Trudnoća Liječenje neplodnosti 06. studenoga 2018.

'Roda kojoj je trebala pomoć' - prva slikovnica za djecu rođenu nakon postupaka MPO

Foto: Facebook/RODA - Neplodnost
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'U Hrvatskoj je preko 30 000 djece rođeno nakon MPO postupaka te smatramo da je vrijeme da i ona dobiju svoju slikovnicu', poručuju iz udruge Roda. Pomozimo im tiskati prvu slikovnicu namijenjenu djeci rođenoj nakon postupaka medicinski potpomognute oplodnje

Udruga Roda pripremila je prvu slikovnicu u Hrvatskoj i regiji namijenjenu djeci rođenoj nakon postupaka medicinski potpomognute oplodnje i njihovim prijateljima, a sada ju žele i podijeliti sa svim MPO obiteljima u koje je roda doletjela na krilima znanosti.

beba, roditelji Možda te zanima... Iskustva s medicinski potpomognutom oplodnjom Trudnoća

"Već duže vrijeme gajimo ideju o slikovnici za najmlađe pomoću koje će roditelji djetetu moći, na veseo i djeci razumljiv i prihvatljiv način, ispričati svoj MPO put, svoje odluke i svoju borbu da dođu do čarobnog trenutka", piše na Indiegogo platformi udruge Roda na kojoj prikupljaju novac kako bi tiskali 500 primjeraka slikovnice 'Roda kojoj je trebala pomoć', a kako navode - većina slikovnica tiska se za donacije u knjižnice i vrtiće, dok će preostale biti na raspolaganju svima koji u Rodi traže informacije o neplodnosti i medicinski potpomognutoj oplodnji.

'Vrijedno čekanja': Dirljiva posveta svima koji se bore s neplodnošću

Jedno od nadahnuća za ovaj projekt bio im je i Robert Veriga, prva IVF beba u Hrvatskoj koji je nedavno proslavio 35. rođendan, a koji je i sam odrastao sa informacijom da je IVF beba i rado je odgovarao na sva pitanja svojih vršnjaka. 

Upravo zato udruga Roda slikovnicom želi djeci rođenoj nakon postupaka medicinski potpomognute oplodnje približiti njihov put na ovaj svijet. "Kada djecu od malih nogu učimo da postoje različiti načini da postanemo roditelji, ta činjenica postaje dio njih, time ih osnažujemo da se nose s mogućim izazovima i situacijama koje MPO teme mogu donijeti", navode na stranici crowfunding kampanje.

Možda te zanima... Prva hrvatska 'beba iz epruvete' slavi 35. rođendan Trudnoća

Ako i ti želiš podržati ovu hvalevrijednu kampanju, možeš im pomoći svojom donacijom, a sve detalje pronađi na stranici kampanje.

Možda te zanima... Bol i sreća: Nevjerojatno foto putovanje obitelji kroz potpomognutu oplodnju Trudnoća
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kate4141

    Dr.Agbazara ist ein großartiger Mann, dieser Arzt hilft mir, meine Geliebte Jenny Williams zurückzuholen, die vor 1 Jahr mit mir Schluss gemacht hat und vor ein paar Tagen kam er zu mir zurück und bat sie mit Hilfe dieser spirituellen Kräfte zurück zu akzeptieren. Also, wenn Sie Hilfe in jeder Situation im Leben brauchen, kontaktieren Sie ihn per E-Mail über: ( agbazara@gmail. com ) oder rufen Sie / WhatsApp  +234 810 410 2662

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.