Omiljeno pileće meso odlično se slaže s povrćem i tjesteninom. Probajte ovu kombinaciju s vrhnjem, pasiranom rajčicom i više vrsta povrća
Sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 500 grama pilećih prsa
- 4 mrkve
- 1 tikvica
- 250 ml pasirane rajčice (passata)
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 500 grama tjestenine s jajima
- sol
- papar
Priprema:
1. Ogulite i grubo naribajte mrkve i tikvicu, očistite i nasjeckajte luk te narežite pileća prsa na manje trakice.
2. Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte pileća prsa i nastavite s pirjanjem.
3. Kada tekućina koju je pustilo meso ispari, dodajte naribane mrkve i malo posolite povrće i meso. Nakon 5 minuta dodajte naribanu tikvicu i termički obrađujte daljnjih 5 minuta.
4. Sastojcima dodajte pasiranu rajčicu, začinite prema ukusu, dobro promiješajte i kuhajte poklopljeno otprilike 15 minuta. Pred kraj kuhanja u umak umiješajte vrhnje za kuhanje.
5. Dok se umak kuha, skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja. Kuhanu tjesteninu odmah pomiješajte s umakom i poslužite.