1.tromjesjecje

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Beba
    28. Kolovoz 2018. 17:54

Dreams

Beba tako je i meni pregled 4.9. Sutra sam 12 tt
    Štitnjaču kontroliram od prije godinu i pol i od tada sam na terapiji…sada zbog trudnoće svaka 4 tj moram na kontrolu…
    Ja bih na tvom mjestu radi svog mira izvadila tsh ft3 i ft4 jer beba kako su mi rekli nema svoju štitnjaču još i ovisi o našim hormonima…

Da,čitala sam i ja da se zna poremetiti u trudnoći,pitat ću moju gin da mi da da vadim,a šta se tiče uzv čitala sam da se preporučuje za uredne trudnoće tek 3-4 pregleda ,sad ne znam šta da mislim,jer sam svakako mislila nekim 12.tj ići par puta kod privatnici paralelno sa mojom soc.gin

url=https://lilypie.com]
    DANTE

Kikiriki
    28. Kolovoz 2018. 19:10

Ne Dreams ne brini,to ovisi i gdje ste ,ja sam u austriji pa je tu mozda malo vise propisanih kao obaveznih pregleda koji idu u knjizicu,a ima i onih koji nisu obavezni ali ti ih preporuce,u hr ih je malo manje ali u biti sve se isto radi i gleda. Obavila sam 3 obavezna i 1 po preporuci/izboru (onaj za kombinirani probir). Sto se stitnjace tice to vade svugdje svima uvijek radi kontrole,pa ako nesto ne stima ides cesce endokrinologu tako da i mi koje za sad nemamo problema s tim svejedno pratimo.

Daddy's girl and mommy's world! ❤

Kikiriki
    28. Kolovoz 2018. 19:21

Beba

Šta se tiče vitamina ,ja sam do sad pila folacin,to su mi rekli na ivf,a sad dalje ne znam šta ,jer sam prešla 12.tj

Meni je gin.rekla da sa 13.tt krecem na te druge vitamine koji imaju dodatno to ulje tipo ko omega3,a malo manje folne. Navodno je dobro za razvoj mozga i vida. Bo. Neznam ja to pijem jer ne moze stetiti ali nije obavezno.
    Tako da pitaj na sljedecem pregledu da li ti sta preporucuje pa vidi. 

Daddy's girl and mommy's world! ❤

Ivana_G
    28. Kolovoz 2018. 20:23

Kikiriki

Beba

Šta se tiče vitamina ,ja sam do sad pila folacin,to su mi rekli na ivf,a sad dalje ne znam šta ,jer sam prešla 12.tj

Meni je gin.rekla da sa 13.tt krecem na te druge vitamine koji imaju dodatno to ulje tipo ko omega3,a malo manje folne. Navodno je dobro za razvoj mozga i vida. Bo. Neznam ja to pijem jer ne moze stetiti ali nije obavezno.
    Tako da pitaj na sljedecem pregledu da li ti sta preporucuje pa vidi.

Beba ja sam si danas bas uzela dodatno Elebaby Doktorica je rekla da je i dalje folna itekako bitna plus minerali i vitamini. Isto mi je preporucila magnezij, ne znam kak vi ostale s tim?
    Dodatno za ovaj moj tlak, dobila sam tablete cardiopirin, slicno ko nekakav aspirin za cirkulaciju. Dakle nisu tablete za tlak... A naravno mene to sad muci jer ja inace stvarno nemam visok tlak, a ne volim piti silne tablete al opet... doktorica zna. Jel itko od vas ima slicno stanje?? :s

Ivana_G
    28. Kolovoz 2018. 20:41

Zapravo, ponovno sam počela analizirati i razmišljati too much. Sve ok. Mjerim tlak, pijem propisano, a ako kroz par dana ispadne apsolutno normalan tlak zovem gin da vidim da li je i dalje potrebno to piti 😂🤣😁 Šumaste trudnice, umjesto da se zavaljam u krevet pred TV i mozak na pašu! :) :) :)

Beba
    28. Kolovoz 2018. 20:52

Ivana G stres na sve utječe,na tlak,šećer,ali općenito beba to osjeti,kako se riješiti stresa to još nisam dokučila😁.  Ja se najbolje opusti ako ne mislim na trudnoću i zabavim se sa ostalim stvarima u životu . Koliki ti je bio tlak kod dr? Ja bi svejedno uzimala terapiju do slijedeće pregleda bar,ako je tlak ok onda će ti dr ukinut tablete.

