Vrtić 20. siječnja 2023.

Ovih 7 trikova pomoći će ti raščešljati njenu dugu kosu

Foto: Freepik Izbjegni suze kad god možeš!
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako imaš kći s dugom kosom, sigurno imaš traume od raščešljavanja kose. Pogotovo ako ima gustu, suhu ili kovrčavu kosu. Iako, svaka vrsta kose može biti izazov kada moraš napraviti frizuru ili ju raščešljati nakon pranja.

Nema potrebe trpjeti drame i vrištanje svakoga jutra, a posebno onih dana kad se pere kosa. Izradu frizure, ali i pranje kose možeš pretvoriti u nešto ugodno ako znaš kako raščešljati kosu svoje curice, a da izbjegneš dramu i plač. Da, moguće je počešljati ju bez čupanja.

Možda te zanima... Mame dugokosih dječaka: Rečenice koje ne želimo čuti Vrtić

Samo trebaš slijediti savjete za ovih 7 trikova.

1. Koristi bočicu s raspršivačem

Kupi bočicu s raspršivačem koju možeš napuniti. Ako je kosa tvoje kćeri suha ili kovrčava, bit će ti lakše raščešljati je ako je tek lagano vlažna. Navlaži kosu, pa je polako raščešljaj četkom. Važno je ne smočiti kosu previše, već samo navlažiti kako bi sve bilo lakše.

2. Koristi četku protiv čupanja

Četke protiv čupanja izvrstan su izum i trebaš ih iskoristiti. Njihova uporaba sprječava čupanje dok raščešljavaš kosu. Osim tog, ako kosu lagano navlažiš raspršivačem, tada će raščešljavanje biti puno lakše.

3. Ne peri kosu prečesto

Važno je kosu ne prati prečesto tijekom tjedna. Dva puta je više nego dovoljno, ovisno o vrsti kose tvoje kćeri. Na taj način spriječit ćeš da kosa postane krhka, te će biti zdravija i jača. S druge strane, ako je previše pereš, kosa će se lakše lomiti i zamrsiti. Zato treba voditi računa o tome, ali uvijek razmišljati da to učiniš kako treba. Uvijek kupi poseban šampon za djecu.

4. Nemoj češljati kosu sa šamponom

Kosu nikako ne treba češljati dok je još šamponirana, jer se tako može slomiti - osim što ćeš je dobro počupati. Nakon pranja kose, možeš nanijeti hidratantni regenerator koji se ne ispire, pa je onda raščešljati.

5. Nanesi sredstvo za raščešljavanje

Danas na tržištu postoji mnogo dječjih proizvoda za raščešljavanje koji ti mogu pomoći da lakše raščešljati kosu tvoje kćeri. No, nisu svi prikladni. Treba pripaziti da sastojci budu prirodni i da su blagi prema njezinom vlasištu da se izbjegne nepotrebna iritacija.

6. Pažljivo češljaj kosu

Kako bi raščešljavanje bilo što nježnije, važno je uvijek početi od vrhova, pa tek onda ići prema gore. Na taj se način donji dio neće petljati, a čvorovi se neće nakupljati i činiti raščešljavanje nemogućim, kao što je slučaj ako počneš raščešljavati s vrha glave. Osim toga, možeš malo pridržavati kosu rukom da izbjegneš čupanje.

7. Nemoj previše rastezati kosu

Ako koristiš gumice za kosu, neka one budu što veće to bolje. Osim toga, nemoj previše razvlačiti kosu kada želiš napraviti rep ili pletenice.

Možda te zanima... Zbog predrasuda ošišali smo mu loknice i pogriješili, a evo i zašto Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.