkcionira! Svaka mama želi najbolje svome djetetu i sasvim je pogrešno osudjivati mame zbog toga što ne doje. Možda mi sa drugim djetetom bude drugačija situacija,nikad se nezna. Puno ovisi i o djetetu!

Nesmatram se lošom mamom, i svaka koja tako sudi druge mame "nedojilice" mislim da nije ok i da se niko nema pravo mjesat u neciji izbor.i tvoj je vec veliki tako bas ljepo kolko kg ima

zebrica

crnamala

Broj poruka: 426

Prijavi adminu

Zebrica moj ce sad 7 tjedana. Bas vrime leti. Ja sam zadovoljanna babylove-om kako cijenom tako i kvalitetom. On fino jede i raste na ad-u a moje mlijeko mu je lijek i desert koji dobije svaki dan. On je zdero i samo cika mu od početka nije dovoljna.
    A glede osudjivanja mami koje ne doje,  suvisno je ista reci. Svi mi svojoj djeci zelimo najbolje (naravno) i sve mame koje nemaju mlijeka su sigurno prošle faze samoosudjivanja i krivnje pa im ne treba netko sa strane pametovat. Ja bih obozavala da imam mlijeka i neki dan sam plakala od srece kad sam napokon mogla podojit svoje dijete i sa to malo sta imam, ali stvarno ne zelim gubit vrijeme na pravdanje svojih postupaka bilo kome. Tko ne shvaca sve ok. Imamo razlicite stavove i svatko svojim putem. Amen.

Lilly6

Prijavi adminu

Nije me bilo dugo na klokanici,od kako sam rodila i sad kad sam ovo sve čitala baš mi je žao da se to dogodilo da se mame kritizira,baš zbog toga što na klokanici toga nije bilo sam se i prijavila ali očito su stvari malo drugačije.Svaka mama želi svome djetetu najbolje i tu nema mjesta raspravi. Nitko nije u koži drugih mama da bi ih se moglo osudjivati. A i na kraju krajeva što smo mi mame toliko loše ako se želimo nekad naspavati hahaha, nedaj bože to spomeniti,mislim stvarno pretjerivamo. Pa sve su to normalne stvari,svakodnevne,sve mame su prvi put zbunjene ali se svaka trudi što više pomoći svome djetetu! Izgleda da će se sad na ovoj temi morati družiti samo ad mame i da nećemo smijeti na druge teme hahaha!
    p.s.nije ni moj mali nikada htio piti ništa ponudjeno sad već je veliki pa pije al isto samo čaj i sok uopće neće vodu iako mu je nudim nekužim zašto?

Dea23

Broj poruka: 718

Prijavi adminu

Joj cure ovaj AD- Cica rat me prije zabrinjavao. Sad mi je presmiješan. Prešli smo na AD i preporodili se. U početku su me zaista jako pogađali komentari, sad ih sve lijepo na sam spomen cica, mojih ili tuđih stjeram u krasan da ne velim kaj jer već sam počela sanjati cice koje bombardiraju Bebimil, a on uzvraća rafalima iz bočice No, htjedoh pitati. Mi smo na Bebimilu (pssst nemojte nikom reći), ulazimo u 2. mjesec i traži ga svaka 3 sata. E sad, već dvije-tri noći za redom se i dalje budi svaka tri 3 sata ali ne pojede, onako potegne 10-20 ml i opet odere 3 sata. Kaj sad da joj dajem tak pa će s vremenom si izbaciti obrok ili da je "zašprehavam" i navučem na 4-5 sati?

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.