Nova kombinacija okusa smjestila se u kalupe za muffine! Ako razmišljate što pripremiti za doručak ili međuobrok, predlažemo ove sjajne kolačiće
Zdravi su, sočni i prava su poslastica! Ako ih pripremate za doručak, ispecite ih dan ranije da vas gotov doručak dočeka čim se probudite. No, ove slasne muffine, možete pripremiti i kao popodnevni desert. Odlična kombinacija mrkve, banane i zobenih pahuljica prava je stvar za zdrav i zasitan obrok.
Sastojci:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 200 g glatkog brašna
- 2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 150 g banane zdrobljene vilicom
- 105 g sitno naribane mrkve (otprilike jedna mrkva)
- 225 g rastopljenog maslaca
- 2 žličice praška za pecivo
Za posipavanje:
- 25 g šećera
- 75 g zobenih pahuljica
- 1 1/2 žlica suncokretovog ili kokosovog ulja
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 190 stupnjeva.
2. Izmiksati 150 g šećera i 3 jaja. Miksati oko 5 minuta, dok ne postane svijetla i pjenasta smjesa.
3. Brašno pomiješati s muškatnim oraščićem i praškom za pecivo.
4. Lagano umiješati bananu i mrkvu u izmiksana jaja sa šećerom te postupno dodavati brašno i sve dobro izmiješati da se sjedini.
5. Smjesu raspodijeliti u 12 kalupa za muffine.
6. Pomiješati muscovado, zobene i ulje te rasporediti po smjesi u kalupima i peći 25 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Poslužite ih tople uz šalicu toplog kakaa ili vruće čokolade, a možete ih poslužiti i hladne, uz dodatak još nekog voća poput borovnica, jagoda ili slično.
Pročitajte više na Gastro.hr