Vrtić Igre za djecu 29. studenoga 2018.

Pedijatri progutali Lego figurice u neobičnom eksperimentu

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Možda najneobičnije istraživanje na koje smo dosad naišli provela je skupina pedijatara kako bi vidjeli koliko dugo će trebati malenoj igrački poput Legića da pronađe svoj put kroz ljudsko tijelo

Pedijatri se nose s brojnim interesantnim situacijama u svom svakodnevnom radu s djecom, a gutanje raznoraznih predmeta svakako je jedna od njih.

Mala djeca jednostavno obožavaju gurati stvari u usta, a iako roditelji daju sve od sebe kako bi zadržali sitne predmete i igračke što dalje od znatiželjnih kušača - uvijek postoji šansa da nešto poput Legića pronađe svoj put do trbuščića malog djeteta

Možda te zanima... Sigurnost djece: Što svaki roditelj treba znati o gušenju Vrtić

Grupa pedijatara odlučila je vidjeti kakav efekt na njihova tijela ima malena Lego glava ako je progutaju. Njihova otkrića objavljena su, ni više ni manje, u znanstvenim i stručnim časopisima Journal of PaediatricsChild Health.

Primarni cilj istraživanja bio je vidjeti koliko dugo će trebati malenoj igrački poput Legića da pronađe svoj put kroz ljudsko tijelo. Kako bi to istražili, pedijatri su progutali igračke i pratili svoju probavu tijekom sljedećih nekoliko dana sve dok nisu pronašli progutane Legiće. 

Možda te zanima... Pedijatrica upozorava koje igračke nisu za malu djecu Vrtić

Poprilično neobično, zar ne?

Rezultati su svakako zanimljivi - pokazali su je jako malo vremena potrebno kako bi Lego glava izašla iz ljudskog tijela. Prosječno vrijeme bilo je 1.71 dana, a ono najvažnije - nijedna komplikacija nije bila zabilježena tijekom istraživanja zbog čega su pedijatri došli do zaključka kako ovako sitne plastične igračke imaju neznatan utjecaj na probavu.

Međutim, uvjerljivo najsmješniji dio cijelog eksperimenta je da jedan od muških pedijatara nikada nije pronašao Lego glavu u svojoj stolici zbog čega su pedijatri zaključili kako su žene bile uspješnije u ovom eksperimentu. Što reći!

 

Možda te zanima... Šokantna rendgenska snimka pokazuje što je dijete progutalo Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.