Beba Mama poslije poroda 26. lipnja 2019.

Prije i poslije trudnoće: Dizajnerica cipela i novopečena mama promatra svoja stopala

Foto: Instagram/jessicasimpson
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Slavna mama troje djece i modna dizajnerica Jessica Simpson objavila je novu fotku svojih stopala koja nimalo ne sliče otečenim stopalima iz trudnoće, a možda je ovo iskustvo inspirira za novu liniju udobne obuće za trudnice

Samo mjesec i pol dana nakon rođenja njenog trećeg djeteta, djevojčice Birdie May, slavna mama Jessica Simpson podijelila je s pratiteljima na društvenim mrežama najnoviju fotografiju - svojih gležnjeva. Ako si pratila njezinu trudnoću, vjerojatno znaš koliko nam se svima činila da dugo traje, a 39-godišnja mama borila se i s raznim trudničkim tegobama o kojima je često pisala na društvenim mrežama i za koje je tražila savjet od drugih mama i trudnica.

Sada je objavila fotografiju gležnjeva koji nimalo ne sliče njenim gležnjevima s fotografije iz siječnja ove godine kad je ova dizajnerica, glumica i pjevačica već bila u drugoj polovici trudnoće. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I spy....my ankles!!!!

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson) on

Slavna dizajnerica koja je poznata i po liniji ženskih cipela u siječnju je objavila fotografiju svog natečenog stopala i napisala: "Ima li lijeka!? Pomozite!!!". Pratitelji su joj brzo odgovorili i ponudili savjete i podršku u svojim komentarima jer tadašnja stopala sigurno joj nisu stala u nijedan od njezinih modela cipela u koje su zaljubljene žene diljem svijeta.

Trudnoća stopala trudnica Možda te zanima... 5 dijelova tijela koji otiču u trudnoći Trudnoća

"O Bože, ovo se dogodilo meni! Kompresivne čarape, noge trebaš staviti iznad glave", napisala je jedna pratiteljica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tenyearchallenge (📸 @backgrid_usa)

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson) on

"Hidratizirani magnezijev sulfat (epsomska sol) za kupku. Namakanje stopala u kadici s toplom vodom i pola šalice epsomske soli. Ovo može biti opuštajući večernji ritual dok si trudna. Slobodno dodaj nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, ruže ili ružmarina", samo je još jedan od mnogih komentara. Mnogi pratitelji su ju savjetovali da se hitno javi liječniku i da to može biti znak preeklampsije

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson) on

I nova fotka stopala izazvala je komentare mama i trudnica koje su imale isto iskustvo u trudnoći i nakon, a mnoge kažu da se nadaju da će je ovo iskustvo inspirirati na novu liniju udobne obuće za trudnice. Zašto ženama u trudnoći rastu stopala?

Trenutno njena nova linija cipela nudi platforme, čizmice i stiletto štikle, a nedavno je lansirala i liniju balerinki koje bi mogle pomoći budućim mamama koje žele nositi lijepu obuću.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You asked, we answered: flats are now up on JessicaSimpson.com 💋

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson) on

Možda te zanima... Trudna Jessica pokazala natečeno stopalo: 'Ima li lijeka? Pomozite!' Trudnoća

Zadržavanje tekućine i naticanje u trudnoći

Tijelo u trudnoći natiče zbog akumulacije tekućine u tkivu. Naticanje je povezano s normalnim povećanjem količine tekućine u tijelu tijekom trudnoće te tri od četiri trudne žene razvijaju edem (naticanje) u jednom periodu. Obično se naticanje pojavljuje na nogama i gležnjevima, rukama i prstima oko 38. tjedna trudnoće. Najzamjetnije je krajem dana ili nakon dužeg stajanja ili sjedenja u toploj vodi. Naticanje bi moglo biti znak preeklampsije.

Što možeš učiniti?

  • Nemoj dugo stajati.
  • Redovito se odmaraj i sjedi s podignutim nogama.
  • Ako ti natiču ruke, drži ih podignute iznad srca umjesto da ih opustiš.
  • Izbjegavaj nošenje uske odjeće ili cipela.
  • Nosi čarape s pojačanjima ili razgovaraj s svojim liječnikom o posebnim elastičnim čarapama.
  • Pij puno tekućine kako bi pomogla u izbacivanju viška tekućine iz organizma.
  • Nemoj smanjivati unos soli osim ako ti krvni tlak nije visok.
visoki tlak Možda te zanima... Visoki tlak u trudnoći može biti opasan i za mamu i za bebu Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.