Trudnoća Trudnica 17. svibnja 2019.

O ovome mame šute: 'U prvoj trudnoći dobila sam 22 kg, akne, proširene vene'

Foto: Instagram/vukojenatasa
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Ne sudite i ljudima po fotografijama. Ja vam neću pokazati svoje vene, kapilare i celulit jer mislim da nema potrebe, ali sve to imam", napisala je Nataša Vukoje, bivša manekenka i košarkašica koja očekuje drugo dijete

Bivša srpska manekenka i košarkašica Nataša Vukoje očekuje drugo dijete sa suprugom, španjolskim sportskim stručnjakom Jorgeom Mendezom. Nakon manekenske karijere postala je instruktorica joge, a na Instagramu je prati više od 21 tisuće ljudi. 

Sada, kada je drugi put trudna, odlučila je objaviti pomalo drugačiji post nego što smo navikli od nje i većine mama-influenserica.

"Dragi moji, a da malo pričamo o onome o čemu se najčešće šuti na Instagramu?", počela je objavu uz svoju fotografiju s plaže i objasnila da definitivno postoje teme koje se preskaču, ali i da to ne misli s lošom namjerom već iz želje da svi živimo bolje, ljepše, sretnije...

Možda te zanima... Mama otkrila istinu iza 'savršenih' fotki s Instagrama Beba

"Imam osjećaj kao da često zaboravimo realnost, ili makar o njoj ne pričamo, pa mislimo da je kod drugog bolje nego kod nas. Odmah da vam kažem, ja na svoj profil lijepim fotografije koje se meni sviđaju, i vjerujem da će uvijek biti više nasmijanih nego ozbiljnih... Ali to nikako ne znači da u mom životu nema ozbiljnih, tužnih, teških situacija...", napisala je i otvorila temu o trudnoći.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natasa Vukoje (@vukojenatasa) on

  • Jeste li znali da sam se u prvoj trudnoći udebljala 22 kg
  • Jeste znali da su me bradavice toliko pekle i krvarile na početku dojenja, da sam bila tvrdoglava kao magarac i da nisam htjela odustati! Mama pokazala kako izgleda upala dojke uz važnu poruku
  • Jeste li znali da sam imala neki hormonski poremećaj u prvoj trudnoći da mi je cijelo lice bilo u bubuljicama
  • Mislite da mi sve ovo nije prolazilo kroz glavu na početku druge trudnoće??? - Znate li da imam proširene vene? E pa sada u trudnoći vidim da se još više šire, i na lijevoj nozi pucaju kapilare. Čak i celulit se više veže na lijevoj nego na desnoj nozi, upravo zbog tog problema. 
Možda te zanima... Trudna Jessica pokazala natečeno stopalo: 'Ima li lijeka? Pomozite!' Trudnoća

"I zato vam sada kažem, ne sudite i ljudima po fotografijama. Ja vam neću pokazati svoje vene, kapilare i celulit jer mislim da nema potrebe, ali sve to imam. Ne uspoređujte svoje živote s drugima, jer možda baš vi imate blago koje oni nemaju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natasa Vukoje (@vukojenatasa) on

Trudnoća je dar, i tijelo se mijenja, kao sastavni dio tog dara. Hoćete li se udebljati? Hoćete! Hoćete li smršavjeti? Hoćete. Ne maltretirajte sebe uspoređivanjem s drugima koji su se udebljali 7 kg i pričaju da je to divno. Za njihovo tijelo možda da, za vaše ne. 
Vodite računa o sebi, o vašim potrebama. Ni jedan organizam nije isti, i svi mi na različite situacije reagiramo drugačije. 

Lijepo je gledati u nekoga i diviti mu se, ali ne i maltretirati sebe uspoređivanjem s drugima. CILJ trudnoće nije da se što manje udebljate! Nego da budete zdrava mama, koja će biti zadovoljna i sretna da svom djetetu pruži najbolje", napisala je u svom realnom, neklasičnom instagramskom postu kojim je htjela razbiti monotoniju idealnosti za koju kaže da iskreno misli da ne postoji. 

Inače, Nataša je 2010. rodila kćer Đurđu u vezi s političarem Aleksandrom Jugovićem, a sada živi na Majorci.

Možda te zanima... Koliko vremena je potrebno za smanjenje trbuha nakon poroda? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.