Vrtić Prehrana djeteta 13. ožujka 2023.

'Molimo vas birajte zdravije opcije' - Odgojiteljica posramila mamu zbog hrane koju je stavila u kutiju za ručak

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnogi roditelji su komentirali kako podržavaju ovakav sustav što se tiče prehrane, ali ne podržavaju da ne mogu djetetu tu i tamo staviti slasticu - pogotovo kad je napravljena doma i točno znaju od kojih namirnica

Nakon što je spisateljica Melinda Tankard Reist, prijateljica jedne australske mame, podijelila poruku na društvenim mrežama, uz svoju opasku da joj je rekla da sutra stavi dvije kriške, pokrenula se žustra rasprava o zdravoj prehrani djece i komunikaciji između vrtića i škola s roditeljima.

Naime, mama osmero djece neugodno se iznenadila kad je primila poruku o komadu domaće čokoladne torte, koju je poslala u kutiji za ručak u vrtić sa svojim trogodišnjim djetetom. Poruka je napisana crvenim slovima uz tužno lice: "Vaše dijete danas ima krišku čokolade iz crvene kategorije hrane. Molimo vas da birate zdravije opcije."

U vrtićima i školama diljem svijeta koristi se takozvani semafor koji predstavlja piramidu hrane i pića temeljenu na njihovim prehrambenim vrijednostima. Zelene su zdrave namirnice, a crvena ona koje se ne preporučuju, a uključuje kolače, slastice, masti i bezalkoholna pića. 

Mnogi roditelji su komentirali kako podržavaju ovakav sustav što se tiče prehrane, ali ne podržavaju da ne mogu djetetu tu i tamo staviti slasticu - pogotovo kad je napravljena doma i točno znaju od kojih namirnica.

"Jednom je moje dijete dobilo takvu poruku za graham krekere!", napisala je jedna mama. 

Još veći problem predstavlja način na koji je vrtić mami prenio poruku, ostavljajući ju u osjećaju da je napravila nešto loše i da nije dobra mama. Koje je tvoje mišljenje?

Možda te zanima... Ovo je najgora hrana za malo dijete, kažu stručnjaci Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.