Trudnoća Beba u trbuhu 03. ožujka 2024.

Zabavan video pokazuje koju boju očiju će imati tvoja beba

Foto: Pexels
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na temelju očiju roditelja može se predvidjeti boja očiju djece. Zanimljivo je da roditelji sa zelenim i smeđim očima mogu imati dijete s plavim očima. Napišite nam je li kod vas pogođena kombinacija

Budući roditelji često zamišljaju kako će im izgledati dijete; kome će biti slično - mami ili tati, kakvu boju kose i očiju će imati... a genetika nam može pomoći u predviđanju fizičkih karakteristika. Na temelju boje očiju majke i oca, može se izračunati kolika je šansa da će dijete naslijediti određenu boju očiju, od mame, tate, ali naslijeđivanje ovisi i o genima baka, djedova, prabaka i pradjedova.

obitelj, djeca, boje očiju Možda te zanima... Kako to da roditelji sa smeđim očima mogu imati plavooku djecu? Trudnoća

Svatko nasljeđuje dva gena od svojih roditelja - jedan od majke i jedan od oca. Boja očiju zapravo je izgled šarenice oka, mišićnog prstena oko zjenice koji kontrolira količinu svjetla koja ulazi u oko. Do bebinog šestog mjeseca, primijetit ćete da se boja očiju više puta mijenja. Nakon toga, promjene se polako stabiliziraju. Najrjeđa boja očiju je zelena, samo 5% svjetske populacije ima tu rijetku boju očiju.

What your future child will look like?

Posted by Bright Side on Thursday, 25 February 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.