DANTE

Ivana_G
    28. Kolovoz 2018. 21:22

Beba

Ivana G stres na sve utječe,na tlak,šećer,ali općenito beba to osjeti,kako se riješiti stresa to još nisam dokučila😁. Ja se najbolje opusti ako ne mislim na trudnoću i zabavim se sa ostalim stvarima u životu . Koliki ti je bio tlak kod dr? Ja bi svejedno uzimala terapiju do slijedeće pregleda bar,ako je tlak ok onda će ti dr ukinut tablete.

A kod dr mi je bio 135/92 :s - prvi put da je tako visok bio...
    Ali doma kad sam dosla vec je pao na 129/80...
    Ma da, uzimat sve kak je receno pa vidjeti na sljedecem pregledu. Ma da, treba se samo moc opustiti i maknuti glavu s briga :) Najbitnije je da je moja curka odlicno i sve sto joj je doktorica gledala je u najboljem redu :D

bubamara992
    29. Kolovoz 2018. 07:20

Jutro curke, kako ste
    Ja sam sva zabrinuta. Nisam spavala sinoc cijelu noc...i osjecala sam, osjecam i sad, kao menstrualne bolove. Nisu strasni i ne osjecam ih prvi put. Imala sam te bolove negdje na pocetku. Citala sam po forumima kao da je to sasvim normalno u ovom periodu sve dok nisu jaci bolovi i praceni neobicnim iscjetkom. Zanima me jel neka od vas ima slicno iskustvo?

Beba
    29. Kolovoz 2018. 08:08

bubamara992

Jutro curke, kako ste
    Ja sam sva zabrinuta. Nisam spavala sinoc cijelu noc…i osjecala sam, osjecam i sad, kao menstrualne bolove. Nisu strasni i ne osjecam ih prvi put. Imala sam te bolove negdje na pocetku. Citala sam po forumima kao da je to sasvim normalno u ovom periodu sve dok nisu jaci bolovi i praceni neobicnim iscjetkom. Zanima me jel neka od vas ima slicno iskustvo?

Ivana G nije to strašan tlak,pok poku sl put prije pregleda zaokupiti se nečim šta te inače opušta vidit ćeš da je će bit sve ok.
    Bubamara- iskreno ja se zabrinem ako ništa ne osjećam, trbuh me počne volite ako puno stojim na nogama ili se preforsiram dok radim nešto,obično prođe sa ležanjem,makar se zna desiti da počne samo od sebe ponoći pa opet prestane, vjerujem da je sve to normalno .

DANTE

bubamara992
    29. Kolovoz 2018. 09:12

Beba

bubamara992

Jutro curke, kako ste
    Ja sam sva zabrinuta. Nisam spavala sinoc cijelu noc…i osjecala sam, osjecam i sad, kao menstrualne bolove. Nisu strasni i ne osjecam ih prvi put. Imala sam te bolove negdje na pocetku. Citala sam po forumima kao da je to sasvim normalno u ovom periodu sve dok nisu jaci bolovi i praceni neobicnim iscjetkom. Zanima me jel neka od vas ima slicno iskustvo?

Ivana G nije to strašan tlak,pok poku sl put prije pregleda zaokupiti se nečim šta te inače opušta vidit ćeš da je će bit sve ok.
    Bubamara- iskreno ja se zabrinem ako ništa ne osjećam, trbuh me počne volite ako puno stojim na nogama ili se preforsiram dok radim nešto,obično prođe sa ležanjem,makar se zna desiti da počne samo od sebe ponoći pa opet prestane, vjerujem da je sve to normalno .

Hvala Beba. Evo sada je vec malo bolje. Mirovat cu danas i nadam se da ce bit dobro :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.