Beba Razvoj u 1. godini 30. rujna 2022.

Dirljiv trenutak: Beba prepoznaje tatin glas jer ga je slušala u trbuhu

Foto: Instagram/antonella.vilela
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što se beba rodila, tata je ponovio riječi koje je izgovarao kad je bila u trbuhu, a beba ga je pozdravila najiskrenijim osmijehom ikad

Tarsila Rosa i Flávio Dantas veselili su se dolasku svoje prve kćeri Antonelle. A njezin je otac bio toliko uzbuđen da je 'razgovarao' s njom u trbuhu svakog jutra prije odlaska na posao i čim bi se vratio s njega. Pričao bi joj kako je proveo dan, govorio koliko je jako voli, mazio bi Tarsilin trbuh i objašnjavao joj da će uvijek biti tu za nju.

trudnica par trbuh Možda te zanima... Razgovarate li sa svojom bebom u trbuhu? Trudnoća

Iako tata nije bio siguran mogu li njegove riječi doprijeti do bebe, nije prestao s njom razgovarati tijekom cijele trudnoće, a kad se beba rodila pokazala mu je da je cijelo vrijeme slušala.

Nakon što se beba rodila, tata je ponovio riječi koje je izgovarao, a beba ga je pozdravila s najiskrenijim osmijehom ikad. Počela se smijati čim je počeo govoriti, a zabilježili su kamerom ovaj nevjerojatan trenutak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonella (@antonella.vilela) on

Kako bi prilika bila još posebnija za tatu, Antonella je rođena na dan koji se u Brazilu obilježava kao Dan Očeva. Flavio je svoje osjećaje prema malenoj opisao kao 'prevelike da stanu u prsa', a majka je za Antonellu rekla da je 'dar s neba'.

Kako osjećaji trudnice djeluju na bebu?

Stručnjaci tvrde da bebe u trbuhu reagiraju na glas roditelja, prepoznaju glazbu i materinski jezik

Dr. Carista Luminare-Rosen, autorica knjige 'Roditeljstvo počinje prije začeća' (Parenting Begins Before Conception), spominje istraživanja koja su pokazala da bebe u trbuhu imaju emocionalne i intuitivne sposobnosti da osjete ljubav svojih roditelja.

"Bebe  mogu vidjeti, čuti, kušati, osjećati, pamtiti i razmišljati prije rođenja," kaže ova doktorica koja ima holistički pristup začeću, prenatalnom zdravlju, pripremi za porod i ranom roditeljstvu. Ona također navodi istraživanja koja su pokazala da bebe nakon rođenja mogu prepoznati glazbu koju su slušale dok su bile u trbuhu.  Prema jednom novijem istraživanju, bebe ne samo da reagiraju na glas svoje majke, nego već u trbuhu počinju učiti i jezik!

Trudnica slušanje glazba trbuh Možda te zanima... Glazbeni ukus formira se prije rođenja Trudnoća

Dr. Patricia K. Kuhl, autorica studije koja je pokazala da novorođenčad već nekoliko sati nakon rođenja razlikuje svoj materinski od nekog stranog jezika, ističe: "Najvažnija poruka za mlade mame je da njihove bebe slušaju, uče i pamte tijekom zadnjih stadija trudnoće. Njihovi mozgovi ne čekaju rođenje da bi počeli upijati informacije."  U skladu s tim, suvremeni prenatalni psiholozi tvrde da beba već prije rođenja oblikuje stavove o životu, jer ono što majka misli i osjeća utječe na stanje djeteta. Čak i dalje od toga, pokazalo se da na bebin razvoj utječe i emocionalno stanje oca.

Jeste li razgovarali sa svojim bebama dok su bile u trbuhu?

Josipa Tonković Možda te zanima... 'Volimo pričati s bebom u trbuhu, a ona nam odgovara udarcem' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.