Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 25. listopada 2018.

Dvogodišnjak ne govori, samo pokazuje prstom

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Logopedinja Katarina Matijević objašnjava kako izgleda timska obrada na koju je poslano dvogodišnje dijete koje još uvijek nije progovorilo

Imam dijete od dvije godine koje su poslali na timsku obradu. Ne priča već samo pokazuje rukom. Nekad sve sluša donesi, daj itd. Nekad ne. Što se desi ako timska obrada nešto procijeni? Što ako rezultati nisu dobri?

dječak dečko lopta Možda te zanima... Je li normalno da dijete od dvije godine ne govori? Vrtić

Nakon svake obrade stručnjaci koji su vršili procjenu roditelju objasne rezultate koje je dijete postiglo i eventualnu dijagnozu. Također se daju savjeti i smjernice za daljnji rad s djetetom te se u suradnji s roditeljima napravi plan poticanja razvoja kroz svakodnevne aktivnosti, individualno za svako dijete, vodeći računa o djetetovim sposobnostima, interesima i poteškoćama koje pokazuje. Najvažnije je biti iskren prilikom davanja anamnestičkih podataka, jer će se jedino tako pronaći najbolji mogući način da dijete napreduje.

dijete djevojčica Možda te zanima... Usporen razvoj govora treba prepoznati do 2. rođendana Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.