Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 17. ožujka 2024.

6 stvari koje znaju samo mame crvenokose djece

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

17. ožujka je dan svetog Patrika koji je jako važan dan u Irskoj, ali sve je više omiljen i u ostatku svijeta. Osim zelene boje, s njim se povezuje i crvena kosa, pa ako slučajno pogodiš 'roditeljski jackpot' i dobiješ 'malog riđokosog', majka i blogerica Janssen Bradshaw donosi ti nekoliko savjeta

Kada se beba rodi, uvijek postoje iznenađenja. Veliko iznenađenje imala je i majka tri i blogerica djevojčice Janssen Bradshaw

Za nju i njenog supruga jedno od najvećih iznenađenje s drugom bebom bila je njezina crvena kosa. Od prvih dana ljudi ih stalno pitali "Je li njezina kosa crvena?" I kako je rasla tako je postajala sve crvenija. "Budući da ni moj suprug ni ja nemamo crvenu kosu, nismo se pripremili za to kako je imati dijete s crvenom kosom", ispričala je.

Duga kosa je za curice, a kratka za dječake?

Ako slučajno pogodiš roditeljski jackpot i dobiješ 'malog riđokosog', Janssen Bradshaw ti donosi nekoliko savjeta koje je podijelila na Mom.me.

Stalno će ga komentirati

Kad god izađemo, garantiram da će netko komentirati (podijeliti svoju priču o crvenoj kosi bilo da se radi o djetetu, unuci ili praunuci). Ako su bebe izvor lakog razgovora, beba s crvenom kosom je dvostruko veća. 

Možda te zanima... Mame dugokosih dječaka: Rečenice koje ne želimo čuti Vrtić

Ne možeš zabrljati sa zaštitom od sunca

Svi članovi naše obitelji na početku su veliki ljubitelji kape / sunčanih naočala / krema za sunčanje. No, 'crvena glava' je posebno osjetljiva i ako slučajno ne namažete dobro kožu zaštitnom kremom, zaboravite ponijeti šešir na izlet, osjećat ćete se jako krivom kada će koža tvog djeteta izgledati poput boje kose. 

Crvenokose je 'teže' odijevati

Moja najstarija kći je plavuša i većina boja na njoj izgleda prilično dobro. No, crvena kosa u kombinaciji s blijedom kožom čini pronalaženje pravih boja malo težim.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Postoji neka istina o tom crvenokosom stereotipu

Naša mala crvenokosa je vrlo slatka djevojka većinu vremena. Ali 'prekriži' je i dat će ti do znanja da je nesretna. I ona je 100 puta tvrdoglavija od svoje sestre.

Možda te zanima... Sve zbog kose: Jednogodišnja beba osvojila Internet i postala model Vrtić

Ako nisi crvenokosa, svi će te pitati otkud je došla ta kosa

Moja šurjakinja ima prekrasnu kovrčavu crvenu kosu, a nekoliko mojih rođaka također su crvenokosi, ali budući da i moj suprug i ja nismo crvenokosi, svatko želi znati odakle je došla ta crvena kosa. (Također, ta šurjakinja Ima šestero djece i svi su plavuše).

Šarm postojanja riđokosog djeteta nikada neće nestati

Gotovo svaki dan, ulovim se kako se divim kako je ta kosa slatka.

Možda te zanima... Neodoljivi mali 'čupavci': Bebe s puno kose Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.