Roditelji Sretna mama 30. studenoga 2016.

Nakon tragične smrti kćeri, roditelji upozoravaju na opasnost od gušenja kokicama

dijete bolnica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon smrti dvogodišnje djevojčice Mirrande Grace, roditelji upozoravaju da koliko su kokice opasne

Dvogodišnja Mirranda Grace Lawson umrla je početkom studenog, nakon provedenih šest mjeseci na aparatima koji su je održavali na životu. Dvogodišnjakinja je imala teška oštećenja mozga zbog nedostatka kisika, a nesreća se dogodila zbog gušenja kokicama. Strašna tragedija: Djevojčica se ugušila jedući kokice

Obitelj je ispričala tužnu priču o događaju koji se zbio na rođendanu Mirrandine mame Alison. "Na kraju proslave, Mirranda je utrčala u sobu. Velike oči, bez zvuka. Vrijeme je stalo. To su bili posljednji trenuci prije nego što je Mirranda pala na pod", napisali su roditelji. Hrabri zadarski policajac spasio bebu od gušenja

Otvorili su joj usta, ništa. Mirrandin tata počeo je s postupkom oživljavanja. Stigla je hitna pomoć. Mirrandino srce je stalo. Tada se pojavila nada. Mirrandino srce je počelo kucati, liječnici su napravili postupak intubacije i smjestili je u bolnicu.

Znate li što napraviti ako se dijete počne gušiti komadićem hrane?

Roditeljima je rečeno da su oštećenja mozga trajna. Tada je krenula borba roditelja s bolnicom, liječnici su je željeli skinuli s aparata za održavanje i vidjeti može li disati bez njih. Roditelji su se opirali tome jer su se nadali da će tako djevojčica imati više vremena za opravak. Prije nego što je borba okončana, Mirrandino stanje se pogoršalo, umrla je 1. studenog.

Roditelji su odlučili upozoriti na opasnost o kojoj mnogi ne razmišljaju. "Sve je ovo uzrokovano kokicama. Molimo vas recite to svima, možda netko to ne zna", upozorili su očajni roditelji na stranici Gofundme.

Kako djeci rezati grožđe da biste izbjegli opasnost od gušenja?

"Gušenje je jedan od najčešćih uzroka nesretne smrti kod djece do tri godine. Nažalost, i kada se djeca dobro snalaze s krutom hranom, još uvijek postoji velika vjerojatnost gušenja. Namirnice kao što su cherry rajčice, grožđe i kupine zbog svoje veličine mogu blokirati mali dušnik", objasnio je glasnogovornik međunarodne organizacije Royal Society for the Prevention of Accidents (RoSPA) iz Velike Britanije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.