Beba Dohrana 07. studenoga 2016.

Koju hranu ponuditi djetetu kad počne jesti rukama?

beba, dohrana
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Četvrta prekretnica u prehrani počinje kad dijete jede male zalogaje rukama. U početku hranu grabe šakama, a potom razvijaju finiju motoriku tako da komadiće hrane hvataju prstima, točnije palcem i kažiprstom

Dojenčad između sedmog i jedanaestog mjeseca života obično počinje grabiti male komadiće hrane sa stola. To je zasigurno znak da je dijete spremno za prikladan „fingerfood“. Obično su to mali komadići ili mrvice kruha, a postupno možete davati i male komadiće banane, kuhanog krumpira ili mrkve, dojenačkih keksa, malih komadića kruha sa sirnim namazom.

U početku hranu grabe šakama, a potom razvijaju finiju motoriku tako da komadiće hrane hvataju prstima, točnije palcem i kažiprstom.

Gotovo sve vrste hrane koje su hranjive i zdrave mogu činiti prikladne male zalogaje za hranjenje prstima. Od sitnih komadića tjestenine, preko kuhanog povrća do sjeckanog kuhanog mesa i ribe u sitnim komadićima. Također, mogu poslužiti i sitne žitarice poput kuglica s čokoladom i cjelovitim žitaricama koje se tope u ustima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.