Školarci Slobodne aktivnosti 17. travnja 2017.

Djevojčica pokazala super frizuru unatoč alopeciji

Foto: Instagram/daniellawride
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kreativna mama napravila je svojoj kćeri ludu frizuru za tematski dan u školi, i iako njezina djevojčica boluje od alopecije, izgledala je spektakularno

Nakon što je kosa njezine kćeri počela ispadati, Daniella Wride, odvela ju je dermatologu i saznala da njezina 7-godišnja Gianessa boluje od alopecije, autoimune bolesti koja uzrokuje gubitak kose. Nekoliko tjedana kasnije, bila je nervozna oko tematskog dana u školi njezine djevojčice, kada sva djeca imaju neku ludu i otkačenu frizuru. No, kreativna mama pronašla je rješenje. 

"Prošle godine, pretvorili smo joj kosu u šareni rog jednoroga i posebno je uživala u tom danu. Znala sam da želim učiniti nešto zabavno za nju i ove godine", rekla je Daniella. U trgovini je našla šarene naljepnice i pomislila kako će se one savršeno uklopiti uz osobnost njezine kćeri.

Nakon što se Gianessa pogledala u ogledalo i vidjela cvijeće, leptirića i sovu, bila je oduševljena, a posebno joj se svidjela zelena sova jer joj je zelena omiljena boja. Njezini prijatelji u školi također su pohvalili frizuru, a mama Daniella ističe kako svakodnevno podsjeća Gianessu da je ona prekrasna, s kosom ili bez kose. Također potiče druge s autoimunim bolestima da nose što god žele i u čemu se oni osjećaju najugodnije, bez obzira na druge oko sebe.

"Bilo da nosi periku, maramu, šešir ili apsolutno ništa, izgleda spektakularno!", zaključila je mama Daniella. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.