Napravite pizzu, ali bez umaka od rajčice. Bijela pizza bi mogla biti malo iznenađenje za vašu djecu
Sastojci:
- 1 tijesto za pizzu
- 0.25 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- 0.5 šalice grčkog jogurta
- 0.5 šalice ricotte
- 1.5 žličica soli
- 0.5 žličice sušenog timijana
- list bosiljka
- 1.5 šalica cherry rajčice
- 0.25 šalice parmezana
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 260°C, a ako nije moguće na najvišu temperaturu koju dozvoljava pećnica.
2. Na malo pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljajte pripremljeno tijesto na krug promjera oko 25 cm.
3. Površinu tijesta lagano nauljite i premjestite ga na pleh za pečenje obložen masnim papirom.
4. U manjoj tavi pirjajte češnjak na malo maslinovog ulja da omekša, oko 2 minute.
5. U zdjelici pomiješajte češnjak s jogurtom, ricotta sirom i pola žličice soli. Smjesu ravnomjerno premažite po površini tijesta, a 2 cm tijesta od ruba pizze ostavite prazno.
6. Posipajte timijan, bosiljak i rajčice po površini, a zatim pomiješajte preostalu sol s naribanom parmezanom i također posipajte po pizzi.
7. Pecite 10-12 min u zagrijanoj pećnici ili dok rubovi poprime zlatno smeđu boju a sir se otopi.
Potražite još novih recepata na portalu Gastro.hr