Vrtić Prehrana djeteta 31. kolovoza 2021.

Mama se našla na meti kritika nakon što je pokazala užinu svojeg 5-godišnjaka

Foto: Shutterstock ; Nova školska godina
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Što spremiti djetetu za užinu u školi, pitanje je koje si gotovo svakodnevno postavljaju roditelji diljem svijeta.

Mama iz Engleske se u jednoj roditeljskoj Facebook grupi uključila u raspravu o tome što roditelji pakiraju djeci za školsku užinu. Odlučila je pokazati što ona servira svojem sinu te je objavila fotografiju kutijice.

Školski obrok njezinog petogodišnjaka sadrži omlet, jagode, mesne prerađevine, ribani sir, jagode sa slatkim posipom i muffin s komadićima čokolade - a mnogi roditelji nisu bili impresionirani sadržajem kutije. 

 | Author: Facebook Foto: Facebook

U objavi na Facebook-u, mama se požalila da je njezin dječak i dalje gladan nakon što pojede sve iz kutije. "Gospodin je i dalje gladan nakon što je pojeo omlet s četiri jaja i sve ostalo iz kutije," napisala je. 

No, roditelji su joj u komentarima napisali da je mogući problem u previše nezdrave i prerađene hrane. "Izgleda kao puno prerađene hrane, možda je to razlog?", napisala je jedna žena. Naime, procesirana hrana u odnosu na neprocesiranu ima viši udio masti, šećera i soli. 

Roditelji su napisali da će ugljikohidrati dječaku dati energiju, ali će nakon njih vrlo brzo postati umoran i ponovno gladan. "Pokušajte sa složenijim ugljikohidratima i proteinima, a izostavite čokolade i slatke posipe po voću", savjetovala je jedna mama. Drugi su rekli da dječaku možda jednostavno treba veća porcija. "Moja kći je stalno gladna i često će pojesti i tri obroka za večeru", rekla je jedna žena.

Smatraš li da je ovakav obrok primjeren za petogodišnjaka? 

 

Možda te zanima... 5 rečenica koje bi trebala izbjegavati govoriti djeci za vrijeme obroka Vrtić

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.