Mekan, sočan i kremast kuhani krumpir postat će vaš omiljeni prilog nakon što ga pripremite na jedan sasvim poseban način
Kuhani krumpir ponekad može biti dosadan, a ako uz to još niste usavršili svoju tehniku kuhanja krumpira, može vam ispast i presuh. Iz tog razloga ga najčešće pretvaramo u pire ili dovršavamo na tavi. Da biste pripremili posve drugačiji, najukusniji kuhani krumpir nisu vam potrebne nikakve posebne sprave niti namirnice.
Dovoljni će biti tek krumpir, češnjak, lovorov list, maslac, sol i papar. U obzir naravno dolaze i bilo koji drugi začini kojih se sjetite i koje vaše nepce voli.
U vodu stavite cijeli manji ili nasjeckani veći krumpir, dodajte mu jedan režanj češnjaka, jedan lovorov list, nekoliko zrna crnog papra i po želji druge začine. Dodajte hladnu vodu, začinite ju sa soli i stavite da se kuha na srednjoj vatri. Znat ćete da je krumpir gotov tako da u njega zabodete vilicu ili čačkalicu. Unutrašnjost mora biti meka, no pazite da ga ne prekuhate kako se krumpir ne bi raspao.
Kada je kuhan, ocijedite ga i izvadite sve dodatke koji su se kuhali uz krumpir. Prepolovite krumpir dok je još vruć i dodajte mu dvije do četiri žlice maslaca sobne temperature, pa dodatno začinite soli i paprom.
I to je to! Za mekan, podatan i sočan prilog potrebna je tek mala intervencija u klasičnu pripremu kuhanog krumpira, a upravo ona donijet će sjajne promjene koje će vas u potpunosti osvojiti
Potražite još recepata na Gastro.hr