Beba Dojenje 28. srpnja 2017.

Smiju li dojilje jesti začinjenu hranu?

dojenje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Okus majčinog mlijeka mlijeka neprestano se mijenja, a beba kroz mlijeko dobiva uvid u različite arome

Danas su dojilje uvjerene da začinjenoj hrani nema mjesta u njihovoj prehrani. No, takvo je uvjerenje zabluda. Prekrasna stvar vezana uz unos raznolike hrane i okusa dok dojite jest što i vaša beba kroz mlijeko dobiva uvid u različite arome krute hrane.

Okus majčinog mlijeka se neprestano mijenja ovisno o majčinoj prehrani, za razliku od adaptiranog mlijeka. Velika je vjerojatnost da će beba voljeti snažnije arome majčinog mlijeka nakon konzumacije primjerice jela s češnjakom. 

dojenje Možda te zanima... Najveće blagodati majčinog mlijeka Beba

Ipak, neka su djeca vrlo osjetljiva na hranu koju majka jede (bez obzira je li ona začinjena ili ne). Dojilja će znati da je tome slučaj ako je dijete nervozno nakon podoja, neutješno plače i nemirno spava ili se čak pojavio osip na koži, začepljenje nosa ili je stolica zelena i sluzava što može ukazivati na alergiju na hranu – primjerice mlijeko, pšenicu ili pak citrusno voće u prehrani majke.

beba kolike grčevi Možda te zanima... Kolike kod bebe Beba

Stoga dojilje slobodno mogu uživati u začinjenoj hrani, osim, naravno, ako njihov mališan burno reagira na takvu prehranu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.