Fenomenalna kombinacija mljevenog mesa, mrkve i graška divno će se spojiti s kremastim pire krumpirom, a kad ju zapečete u pećnici, zagarantirano ćete očarati ukućane
Meso pirjajte dugo, a dodati mu možete i neke svoje začine po izboru kako bi poprimilo još bolje arome. Krumpir pak kuhajte s režnjevima češnjaka kako bi ga učinili zanimljivijim. Povežite sve zajedno u posudi za pečenje, zapecite i poslužite.
Sastojci:
- 4 veća krumpira
- 100 ml mlijeka
- 2 žlice maslaca
- 2 režnja češnjaka
- 1 glavica luka
- 2 veće mrkve
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 150 ml temeljca
- 100 g graška
- peršin
- sol i papar
Priprema:
1. Nasjeckajte luk i krumpir.
2. Krumpir ubacite u posoljenu vodu s dva režnja češnjaka pa ga kuhajte dok ne omekša, a nasjeckani luk pirjajte na malo ulja.
3. Za to vrijeme naribajte ili sitno nasjeckajte mrkvu pa je dodajte luku.
4. Dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne poprimi boju. Dodajte temeljac, sol i papar. Ubacite grašak pa još kratko pirjajte dok ne omekša, a tekućina ne ispari i umiješajte peršin.
5. Prebacite sve u posudu za pečenje.
6. Kad je krumpir gotov, maknite češnjak, dodajte mu mlijeko i maslac, malo soli i papra pa ga pretvorite u pire. Pire premažite preko mesa u posudi za pečenje i zapecite na 200 stupnjeva oko 15 do 20 minuta.
Dobar tek!
Pročitajte više na Gastro.hr