Vrtić Igre za djecu 05. studenoga 2016.

Recenzija filma 'Kubo i čarobni mač': Rijedak užitak za cijelu obitelj

crtic
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove

“Kubo i čarobni mač” je savršeni spoj animacije i pripovijedanja, divan obiteljski film animiran tehnikom lutkarske stop animacije. Oboružan gitarom i čarobnim origamijima, dobroćudni dječak Kubo krene u avanturu za očevim samurajskim oklopom kako bi se spasio od zlih duhova. Ovaj američki film pruža rijetki užitak cijeloj obitelji u priči inspiriranoj drevnim japanskim mitovima i prekrasnoj tradicionalnoj animaciji.

Priča se može pratiti kao višeslojno kompleksna ili edukativno jednostavna, ovisno da li ju doživljavaju odrasli ili djeca. Nasilje je smanjeno na minimum i nema vulgarnog rječnika. Film nije sinkroniziran na hrvatski već ima podnaslove, pa je idealan za djecu školskog uzrasta koja uče engleski jezik.

 

Za djecu: 7+.

Za roditelje: Odrasli mogu uživati u prekrasnoj animaciji, te kompleksnim i spiritualnim slojevima radnje.

Nasilje: Nasilje je prisutno jedino u borbama, uglavnom mačevanju. Nekoliko negativaca pogiba u borbi, ali se to stilizirano prikaže bez da se vidi na ekranu.

Zastrašujući prizori: Svode se na malo jezive pojave zlih duhova, koji su Kubove tete i djed. Mlađima bi mogla biti nelagodna činjenica da su Kubou izvadili jedno oko, a žele i drugo (kako ne bi mogao vidjeti dobro u ljudima).

Rječnik: U potpunosti je primjeren djeci.

Seks: Nema nikakvih prizora niti aluzija seksualne prirode.

Tempo: Varira ovisno o radnji, ali nije agresivan.

Kako odabrati filmove i igrice za djecu?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.