Školarci 06. ožujka 2023.

Sedmogodišnjak se prvi put ošišao i donirao kosu djeci oboljeloj od raka

Foto: YouTube
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad sedam godina puštaš kosu, a onda se odlučiš ošišati, to mora biti poprilično puno kose! No, za tu si kosu, kako god bilo, ipak malo emotivno vezan i nije lako odvojiti se od nje… No, ovaj sedmogodišnjak nije dvoumio.

Sedam godina „duga“ kosa je – poprilično duga kosa. I kad kosu puštaš da raste tih 7 godina, onda to znači da si ipak nekako emotivno vezan uz tu kosu. Sigurni smo da je i Kristijan bio emotivno vezan uz svoju kosu, iako se prvih godina sigurno ne sjeća.

Možda te zanima... Mame dugokosih dječaka: Rečenice koje ne želimo čuti Vrtić

Naime, sedmogodišnji Kristijan iz Prijedora odlučio se ošišati, prvi put od svog rođenja, a kosu je poželio – pokloniti nekoj djevojčici. Mama je to prepoznala kao divnu ideju, te se raspitala kome može pokloniti Kristijanovu kosu, pa je odluka pala na Udrugu roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“, iz Banja Luke.

 | Author: YouTube Foto: YouTube

Kristijanovo šišanje zabilježila je i kamera TV Prijedora, a Kristijan je priznao da je bio jako uzbuđen zbog šišanja, posebno jer je pomislio da će „sad biti pravo muško“. Kristijanu su, naime, znali da ulici reći da je djevojčica. To je nešto što će mnoge mame dugokosih dječaka shvatiti i znati točno kako se tada osjećaju i roditelji i dijete. No, Kristijan se pokazao većim od svih njih, a kosa nije utjecala na to.

Kad je Kristijan bio beba, morao je neko vrijeme provesti na respiratoru, pa su mama i tata uvijek posebno zahvalni na tome što je Kristijan danas zdrav dječak. Uz to su posebno ponosni na njega zbog ove njegove geste.

Ovakve su donacije uvijek izrazito važne djeci oboljeloj od malignih bolesti, koji zbog terapije izgube kosu. Posebno im je važno kad njihova kosa, koja im toliko znači, stigne od nekog njihovog vršnjaka. Upravo ta vršnjačka podrška im daje dodatnu snagu koja im je itekako potrebna.

– On je još uvijek mali i vjerujem da nije ni svjestan koliko je ovim pomogao nekome. Kao starija sestra pričat ću mu o njegovom prvom šišanju, koje je bilo veoma emotivno za sve nas. Trebat će nam vremena da se naviknemo da više nema pletenica i loknica kod Kikija – kaže Kristijanova sestra Mia, prenosi InfoPrijedor.

Možda te zanima... Sve će bebe od ožujka testirati na spinalnu mišićnu atrofiju još u rodilištu Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.