Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 03. kolovoza 2018.

Dijete ima 14 mjeseci, a nema još nijedan zub

beba dječak
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Do kad je normalno da mliječni zubi ne izbijaju i kad je potrebno potražiti pomoć stručnjaka, odgovara stomatologinja Ivana Cekić

Sin ima 14 mjeseci i još uvijek nema zubića, ali jede apsolutno sve. U par navrata imao je simptome koji su vezani za nicanje zuba, ali još uvijek ništa. Zanima me do koje dobi nema razloga za brigu.

Možda te zanima... Kalendar dječjih zubića od rođenja do 12. godine Beba

Nicanje mliječnih zubi je individualno, a patološkim se smatra nicanje koje kasni više od šest mjeseci od uobičajena vremena početka nicanja. Ako djetetu zubi ne počnu nicati do kraja prve godine ili svi ne niknu do kraja druge godine, bilo bi dobro obratiti se stomatologu kako bi se ustanovilo postoje li u čeljusti osnove za zube i koji je razlog da nisu izniknuli.

S obzirom da vaše dijete ima 14 mjeseci, pričekajte još 6 mjeseci pa ako niti jedan zubić nije niknuo, obratite se svom stomatologu ili timu stručnjaka na stomatološkom fakultetu.

zubi Možda te zanima... Kojim redom niču trajni zubi? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.