Djeca vole krumpir! To znamo svi. Napravi ga na malo drugačiji način. Krumpir pečen u foliji ili ljusci iznutra može biti mekan poput pirea, što će mališani obožavati
Sastojci:
- 9 komada zrelog krumpira
- 2 crvena luka
- 5 žlica kiselog vrhnje (12% masti)
- 150 grama goude
- 5 kriški pancete
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
1. Krumpir operi i kuhaj s korom 20-30 minuta (ovisno o veličini krumpira). U svakom slučaju, ne smije se prekuhati jer će se onda teško izdubiti te će se raspadati.
2. Krumpir potom oguli i izdubi mu sredinu žličicom ostavljajući rub od oko 1/2 cm.
3. Na ulju poprži sitno sjeckani luk. U posudi pomiješaj izdubljeni dio krumpira, prženi luk, kiselo vrhnje i oko 100 g ribanog sira. Posoli i popapri.
4. Napuni smjesom izdubljeni krumpir, složi ga na papir za pečenje u veći lim, pospi ostatkom sira i u svaki komad utisni komadiće pancete.
5. Peci u pećnici na 200 stupnjeva oko 20-30 min dok krumpir ne poprimi lijepu žućkastu boju.
Potražite još recepata za na portalu missGASTRO.