Beba Razvoj u 1. godini 04. kolovoza 2023.

Postaje lakše: Zašto su bebe 'gore' od dvogodišnjaka?

Foto: Unsplash/Colin Maynard Retro imena za bebe sve su popularnija
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dina Arozon majka dvoje djece i programerka za Pregnantchicken je ispričala svoju priču zašto su bebe "gore" od dvogodišnjaka

Misliš da je teško imati bebu? Pričekaj užasne dvogodišnjake!, netko će ti reći. "O, dvogodišnjaci, to je ništa", kaže jedna te dodaje "nisi čula da su trogodišnjaci novi dvogodišnjaci"

Kada je Dina Arozon pisala ovaj tekst njezin najstariji sin imao je samo dvije i pol godine, ali je moguće da će me stići zaslužena kazna za 6 mjeseci (imam i petomjesečno dijete). To kažem, zašto što smo prve tantrume imali s 11 mjeseci. 

Bilo bi lijepo (i iskreno) pričati s novim roditeljima. Kada kažem "nije lijepo“ reći novim roditeljima da postaje samo teže, želim samo reći da ne bismo to trebali ovu "strašnu" tajnu zadržati za sebe. Roditelji rastu sa svojom djecom.

Možda te zanima... 16 savjeta za 'preživljavanje' dvogodišnjaka i trogodišnjaka Vrtić

Roditelji dvogodišnjaka jednostavno su zaboravili koliko bebe znaju biti nemoguće. 

Razumiju jezik

Mala djeca mogu ti reći kad nešto nije u redu. Sjećaš li se kad je tvoja beba vrištala 5 sati u komadu prije nego što si pomislila da je odvedeš pedijatru i tamo su otkrili da ima opaku upalu uha? To ti je sigurno bilo zabavno! Prije nekoliko mjeseci moja kćer se probudila i rekla "mama boli me uho". Kad beba vrišti, ne postoji način da otkriješ je li samo ljuta ili stvarno nešto nije u redu

Mogu hodati

U dobi od 18 mjeseci djeca se napravila svoje prve korake i puno njih je već prilično mobilno. To znači da ih ne moraš stalno loviti i hodati pogrbljeno. 

Jede "normalnu" hranu

Kada si u strci s vremenom i ništa ne stigneš, uvijek možeš posegnuti za pekarom kupiti neki kroasan ili u dućanu uzeti voće. Ali kod beba toga nema. 

Možda te zanima... Kako stvari (ne)funkcioniraju kad dobiješ drugo dijete i što ti nitko neće reći Roditelji

Barem ponekad spavaju

Ok da ... čak i mališani koji nikad ne spavaju, ne razumiju prelazak s ljetnog na zimsko računanje vremena ili dobiju želučane tegobe usred noći.  To kažem kao roditelj koji je proveo više od mjesec dana svaku noć hodajući po kući, dojeći bez prestanka... i mogu ti reći da u ovoj dimenziji ne postoji dublji pakao. Kunem se, u jednom trenutku tog mjeseca činilo mi se da su nestale sve boje na ovom svijetu i sve je postalo samo sivo. Za to vrijeme moja dvogodišnjakinja je spavala dobrih 11 sati svaku noć

Roditeljima beba - postaje lakše

Dakle, ako ovo čitaš i imaš novorođenče zbog kojeg ti mozak polako curi iz ušiju, zapamti da neće uvijek biti tako. Bit će bolje kad će ti se beba početi smješkati, postat će manje strasno kada bebe krene jesti krutu hranu i sve će joj biti oprošteno kada ti prvi put kaže "volim te". Zato zapamti - postaje lakše!

Možda te zanima... Slavna mama: 'Roditelji beba s grčevima, hoće li ovo završiti?' Beba
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.