Beba Dohrana 24. listopada 2016.

Kad dijete počinje samostalno koristiti žlicu?

beba, dohrana
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Peta prekretnica u prehrani je kad se dijete počinje samostalno koristiti žlicom. Većina djece ne ovlada korištenje žlicom do nakon prvog rođendana, međutim to ne znači da ne treba dati djetetu da pokuša i ranije

Nedugo nakon što dijete započnete hraniti uz pomoć žlice, ono počinje pokazivati interes da tu žlicu i zgrabi. To naravno ne znači da su sposobna koristiti se žlicom, ali interes postoji vrlo rano. Većina djece ne ovlada korištenje žlicom do nakon prvog rođendana, međutim to ne znači da ne treba dati djetetu da pokuša i ranije.

Dobar trik je korištenje dvije žlice – jedne koju koristite vi i druge koju dajte djetetu. Vrlo često će ta druga žlica završiti na podu, ali to je sve dio veselja koje okružuje prve pokušaje samostalnog hranjenja.

Kada procijenite da je dijete spremno prinijeti žlicu ustima samostalno, dajte mu hranu gušće konzistencije koja neće skliznuti sa žice. Ipak, očekujte ozbiljan nered!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.