Beba Dohrana 03. listopada 2018.

Kako bebu naučiti piti iz šalice?

beba s čašom
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ponekad je bebama teško piti iz šalice i potrebno je malo više truda, ovi savjeti pomoći će vam u tome

Kada dijete navrši godinu dana, vrijeme je da počne piti iz šalice umjesto bočice. Ponekad je bebama teško piti iz šalice i potrebno je malo više truda, ali postoji nekoliko savjeta koji će vam pomoći u tome.

1. Prije svega ne trebate uzeti običnu šalicu, nego koristite onu sa kljunom, jer na taj način dijete će i dalje imati osjećaj kao da ima dudu. Odlučite se za mekani kljun, umjesto čvrstog za početak, pa ga nakon nekog vremena zamijenite čvrstim kljunom.

Kako odučiti dijete od sisanja palca?

2. Polako i sa strpljenjem djetetu pokažite kako da digne šalicu i prinese je ustima tako da ne prolije tekućinu po sebi.

3. Dok dijete ne savlada vještinu pijenja iz šalice, šalicu punite vodom, jer tako ako se uprlja ili prolije tekućinu iz šalice nećete imati problema s mrljama.

Kako dijete odviknuti od dude?

4. Ukoliko vaše dijete ne želi prihvatiti šalicu odmah pustite ga neka se navikava, jer vjerojatno misli da je to još jedna zanimljiva igračka koja će mu poslužiti za zabavu.

5. Najbolji način da dijete prihvati šalicu je da mu ponudite nekoliko vrsta dok ne pronađete onu koja mu najbolje odgovara i iz koje će jedino htjeti piti. Možete čak probati i šalicu koja ima cjevčicu, odnosno slamku koja djetetu omogućava da samo vuče tekućinu iz nje.

6. I na samom kraju najvažnije je da imate dosta strpljenja i da ne tjerate dijete na nešto za što nije spremno.

14 zastarjelih savjeta koje možete zanemariti

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.