Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 07. listopada 2022.

Genijalno! Djed s vrištećim unukom oduševio smirenošću, a iza svega se krije odlična (i šaljiva) metoda!

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Što napraviti kada dijete ima tantrume na javnom mjestu i kako ga umiriti dok vas s negodovanjem gledaju ljudi u trgovini? Pitanje je to na koje mnogi roditelji traže odgovor, a jedan djed ima jednostavno ( i jako šaljivo) rješenje!

Užurbano hodate po supermarketu, opskrbljujete se potrebnim namirnicama, kada odjednom tvoje dijete legne na pod i počne vrištati iz petnih žila, jer želi nešto što si mu zabranila. Potom vas svaki drugi kupac pogledava, a ti samo želiš da vas zemlja proguta kako bi izbjegla sve te osuđujuće poglede. Ako ti je ova priča poznata, ne trebaš se brinuti! Događa se svima, a rješenje čini se ipak postoji. 

Svi mi imamo svoje načine na koje se nosimo s emocijama i ispadima bijesa naših mališana. U kratkoj priči koja je prvobitno objavljena na stranici Reddit riječ je o unuku i djedu koji je postao veoma popularan zbog  jedinstvene metode kontroliranja bijesa svog unuka. Šaljiva priča oduševila je (i nasmijala) tisuće roditelja diljem svijeta, a mi ju prenosimo u nastavku!

Portal Goodtimes je prenio iskustvo žene koja je u trgovini promatrala djeda s vrištećim unukom. Dječak je prvo htio kekse, onda voće, žitarice, sok, a na kraju i čokoladice. "Vidjelo se da djedu nije lako. Ali dok je uzimao s polica stvari koje je imao zapisane na komadiću papira, smirenim glasom je govorio ‘polako, Williame, nećemo još dugo’ i nastavio s kupovinom", ispričala je žena koja je svjedočila situaciji.

Možda te zanima... Dijete ima ispade bijesa u trgovini? Ovo je trik kojim ćeš spriječiti neugodnosti Vrtić

No krenimo redom. Komična scena odvijala se u supermarketu, a ženinu pažnju privukao je djed s trogodišnjim dječakom. Ono što joj je zapelo za oko bilo je loše ponašanje dječaka. Odlučila je promatrati ih sljedećih nekoliko minuta. Djed je bio zauzet kupovinom namirnica, dok je njegov unuk imao ispade bijesa.

Kada su prvi put ušli u dio trgovine sa slatkišima, dječačić je počeo vrištati i plakati tražeći od djeda slatkiše. Krenuli su na prolaz s keksima, a vrištanje se nastavilo. Dječak je nastavio s vrištanjem, tražeći različite stvari u svakom od prolaza u supermarketu. Sve to vrijeme djed je djelovao mirno i govorio: "Polako, Williame, nećemo dugo. Smiri se, sve je u redu."

Uslijedila je još jedna sesija vrištanja i stariji čovjek je rekao: "U redu je Williame, još samo nekoliko minuta i otići ćemo odavde. Drži se!"Dječak se tada počeo ljutiti na šalteru blagajne, na što je djed odgovorio: "William, William, opusti se prijatelju, nemoj se uzrujavati. Bit ćemo doma za pet minuta; ostani cool, Williame."

Žena je bila krajnje impresionirana načinom na koji je djed postupao s dječačićem. Impresionirana djedovom smirenošću,  prišla mu je i upitala ga u čemu je njegova tajna.

"Ne tiče me se, ali dobro ste se snašli u situaciji. William je vrlo sretan što ste mu vi djed."
"Hvala gospođo, ali ja sam William. Mali terorist se zove Steve", odgovorio je djed.

Možda te zanima... Roditelji dijele najbolje trikove koji im pomažu kod ispada bijesa njihovih mališana! Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.