Školarci Slobodne aktivnosti 18. lipnja 2017.

Recenzija animirane avanture: Patke za nemoguće zadatke

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove

Film “Patke za nemoguće zadatke” je rusko-američko-kineska animirana avantura o sukobu mandarina pataka s vojskom pridošlih divljih pataka. Djeca pačjih vođa se zaljubljuju, a pojavljuje se i misteriozna seksepilna žena koja želi uhvatiti jednu od njih.

Film je potpuno neuravnotežen – s jedne strane je slabom animacijom i jednostavnom radnjom primjeren mlađoj nezahtjevnoj djeci, no s druge je prošaran neprimjerenim seksualnim aluzijama. Roditelji također moraju brinuti o zaista nepotrebnom uvredljivom rječniku. Film barem može poslužiti za razgovor s djecom o kulturološkim razlikama i mobbingu. Sinkroniziran je na hrvatski, a prikazuje se u 2D i 3D formatu.

Za djecu: 7+.

Za roditelje: Slaba animacija, razrada likova i režija roditeljima će teško plijeniti pažnju.

Nasilje: Nasilje je prisutno kroz slapstick gegove i borbe likova, ali i kroz mobbing.

Zastrašujući prizori: Nema ih.

Rječnik: Koriste se riječi kreten, idiot i glupan, nepotrebno potičući kod djece neprimjeren vokabular koji može povrijediti druge ali i njih same.

Seks: Naglašene su seksualne iluzije kroz stereotipne dijaloge i agresivni seksipil glavne negativke.

Tempo: Umjeren.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.