Volite li muffine, a i vaša djeca, isprobajte ovaj recept u kojem glavnu ulogu igraju zobene pahuljice i groždice, koje možete zamijeniti brusnicama
Sastojci:
- 2 šalice pšeničnog brašna
- 0.75 šalice zobenih pahuljica
- 0.25 šalice smeđeg šećera
- 2.5 male žlice praška za pecivo
- 1 mala žlica soli
- 0.5 male žlice mljevenog cimeta
- 1 šalica mlaćenica
- 0.33 šalice vrcanog meda
- 50 grama maslaca
- 2 jaja
- 1 šalica grožđica
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 190˚C sa rešetkom u sredini. Kalup za muffine premazati maslacem.
2. Pomiješati brašno, zobene pahuljice, šećer, prašak za pecivo, sol i cimet u većoj zdjeli.
3. U posebnoj zdjeli izmiješati mlaćenicu, med, otopljeni ohlađeni maslac i jaja. Smjesu dobivenu od tekućih sastojaka dodati smjesi od suhih sastojaka zajedno sa grožđicama ili brusnicama i miješati da se svi sastojci povežu.
4. Dobivenu smjesu podijeliti u kalupe i peći oko 20 minuta. Muffini su pečeni kada drvena čačkalica zapiknuta u centar muffina bude čista nakon vađenja. Muffine izvaditi da se ohlade.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr