Beba Sve što beba treba 03. prosinca 2020.

3 slasna obroka kojima tvoje dijete neće moći odoljeti

Foto: Guliver

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dječja prehrana treba biti uravnotežena, nutritivno bogata i primamljiva – šarenih boja, zanimljivih oblika i raznih struktura. Beba se voli igrati hranom, zbog toga joj osiguraj pravu malu gozbu

Početak uzimanja druge hrane osim mlijeka velik je događaj i za roditelje i za dojenče, ne samo u prehrambenom smislu. Novi svijet koji se bebi otvara u procesu dohrane bit će joj posebno privlačan. To je ulazak u novi svijet okusa i mirisa, navikavanja na gustoću i tvrdoću hrane, a s vremenom i postupno privikavanje na jelovnik odraslih. Svijest o hranjenju od rođenja predstavlja temelj života, koji se gradi od prvog trenutka kroz odnos majke i djeteta. Svakom djetetu nužno je osigurati unos potrebnih nutrijenata, a kroz pažljivo odabrane namirnice i prateći kalendar prehrane za razvoj i rast, možeš osmisliti jelovnik u kojem ćeš zajednički uživati s bebom. Donosimo ti tri recepta za ručak koji će beba obožavati. Recepti su za bebe od 8. mjeseca starosti.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Kašica od buče, heljde i svježeg sira

Sastojci:

30 g hokaido ili muškatne buče
1 žlica heljde
30 g svježeg sira
3 Bebivita keksa

Način pripreme:

Buču oguliti i narezati na kockice te staviti u hladnu vodu da se kuha. Nakon 8 minuta dodati heljdu te kuhati dok ne bude gotovo. Kad je sve kuhano, ohladiti, dodati svježi sir i kekse te izmiksati.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Varivo od tikvica i brokule s krumpirom i teletinom

Sastojci:

40 g tikvica
30 g brokule
40 g krumpira
1 velika žlica zobenih pahuljica
40 g telećeg mesa
½ žličice maslaca

Način pripreme: 

Teletinu očistiti od kožice i masnoće, izrezati na manje komade i staviti kuhati u 3 dl hladne vode. Mladi krumpir oguliti, narezati na kockice, a od brokule cvjetove razdijeliti na manje komade i staviti kuhati s mesom. Kad je skoro kuhano, dodati tikvice, koje prethodno treba oprati, oguliti, očistiti od sjemenki i narezati na kockice. Kuhati bez miješanja dok svi sastojci ne budu mekani. Na kraju dodati zobene pahuljice i maslac. Ako je potrebno, može se doliti vode kako bi varivo bilo jušnije. 

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Pileći rižoto s tikvicom i porilukom

Sastojci:

1 pileći filet ili dva otkoštena zabatka
1 manja tikvica
¼ crvenog luka
malo soli, 
1 žlica maslinova ulja
1/3 poriluka (bijeli dio)
1 šalice riže
3 šalice vode 

Način pripreme: 

Piletini odstraniti kožu i kosti, oprati, narezati na sitne kockice i pirjati na laganoj vatri 10 minuta. Izvaditi meso sa strane na tanjur, a u posudu u kojoj se pirjalo meso staviti na tanke kolutove narezan luk i poriluk. Podlijevati vodom dok ne omekša, oko 10 minuta. Dodati rižu i vodu te kuhati dok voda ne ispari. Kad je skoro kuhano, vratiti meso te dodati sitno narezani peršin i malo vode pa nastaviti kuhati uz stalno miješanje dok rižoto ne bude gotov i kremast. U gotovi rižoto možete umiješati žlicu vrhnja
Umjesto riže možete koristiti ječam ili heljdu. Ječam se kuha desetak minuta dulje nego riža, a heljda otprilike pet minuta manje.

Početak uzimanja druge hrane osim mlijeka, velik je događaj i za roditelje i za bebe i ne ide uvijek idealno. Dojenče ulazi u novi svijet okusa i mirisa, navikava se na unos hrane žlicom, gustoću i tvrdoću hrane te postupno privikavanje na jelovnik odraslih. U izazovima koji slijede u procesu dohrane Bebivita ti nudi veliki izbor recepata i ideja za ukusne obroke koje će beba obožavati.

Dobitnice 4. kruga Bebivita nagradnog natječaja su: 

  • Ana Marija Šešlek
  • Valentina Matešković
  • Ivana Lapić

Čestitamo!

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • voxovej

    My co-worker's step-mother makes $81 every hour on the internet.. she has been fired from work for 9 months and last month her pay was 15737 just working from home for two hours every day, check out this.,.,.,.,. Www.earn75.Com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.