Beba Mama poslije poroda 09. studenoga 2022.

Zadnje poglavlje: Najteža stvar kad imaš svoju posljednju bebu

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Uvijek, ama baš uvijek ću s velikom ljubavlju gledati na te slatke dane. One dane koji su bili prekrasni čak i onda kada su bili teški. One dane za koje se možda ne sjećaš svih detalja, ali nikada nećeš zaboraviti njihov osjećaj'

Lauren Turner, novinarka na portalu Popsugar i mama dvoje djece napisala je dirljivo pismo o zadnjem poglavlju s bebom, onom kada shvatiš da je to tvoje posljednje dijete.

7 stvari koje pokazuju da imate posljednje dijete

Neopisiv osjećaj

Kada si sigurna da ne želiš više rađati, kad znaš da se više ne možeš nositi s još jednim djetetom i kada se napokon osjećaš sigurno da si donijela svoje posljednje novorođenče kući - obuzme te jedan neopisiv osjećaj, osjećaj koji ne možeš pojmiti dok se zaista ne nađeš na tom mjestu.

Nije da će ti zbilja nedostajati imati novorođenu bebu jer je taj dio uvijek težak. Ispucale bradavice, krvarenje poslije poroda, cjelonoćna hranjenja, zbunjenost oko rasporeda spavanja, hranjenje bočicom kada prestaneš dojiti, čišćenje bljuckanja i hrane koje ima posvuda, pelene - taj dio ti sigurno ne nedostaje

Radi se o tome da više nikad nećeš iščekivati dolazak tog malog čovjeka kojeg jedva čekaš upoznati. Da više nikad nećeš nikome reći da si upravo rodila svoju bebu ili da više nikad nećeš predstaviti svoju bebu njezinim imenom po prvi puta. Da više nikad nećeš osjetiti taj poseban trenutak tišine kada beba spava. Da više nikad nećeš provesti cijeli dan zamotana u pidžami zajedno sa svojom bebom. 

Možda te zanima... Idealan broj: Kako smo shvatili da ne želimo više djece? Trudnoća

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Kraj zadnjeg poglavlja

Ti trenuci su meni bili najteži kada sam shvatila da mi je ovo posljednje dijete. Kada sam shvatila da sam došla do kraja poglavlja koje je uključivalo neke od najdragocjenijih trenutaka u mom životu. Oni trenuci zbog kojih ti odmah zasuze oči kad pomisliš na njih. Oni trenuci zbog kojih se osjećaš nostalgično već poslije nekoliko minuta nakon što su se dogodili. Oni trenuci koje očajno pokušavaš zadržati kroz fotografije, videe i uspomene. 

To je kraj poglavlja koje je imalo sve najbolje dijelove naglašene. Tu slatkoću zbog nove bebe, nježnost zbog svih emocija, uzbuđenje starije sestre ili brata. Način na koji gosti šapuću kada dođu u posjet, način na koji prijatelji i obitelj pružaju podršku i pomoć. Način na koji nikada nisi voljela svog partnera više nego kad si ga vidjela da prima bebu u naručje. Način na koji beba povija svoje sićušne ručice i nožice, zbog čega imaš osjećaj kao da ćeš se raspuknuti od sreće.

Nikome nije bilo jasno zašto sam se odlučila za drugo dijete

Dani koji su bili prekrasni čak i onda kada su bili teški

Uvijek će mi nedostajati to poglavlje, čak iako nikada nisam bila sretnija što ću se riješiti one kahlice ili nosiljke. Što ću prestati kupovati pelene. Što dolaze dani u kojima se više neću brinuti o rasporedu spavanja ili rasporedu hranjenja. Što ću ih gledati kako igraju svoju prvu utakmicu ili uče kako čitati. Što ću prisluškivati njihove smiješne razgovore koji nemaju smisla i svjedočiti njihovoj dobrovoljnoj ljubaznosti na koju ih ja nisam morala poticati. Što ću ih gledati kako rastu

Ali uvijek, ama baš uvijek ću s velikom ljubavlju gledati na te slatke dane. One dane koji su bili prekrasni čak i kada su bili teški. One dane za koje se možda ne sjećaš svih detalja, ali nikada nećeš zaboraviti njihov osjećaj.

Možda te zanima... Iz prve ruke: Razlika između prve, druge i treće bebe Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kate4141

    Dr.Agbazara ist ein großartiger Mann, dieser Arzt hilft mir, meine Geliebte Jenny Williams zurückzuholen, die vor 1 Jahr mit mir Schluss gemacht hat und vor ein paar Tagen kam er zu mir zurück und bat sie mit Hilfe dieser spirituellen Kräfte zurück zu akzeptieren. Also, wenn Sie Hilfe in jeder Situation im Leben brauchen, kontaktieren Sie ihn per E-Mail über: ( agbazara@gmail.com ) oder rufen Sie / WhatsApp  +234 810 410 2662

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.