Za nešto drugačiji ručak, pripremite ovu jednostavnu pitu u kojoj će se idealno složiti omiljeni krumpir i piletina
Sastojci:
- 300 g piletine
- Sok od pilećeg pečenja
- Šalica temeljca
- Glavica luka
- Žlica maslaca
- 0,5 žlice brašna
- Sol, papar
- Mrkva
- Žličica mljevene crvene paprike
- 0,5 šalice graška iz limenke
- Žlica sjeckanog peršina
- 1 kg krumpira
- 2 žlice mlijeka
- 200 g maslaca
- 2 žumanjka
- sir po želji
Priprema:
1. Ispecite piletinu ili nasjeckajte pileće pečenje. Ogulite krumpire, narežite ih na kockice i kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Još vruće krumpire usitnite drobilicom za pire dodajući malo mlijeka i maslaca. Meso od pilećeg pečenja sitno nasjeckajte. Luk očistite i prepržite na žlici maslaca, dodajte brašno, pržite još nekoliko minuta te zalijte juhom i sokom od pečenja.
2. Dodajte kockice mrkve i ocijeđeni grašak. Posolite, poparite, dodajte sjeckani peršin i mljevenu papriku pa kuhajte nekoliko minuta. Umiješajte komadiće sitno sjeckanog pilećeg mesa i ostavite na vatri samo da se dobro zagrije.
3. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Dublju zdjelu za pečenje premažite maslacem i obložite šalicom pasiranog krumpira. Posložite po njemu meso sa sokom te prekrijte preostalim krumpirom. Umutite žumanjke i prelijte ih po smjesi od krumpira. Stavite pitu u dobro zagrijanu pećnicu dok se krumpir na vrhu ne zapeče. Ako želite, pred kraj dodajte sir.
Potražite još recepata na Gastro.hr