Zašto ne biste, umjesto s jednim, poslužili tjesteninu s dva umaka. Sočna tjestenina s povrćem i sirom zadovoljit će male i velike gurmane
Sastojci:
- 500 grama špinata
- 60 grama maslaca
- sol
- svježe mljeveni papar
- 300 grama ricotta
- 250 grama parmezana
- 2 jaja
- 12 komada cannellona
Umak od rajčica:
- 1 režanj češnjaka
- 1 luk
- 30 grama maslaca
- maslinovo ulje
- 325 grama rajčice
- bosiljak
Umak bešamel:
- 500 ml kravljeg mlijeka
- 60 grama maslaca
- 125 grama bijelog pšenično brašna
Priprema:
1. Napravite umak od rajčice. Pomiješajte u tavi češnjak i luk s maslacem i uljem. Pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne postane staklast. Dodajte rajčice te začinite solju i paprom. Lagano kuhajte na srednjoj vatri 25 min. Dodajte bosiljak neposredno prije ga što maknete s vatre.
2. Kuhajte špinat u posudi slane vode od osam do deset minuta. ocijedite, istisnite višak tekućine te sitno narežite. U tavu stavite pola maslaca i špinat. Posolite i popaprite. Kratko popržite na jakoj vatri dok špinat ne upije maslac.
3. Izradite bešamel. Rastopite maslac s brašnom, dodajte polovicu vrućeg mlijeka uz neprestano miješanje. Dodajte postupno ostatak mlijeka te nastavite miješati pjenjačom dok ne zakuha. Začinite solju.
4. Kuhajte cannellone od špinata u velikoj posudi zasoljene vrele vode pola vremena navedenog na pakiranju. Ocijedite i stavite pod hladnu vodu. Posušite ih i nadjenite mješavinom ricotte i špinata. Obložite dno vatrostalne posude slojem bešamela i stavite cannellone u jednom sloju. Prekrijte naizmjence žlicama bešamela i umaka od rajčice.
5. Pospite parmezanom i poprskajte maslacem. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr