Vrtić Igre za djecu 02. rujna 2017.

Recenzija filmova za djecu: Animirana avantura šumskih životinja koje žive u gradu

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove

“Tvrdi orah 2” je američko-kanadska animirana avantura o šumskim životinjama koje nastoje zaštiti svoje utočište u zadnjem gradskom parku koji nije pretvoren u igralište ili golf teren. Iako je ovo dječji film, nasilja ima u izobilju. Od bezrazložnog zabijanja vjeverice Luje u poštanske sandučiće, gađanja životinja s praćkom ili pak drobljenja šintera opremom iz zabavnog parka.

Baš kao i u filmu “Vrapčić Richard” pojavljuju se scene s grizenjem kablova, pa je preporučljivo da nakon filma roditelji daju djeci do znanja da to nije baš zabavno i bezopasno. Ono što je pohvalno je da se film bavi temama vezanim za zaštitu okoliša i problemom uništavanja staništa divljih životinja zbog  učestale gradnje. Film se prikazuje u 4DX, 3D i 2D formatu (nije prilagođen za IMAX iako se i tamo prikazuje) te je sinkroniziran na hrvatski jezik. Iako je pun akcije i malenih krznenih životinja koje izvode razne gegove, odraslima bi film mogao biti poprilično dosadan.

Za djecu: 5+.

Za roditelje: Unatoč brojnim akcijskim scenama i gegovima roditeljima će teško plijeniti pažnju.

Nasilje: Prisutno je nasilje. Recimo kada Luju štakor Kompa lupi daskom po glavi ili kada gradonačelnikova kći praćkom gađa životinje. Za djecu animirani film može biti stvaran kao i okolina u kojoj žive. Ako uvide da je nasilje normalan i prihvatljiv način ponašanja kako bi se nešto postiglo, mogli bi ga početi provoditi i u stvarnosti. 

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Primjeren je djeci.

Seks: Ima prizora i dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo nije primjeren za manju djecu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.