Zaljubi se u ovo predivno jelo na žlicu i pobijedi svaku mogućnost prehlade ili gripe!
Juha s povrćem uvijek je dobar izbor, još ako u nju dodamo zdravo i svježe povrće, dobit ćemo pravu vitaminsku bombu. Napravi minestrone s mrkvom, rajčicom, porilukom, mahunama - ili bilo kojim povrćem koje imaš kod kuće. Uz malo tjestenine, ova juha pretvara se u savršeno glavno jelo!
Sastojci:
- 1 češanj češnjaka
- 1 luk
- 2 - 3 mrkve
- 1 komad celera
- 1 poriluk (manji)
- 2 krumpira
- 400 g konzerviranog bijelog graha
- 100 g tanko narezane slanine
- 400 g sitno sjeckane rajčice
- Maslinovo ulje
- Malo kelja (nekoliko listova tanko narezanih)
- 1 l povrtnog temeljca
- 100 g tjestenine
- Parmezan za posluživanje
Priprema:
- Narezati češnjak, luk, mrkvu, celer, krumpir i poriluk na sitne komadiće (otprilike 1 cm) i staviti u veću posudu. Grah ocijediti.
- U posudi za kuhanje, na malo ulja, popržiti slaninu (oko 2 min), dodati narezani luk,poriluk, češnjak, mrkvu i celer te kuhati i lagano miješati oko 15 minuta - dok povrće ne omekša; dodati krumpir, grah i rajčicu te zaliti povrtnim temeljcem.
- Kuhati otprilike 30 minuta uz povremeno miješanje. Provjeriti je li krumpir kuhan - ako jest, dodati narezani kelj i tjesteninu i kuhati još 10 minuta - odnosno, dok se tjestenina ne skuha.
- Posoliti/popapriti po želji.
- Poslužiti toplo uz malo ribanog parmezana.
Dobar tek!
Još recepata potraži na missGASTRO.