Vrtić 23. ožujka 2024.

Ovaj tata ima urnebesan trik za dobru fotku, a tajna je u jednoj riječi

Foto: Twitter
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dosta ti je fotografija na kojima tvoje dijete izgleda kao da mu je dosta svega ili kao da ima zatvor? Ovaj tata fotograf ima trik za dobivanje dobre fotke, a nećeš vjerovati kako je jednostavno! Svaki put ćeš dobiti savršenu fotografiju.

Koliko ti se puta dogodilo da zamoliš dijete da se nasmije za fotku, a onda dobiješ… Fotku koju ćeš pokazivati samo da se izjadaš kako ti dijete neprestano „sabotira“ stvaranje uspomena. I dobro, činjenica je da su i takve fotografije također vrlo simpatična uspomena i činjenica je da ti izmame osmijeh takve fotografije, posebno kad ih vidiš nakon što prođe koja godina i dijete možda malo i promijeni svoje ponašanje…

Možda te zanima... Roditeljski savjet za uspješan odgoj postao je viralan jer je tako jednostavan, a učinkovit Vrtić

No, nekad, ipak, jednostavno želiš fotografiju na kojoj se tvoje dijete smije! Onako, kao da je baš sretno i zadovoljno. Da bude onakvo kakvo je inače, dok ne uključiš kameru.

E, pa jedan je tata nedavno na Twitteru otkrio svoj genijalan trik kako to postići, a kad čuješ kakav je trik, nećeš se moći prestati smijati. No, ima smisla. Tata Perry je podijelio dvije fotografije svog petogodišnjeg sina jednu pored druge. Na lijevoj slici mališan ima zgrčen, gotovo bolan osmijeh sličan onom emotikonu lica s grimasom. Ali na desnoj slici je dijete kakvo želiš vidjeti na svojoj fotografiji za uspomenu i sjećanje. Dijete s reklame, opuštenog i iskrenog osmijeha.

Ispod fotografija je Perry napisao: “Moj sin kad mu kažem da se nasmiješi i moj sin kad viknem 'kakica!'. Tweet je prikupio pregršt lajkova i retvitova, te brojne komentare oduševljenih roditelja. “Čestitam ti! Otkrio si tajnu i uveo nas na idući nivo roditeljstva", napisala je jedna mama. Drugi je tata dodao da je već otkrio slično rješenje: “Ovo je razlog zašto sam volontirao u školi svog djeteta i sam ih fotografirao. Ako plaćam 50 dolara za te fotke, želim dobru fotku. Naša tajna riječ je bila 'prd'. Reakcija je bila ista." Jedna se mama našalila da su "šale s kakanjem" jedini način da se obiteljsko fotografiranje odradi kako valja.

Perry je, inače, autor dječjih knjiga, a rekao je da su on i njegova supruga Andrea rano otkrili da je jedini način da dobro snime svog malog dječaka taj da ga nasmiju. Kakica je bila očiti izbor, a razumjet će ga svi roditelji mališana i neće propitkivati zašto baš ta riječ. Perry je dodao kako je njegov sin jako zadovoljan činjenicom da je postao internetska zvijezda.

"Vrlo je uzbuđen što je, prema njegovim riječima, poznat," ispričao je Perry. "Objavili su mali članak s njegovom slikom u lokalnim novinama. Ima svojih 15 minuta malo ranije i misli da je sve to super."

Otkako je na društvenim mrežama podijelio slike svog sina jednu uz drugu, Perry je bio zatrpan oduševljenim porukama drugih mama i tata, koji su bili frustrirani zbog neprirodnih osmijeha svoje djece na fotografijama. "Kažu mi da su probali i da je uspjelo, a mene to veseli!", rekao je Perry. "Također, to ne funkcionira samo s djecom. I odrasli to rade kako bi nasmijali jedni druge na slikama."

Jedva čekaš probati, zar ne?

Možda te zanima... 16 savjeta za 'preživljavanje' dvogodišnjaka i trogodišnjaka Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.