Vrtić Igre za djecu 29. srpnja 2017.

Recenzija: Avantura o vrapčiću koji je uvjeren da je roda

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, "Najsretnija beba Hrvatska" pruža preporuke za Kids friendly filmove

“Vrapčić Richard” je njemačko-belgijska animirana avantura o vrapčiću koji je uvjeren da je roda, pa se nastoji uklopiti u njihovo jato i odletjeti u Afriku. Nakon što ga rode prevare i odlete bez njega, u avanturi do toplijih krajeva pomažu mu njegovi novostečeni prijatelji, sova Olga i papagaj Kiki.

Kroz film se provlače teme poput podcjenjivanja, neprihvaćanja različitosti, otuđenja, te krivih stereotipa o fizičkom izgledu. Sve je to popraćeno gegovima koji mogu i roditelje dobro nasmijati. Posebno su zabavne scene s golubovima koje trese struja dok stoje na električnim kablovima, jer se referiraju na utjecaj društvenih mreža na svakodnevni život. No roditelji trebaju djeci objasniti da je to šala i da su kablovi i žice koji provode struju vrlo opasni i nisu za diranje.

Film je sinkroniziran na hrvatski, te je primjeren i za manju djecu. Za veću djecu, film može poslužiti za razgovor o društvenim vrijednostima i utjecaju društvenih mreža.

Za djecu: 4+

Za roditelje: Dovoljno slapstick gegova i smiješnih doskočica.

Nasilje: Prisutno je u nekoliko scena. Recimo kada Olga udara Kikija u tanjur od satelitske antene.

Zastrašujući prizori: Manjoj djeci bi mogao biti zastrašujući jazavac koji pokušava uhvatiti Richarda.

Rječnik: Primjeren je djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je primjeren i manjoj djecu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.