Piletina i slatko slani umak savršeno se slažu. Dodajte nešto hrksave brokule za svježinu, a na kraju pospite sezamom da zakrcka pod zubima. Ovo jelo možete poslužiti samo ili uz jednostavnu i čistu rižu
Sastojci:
- pileća prsa
- brokula
- 6 žlica meda
- 4 žlice kečapa
- 4 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice octa
- 3 žlice soja sosa
- 1 žličica češnjaka u prahu
- sezam
Priprema:
1. Pomiješajte med, kečap, šećer, ocat, soja sos i češnjak.
2. Nauljite tavu ili wok pa dodajte posoljenu piletinu nasjeckanu na komadiće.
3. Pecite oko 10 minuta dok ne ne dobije smeđu boju
4. Dodajte male cvjetove brokule i prelijte umakom.
5. Kuhajte i miješajte još 5 minuta dok je piletina pečena, a brokula malo omekša.
6. Ukoliko je potrebno, dodajte žlicu vode.
7. Na kraju pospite sezamom.