Beba Dojenje 18. travnja 2019.

Mama koja doji i pije vino izazvala lavinu komentara

Foto: Instagram whats_ur_sign
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majke koje na društvenim mrežama objave fotografiju na kojoj doje i istovremeno drže čašu ispunjenu alkoholnim pićem često su na meti kritika. Dok se među roditeljima oko toga vode neiscrpne rasprave, stručnjaci daju svoje preporuke temeljene na detaljnim istraživanjima

Popularna "Instagram mama" Bekah Martinez na svom profilu često objavljuje fotografije svoje obitelji i privatnih trenutaka sa svojom djevojčicom Ruth. Tako posljednja objavljena fotografija s društvene mreže prikazuje Bekah dok doji i istovremeno u ruci drži čašu vina.

Ovakva je objava pokrenula lavinu negativnih komentara, iako je mlada majka napisala da vino nije popila odmah. "Strpljivo sam čekala da završi s hranjenjem prije nego sam popila svoju (jedinu) čašu vina", napisala je Martinez ispod fotografije. Ipak, mnogi su je zasuli kritikama.

Konzumiranje alkohola za vrijeme dojenja neki su korisnici društvene mreže opisali kao zlostavljanje djeteta, dok su drugi spremno stali u njezinu obranu i objašnjavali kako nema ništa loše u onome što čini.

Možda te zanima... 10 slavnih mama koje su posramljene zbog smiješnih razloga Roditelji

Osim Bekah, još je jedna slavna mama nekoliko mjeseci ranije podigla prašinu objavom slične fotografije. Dojeći sina Darrena, pjevačica Jesse James Decker u rukama je također držala čašu ružičastog vina što je potaknulo negativne komentare. Mnoge su mame ipak spremno stale u njezinu obranu pa tako i pjevačica Jamie Lynn Spears

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cheers bitches

A post shared by Jessie James Decker (@jessiejamesdecker) on

Međutim, dok mame vode svoje rasprave, pedijatri i drugi stručnjaci ovog polja daju svoje savjete.

Možda te zanima... Mamu posramili zbog fotke nakon poroda - spremno je odgovorila Beba

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti navodi kako je "izbjegavanje alkohola najsigurnija opcija za majke dojilje. Ipak, nije poznato da umjerena konzumacija alkohola, do jednoga pića na dan, šteti dojenčetu." Osim toga, Centar dodaje kako je razina alkohola u majčinom mlijeku najviša 30 do 60 minuta nakon što se alkoholno piće konzumiralo.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Nedavna studija koju je objavilo Američko društvo pedijatara dokazala je da redovita konzumacija alkohola tijekom dojenja negativno utječe na djecu pa su preporučili majkama dojiljama da se suzdržavaju od njegova uzimanja barem dva sata prije dojenja.

vino Možda te zanima... Dobra vijest za mame koje doje Beba

I međunarodna organizacija La Leche League slaže se da dojilje smiju popiti čašu alkoholnog pića s vremena na vrijeme. "Racionalna konzumacija alkohola ne treba se zabranjivati jer jako malo alkohola završi u mlijeku. Dakle majka može popiti malo alkohola i nastaviti dojiti kao što to i inače čini", rekao je doktor Jack Newman iz organizacije.

Takvim se objašnjenjima pridružuju i brojni drugi stručnjaci. Dok se nikako ne preporučuje dojenje i opijanje, čaša vina, čini se, ipak ne može škoditi. Osim toga, pedijatar Carlos Gonzales ističe da čak i uz tri čaše dnevno koje majka popije, dojenje je i dalje bolji izbor nego hranjenje djeteta na bočicu.

Možda te zanima... Trudnice piju alkohol i puše u tajnosti jer ne žele osuđivanje Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.